Przejdź do treści

Forum Dekoracje - inspiracje ;o)

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

• Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

Dziewczyny ,ale Wy jesteście utalentowane.Ja chyba jeszcze nie znalazłam w sobie ukrytego talentu.  Wszystko jest przepiękne

Dziekuje Eluniu tmrc_emoticons.love masz racje hobby kosztuje i to sporo tmrc_emoticons.lol a wiadomo ze nie mozna miec wszystkiego. Ja sie skusze na szpryce z ozdobnymi koncowkami bo takiej jeszcze nie mam i tyle tmrc_emoticons.lol idzie wiosna a co za tym idzie wydatki - Junior wyrosl ze wszystkiego  tmrc_emoticons.smile ma juz buty o dwa numery wieksze od moich  tmrc_emoticons.smile Elu dekoracje Twoich torcikow piekne tmrc_emoticons.love nie lubie zbytniego przepychu i nadmiaru tmrc_emoticons.lol Ale dziewczyny piszcie ja sobie juz robie notatki w moim magicznym zeszycie tmrc_emoticons.love

tmrc_emoticons.love Dziewczynki tmrc_emoticons.wink czytając Wasze posty uspokoiłam się,bo podtrzymały mnie na duchu tmrc_emoticons.love To prawda, nie muszę  umieć wszystkiego tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile Podziwiam Wasze zamiłowania i talenty, tmrc_emoticons.smile miło na nie popatrzeć i cieszę się razem z Wami tmrc_emoticons.smile Pozdrawiam serdecznie tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.bigsmile Wow Veroniko! Ależ masz arsenał pomocy do zdobienia słodkości. To wszystko bardzo drogie. Popatrzyłam na ceny  woreczków i końcówek do nich (jakoś specjalnie się nazywają). Bardzo drogo, ale na nie właśnie sie zdecyduję, bo można je wszechstronnie wykorzystać. Jak już kupic to porządne. Takie mam zdanie, że co tanie to drożej wychodzi.

Elu, masz rację, nie trzeba wszystkiego umieć. Tylko kusi , żeby właśnie coś takiego, pięknego zrobić dla siebie. A może dla niektórych byłaby teraz okazja do zarobienia dodatkowych pieniążków? Gotowe wyroby cukiernicze są piękne, ale drogie i nie dają tyle radości i satysfacji co zrobione własnoręcznie.,

Aniu25 , myślałam własnie o takim torcie w kształcie księgi. Szukałam  i znalazłam na Allegro gotowe opłatkowe dekoracje z modlitwą  i motywami I Komunii Św. Wydaje mi się , że zrobienia tortu przy ich użyciu będzie łatwe. TM zrobi mi ciasto biszkoptowe i kremy, a ja to połączę  i na krem położę opłatkową dekorację. Tak juz to sobie zaplanowałam. Co mi wyjdzie? Zrobię próbę i podzielę się z Wami komentarzem.

tmrc_emoticons.love Aniu25 , byłam na stronce "tortowni". Pooglądałam , ale ja mieszkam daleko od Warszawy. Stąd tez moja decyzja. Dziękuje bardzo za podpowiedzi. Sama też znalazłam ciekawe tutoriale na Youtubie. Gdzies nawet tu, na przepisowni wkleiłam linki.

Gabrysiu napewno torcik wyjdzie przepiękny tmrc_emoticons.lol jestem tego pewna tmrc_emoticons.lol a te w kształcie księgi są takie przecudne tmrc_emoticons.lol w sam raz pasują tmrc_emoticons.lol powodzenia zyczę tmrc_emoticons.lol i koniecznie zdaj nam relację tmrc_emoticons.smile

A ja dzisiaj miałam zacząć malować moje pudelko na herbatki, ale przyszli rodzice na kawkę i tak się zagadalismy, że dopiero co wyszli tmrc_emoticons.lol a jutro wybieramy się do kina tmrc_emoticons.lol zacznę w środę tmrc_emoticons.lol i czekam na mnie jeszcze świecznik tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol

tmrc_emoticons.love Super Marzenko. Cudeńka robisz. Czy je potem sprzedajesz?  Wiem, że na  takie cacka sa amatorzy.

Gabrysiu na razie pokazuje - chwalę się moimi pracami wśród znajomych bo tak naprawdę to dopiero zaczynam swoją przygodę z decoupage tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol na razie zrobiłam chustecznik dla koleżanki bo bardzo jej sie spodobał, ale jak ktoś będzie coś chciał to z chęcią zrobię tmrc_emoticons.lol

magi1 wrote:

Witam kochane wieczorkiem tmrc_emoticons.lol wszyscy goście już się pożegnali tmrc_emoticons.lol zabrali na wynos ciacho na jutro hihihi nie zmieścili wszystkiego tmrc_emoticons.lol a ja teraz odpoczywam z kubkiem herbatki tmrc_emoticons.lol

Skończyłam tackę więc ją Wam prezentuje tmrc_emoticons.lol zrobiona oczywiście metodą decoupage.

Rude pytasz kiedy ja to robię ???? wieczorem i to do późna kochana, bo czasu brak, robiłabym znacznie więcej ale nie mam kiedy - jedną rzecz robię tydzień tak mi schodzi. Ale warto tmrc_emoticons.lol

Wspaniala, piekna tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile  Jestem pewna, ze relaksujesz sie przy tej pracy.... inaczej pewnie nie siedzialabys do nocy tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love   Piekne rzeczy tworzysz kochanie tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love   Buziaki tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love  Ps. pomysle, co ja bym chciala i zamòwie sobie u Ciebie tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile

ilonaw wrote:

Magi piękna jest ta tacka tmrc_emoticons.love   bardzo mi się podoba tmrc_emoticons.love

Vercia ale masz sprzętów do dekoracji tmrc_emoticons.wink  dzisiaj trochę poglądałam te filmiki , jestem pod wrażeniem co można tworzyć za dzieła, w najblizszym czasie zakupie sobie na początek kilka i samodzielnie będę też tworzyć tmrc_emoticons.smile niedługo mam rocznicę ślubu to do tego czasu może coś się nauczę chociaż np róże czy margaretki robić tmrc_emoticons.love czy wałek do tej masy musi być specjalny czy rozwałkuje się takim do ciasta ???tmrc_emoticons.smile

Ilonko, Jadzia (Anka25) wytlumaczyla w czym rzecz, dokladnie. Ja mam ròzne walki, na takie sie tak mocno nie przykleja, ale Jadzia wytlumaczyla dokladnie, jak poradzic sobie ze zwyklym walkiem. I ja tak kiedys robilam. To samo z blatem. Jak sie nie ma takiego specjalnego, to sie rozwiazuje problem po "domowemu" tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.love

ElaK wrote:

Poddaję się  tmrc_emoticons.smile  Nie muszę umieć wszystkiego  tmrc_emoticons.lol   tmrc_emoticons.lol  A do tego jak zobaczyłam ceny!!! to się już wyleczyłam z chęci TAKIEGO zdobienia tortów  tmrc_emoticons.smile  Całkiem mi wystarczą moje proste, skromne dekoracje  tmrc_emoticons.smile   tmrc_emoticons.smile  np takie:

Życzę Wam dobrej nocy i kolorowych, słodkich snów z plastyczną masą czekoladową w roli głównej   tmrc_emoticons.bigsmile    tmrc_emoticons.love  Będę podziwiać Wasze dzieła  tmrc_emoticons.smile   tmrc_emoticons.smile  

I co Ty kobieto chcesz od tej dekoracji ??? Jest sliczna i pieknie sie prezentuje tmrc_emoticons.bigsmile   Starczy , wg mnie  tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile Kazdy ma swoje zainteresowania, Ty Elu masz inne zainteresowania, niemniej wartosciowe tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love  Zreszta, co tu duzo gadac, w jednym mniej, w innym wiecej, ale radzisz sobie wspaniale we wszystkim tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

To sa moje foremki tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party

Kupilam tez sobie "obieracz" do ananasa tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party  

Powiem Wam szczerze dziewczyny, ze tutaj niektòre rzeczy sa drogie, ale inne sa o wiele tansze, niz w Polsce. Ja lubie grzebac w sklepikach lub na rynku. Ceny sa bardzo przystepne i mozna znalezc wspaniale niespotykane rzeczy. Kupilam tez sobie obierak do ziemniakòw, ktòry wklada sie na palec, swietny.  Niektòre zas rzeczy kupuje w sklepie, oryginalne, bo tak jak wspomniala Gabi, zaplace raz, ale wiem co mam tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile

No Słoneczka jestem tmrc_emoticons.lol Verciu nie ma sprawy kochana tmrc_emoticons.lol mów co chcesz tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol zrobię i wyślę tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol albo nie mam pomysł - zrobię ale sama po to przyjedziesz tmrc_emoticons.lol przy okazji mnie odwiedzisz tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol masz rację można poszperac i znaleść tańsze rzeczy tmrc_emoticons.smile trzeba tylko poszukać tmrc_emoticons.smile

Wieczòr udany, film fajny , ciesze sie tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile   I mòj dzien dzisiaj nie byl najlzejszy, a jutro zapowiada sie tez podobnie tmrc_emoticons.crazy  Kochanie, ja z checia bym przyjechala, nawet jutro, ale wiesz, jak to jest.... same checi nie starcza, potrzebny jest i czas tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink  Ty zaczynaj cos dzialac, pòki co tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink  Buziaki tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Jasne wiem kochana tmrc_emoticons.smile w wekend zaczne robic pojemnik na herbatki tmrc_emoticons.lol a Ty sie zastanow co bys chciala tmrc_emoticons.lol buzka tmrc_emoticons.love

To niestety nie moje dzieła,ale pomysły fajne

Cebulę, kroimy na ¾ wysokości, wsadzamy do ciepłej wody na około godzinę, czasami 2.3, to zależy od świeżości i jej grubości. Pamiętajcie, czym cieńsze paski,tym lepiej. Owy kwiat rozejdzie się samoistnie, pięknie wygląd...a wśród wędlin, tak samo otoczony/a jajkami, czy ciepłymi mięsnymi przystawkami. W opcji, można przecedzić buraczki przez gazę, ściereczkę, niestety jednorazowo tmrc_emoticons.wink, wtedy można wysmarować brzegi wg własnej fantazji, wyjdzie piękny, jasno żółto czerwony kwiatek ozdobny .

Przepraszam za rozmiar,ale od wczoraj coś mi się dzieje przy wstawianiu zdjęć. Buziaki

tmrc_emoticons.bigsmile Moniko, cudna dekoracja z tej szynki i cebuli.  Ja cebule  nacinałam w podobny sposób bez moczenia w wodzie,  końcówki "płatków" maczałam w słodkiej papryce i potem delikatnie rozkładałam płatki.  Tez ładnie to wyglądało.

monika6500 wrote:

Przepraszam za rozmiar,ale od wczoraj coś mi się dzieje przy wstawianiu zdjęć. Buziaki

Świetne pomysły na dekoracje.

Moniko... przynajmniej dobrze widać szczegóły ;o)

Super dekorację tmrc_emoticons.lol bardzo ładnie to wygląda tmrc_emoticons.smile będzie nowy pomysł na ozdobienie potraw tmrc_emoticons.lol

Ja w zeszłym roku piekłam dla koleżanki takie dwa torciki komunijne ;o)

tmrc_emoticons.cooking_7 Aniu, piękne te torciki. No, proszę , ujawnił się kolejny talent. Szkoda, ze zdjęcia nie można powiększyć. Czy ta kokarda to jest wykonana z masy cukrowej?  Pochwal się Aniu, jaką technike zdobieniea preferujesz? Która jest trudna, która łatwiejsza?  Ja będę dopiero próbować, więc każde doświadczenie i rada , są  dla mnie cenne. Veronika nam obiecała  przenieść swoje świeże wiadomości z kursu i mam nadzieję, że tez wiele podpowie. :cooking_7

gabi49 wrote:

tmrc_emoticons.cooking_7 Aniu, piękne te torciki. No, proszę , ujawnił się kolejny talent. Szkoda, ze zdjęcia nie można powiększyć. Czy ta kokarda to jest wykonana z masy cukrowej?  Pochwal się Aniu, jaką technike zdobieniea preferujesz? Która jest trudna, która łatwiejsza?  Ja będę dopiero próbować, więc każde doświadczenie i rada , są  dla mnie cenne. Veronika nam obiecała  przenieść swoje świeże wiadomości z kursu i mam nadzieję, że tez wiele podpowie. :cooking_7

To jest bardzo prosta forma dekoracji. Cały tort pokryłam masą maślaną i obłożyłam rozwałkowanym lukrem plastycznym. Ten prostokątny gładko wyrównany ten okrągły uformowałam jak stolik przykryty obrusem ;o) Kokarda jest zwykłą kokardą materiałową z szyfonu... chciałam uzyskać efekt delikatności i zwiewności. Pozostałe dekoracje są z lukru - mocowane na kleju spożywczym.

Aniu torty przepiękne - szkoda, że u mnie już po komuniach,ale mój syn ma w tym roku 18-ke  więc może się załape na jakiś cudowny pomysł a może nawet na tort ?  

Dziewczyny jeżeli się nie obrazicie to jak wyszperam jakieś ciekawe pomysły to będe wstawiać.  Mogę ???

tmrc_emoticons.love Veroniczko, Jadziu , wstawcie te przepisy do kategorii "słodkie wypieki" (tak się chyba nazywa). Ja tez coś znalazłam w necie, ale musze wypróbować. To jest masa marshmallows z pianek. Potrzebne produkty to 270g pianek Marshmallows, około 3-4 łyżki wody i około 600g cukru pudru.  Filmik na Youtubie. Próbujmy w TM.  Która pierwsza zrobi, niech się pochwali.

tmrc_emoticons.cooking_1 tmrc_emoticons.bigsmile Moniko, nie tylko możesz wstawiać , ale wręcz powinnaś. Każdy coś tu działa, im nas więcej , tym więcej się nauczymy.  Tort dla syna na 18 musi być! cooking_1

tmrc_emoticons.love Jadziu, a te dekoracje lukrowe to sama robisz, czy kupujesz  gotowe? U nas na pasażu w M-1 jest stoisko z takimi ozdobami i akcesoriami do zdobienia. Od niedawna. Byłam tam , co nieco kupiłam, ale drogo bardzo. Przygotowuję się do tortu komunijnego dla mojej wnuczki , która sobie zażyczyła tort w kształcie książki. Kupiłam więc opłatkowe dwie ozdoby, które nakłada się na posmarowany masą tort. Muszę jeszcze dokupić prostokątną  tortownicę i podkładkę sztywną pod ten tort. Są takie, widziałam. Jak upiekę, to się oczywiście pochwalę.

tmrc_emoticons.bigsmile [ Veroniczko, co to za obierak do ziemniaków? Wkłada się na palec? U nas takich nie widziałam. Zrób zdjęcie, proszę.

To sa moje foremki tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party

Kupilam tez sobie "obieracz" do ananasa tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party  

Powiem Wam szczerze dziewczyny, ze tutaj niektòre rzeczy sa drogie, ale inne sa o wiele tansze, niz w Polsce. Ja lubie grzebac w sklepikach lub na rynku. Ceny sa bardzo przystepne i mozna znalezc wspaniale niespotykane rzeczy. Kupilam tez sobie obierak do ziemniakòw, ktòry wklada sie na palec, swietny.  Niektòre zas rzeczy kupuje w sklepie, oryginalne, bo tak jak wspomniala Gabi, zaplace raz, ale wiem co mam tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile

gabi49 wrote:

tmrc_emoticons.love Jadziu, a te dekoracje lukrowe to sama robisz, czy kupujesz  gotowe? U nas na pasażu w M-1 jest stoisko z takimi ozdobami i akcesoriami do zdobienia. Od niedawna. Byłam tam , co nieco kupiłam, ale drogo bardzo. Przygotowuję się do tortu komunijnego dla mojej wnuczki , która sobie zażyczyła tort w kształcie książki. Kupiłam więc opłatkowe dwie ozdoby, które nakłada się na posmarowany masą tort. Muszę jeszcze dokupić prostokątną  tortownicę i podkładkę sztywną pod ten tort. Są takie, widziałam. Jak upiekę, to się oczywiście pochwalę.

Można samemu zrobić. Te akurat koleżanka sobie kupiła gotowe bo bardzo jej się spodobały więc nie musiałam ich sama robić. Podretuszowałam je tylko proszkiem nabłyszczającym ;o)

Gabrysiu czekam na dzieło które wyjdzie  spod Twojej ręki ;o)

Jesli się komuś przyda... to zamieściłam przepis na biszkopt. Sprawdzony przepis... z opcją "rzucania nim o ziemię" ;o)

http://www.przepisownia.pl/przepisy/m%C3%B3j-idealny-biszkopt-o/453111

monika6500 wrote:

Aniu torty przepiękne - szkoda, że u mnie już po komuniach,ale mój syn ma w tym roku 18-ke  więc może się załape na jakiś cudowny pomysł a może nawet na tort ?  

Dziewczyny jeżeli się nie obrazicie to jak wyszperam jakieś ciekawe pomysły to będe wstawiać.  Mogę ???

Wszystkie ciekawe pomysły na różne dekoracje mile widziane ;o)

A na 18-tkę jeszcze torcika nie robiłam ;o) przeważnie torty urodzinowe dla moich dzieci ;o)

Jadziu jestem pod wrażeniem _torty WSPANIAŁE!!!  tmrc_emoticons.bigsmile  Ten ze wstążką przepiękny, taki delikatny...  tmrc_emoticons.love  Baaardzo mi się podoba  tmrc_emoticons.smile  Zdolna jesteś  tmrc_emoticons.love  

A z przepisu na tort na pewno skorzystam  tmrc_emoticons.smile   tmrc_emoticons.smile  Robię ok 10-12 tortów rocznie, więc mogę próbować.  tmrc_emoticons.smile   tmrc_emoticons.smile   Oczywiście moje nie są takie wspaniałe jak Twoje ale może czegoś się nauczę? Pozdrawiam  tmrc_emoticons.smile  

Aniu piekne torciki tmrc_emoticons.lol jestes bardzo utalentowana kobitka tmrc_emoticons.love Monisku zamieszczaj wszystko wykorzystamy pomysly tmrc_emoticons.lol Gabrysiu czekam z niecierpliwoscia na Twoj torcik, jestem pewna ze bedzie piekny tmrc_emoticons.love Aniu przepis dodaje i napewno sie przyda lubimy torciki tmrc_emoticons.love

ElaK wrote:

A z przepisu na tort na pewno skorzystam  tmrc_emoticons.smile   tmrc_emoticons.smile  Robię ok 10-12 tortów rocznie, więc mogę próbować.  tmrc_emoticons.smile   tmrc_emoticons.smile   Oczywiście moje nie są takie wspaniałe jak Twoje ale może czegoś się nauczę? Pozdrawiam  tmrc_emoticons.smile  

Elu każdy tort jest wspaniały na swój sposób, bo wkłada sie w niego dużo pracy i serca ;o) Ja uważam, że nawet prosty tort wykonany z sercem może być piekniejszy od tego super wypasionego z cukierni ;o) A  uczyć się możemy od siebie nawzajem.

magi1 wrote:

Aniu piekne torciki tmrc_emoticons.lol jestes bardzo utalentowana kobitka tmrc_emoticons.love Monisku zamieszczaj wszystko wykorzystamy pomysly tmrc_emoticons.lol Gabrysiu czekam z niecierpliwoscia na Twoj torcik, jestem pewna ze bedzie piekny tmrc_emoticons.love Aniu przepis dodaje i napewno sie przyda lubimy torciki tmrc_emoticons.love

Dziękuję magi ;o)

monika6500 wrote:

Lepiej widac za to tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile

Ale ruszylyscie z kopyta dziewczyny tmrc_emoticons.smile  Torciki sa przepiekne Jadziu tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile   Monis, zamieszczaj wszystko co chcesz, jesli na temat tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile  Jestescie wspaniale wszystkie tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love  Ja powstawiam tez kilka rzeczy, tylko musze znalezc chwilke... Jestem ciagle w biegu, w te dni tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink   To zdjecie obieraka:

tmrc_emoticons.love Jadziu torty wspaniałe i piękne tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love  nie chce  się wierzyć co mogą zdziałać "uzdolnione ręce" tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love  Ja pierwszy raz spotykam się z takim arcydziełem tmrc_emoticons.bigsmile   Pozdrawiam serdecznie tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Aniu wszystko przed Tobą - Ciebie też to czeka , więc możesz popróbować trochę wcześniej...eksperymentować z torcikiem na 18-ke. Masz okazję.   Ja się łape na ten pierwszy.

Dziękuję za miłe słowa tmrc_emoticons.bigsmile Postaram się jeszcze powrzucać jakieś moje torty jak znajdę zdjęcia ;o)

monika6500 wrote:

Aniu wszystko przed Tobą - Ciebie też to czeka , więc możesz pobróbować trochę wcześniej...eksperymentować z torcikiem na 18-ke. Masz okazję.   Ja się łape na ten pierwszy.

Czeka... czeka ;o) tylko ja mam jeszcze trochę czasu na eksperymenowanie ;o) synek ma roczek a córeczka 7 lat ;o)

Ale obiecuje pomyśleć cos w tym temacie ;o)

tmrc_emoticons.cooking_1 tmrc_emoticons.love Veroniczko, takiego obieraka jeszcze nie widziałam u nas. Bardzo ciekawy.Ja tez uzywam obieraka , ale takiego zwykłego, na trzonku.

Upiekłam dziś biszkopt Jadzi , ten rzucany. Tę porcję piekłam w większej tortownicy ,  o średnicy 25 cm. Wyszedł niższy co oczywiste, ale równy i nie opadł. Najbardziej się bałam ubijania białek, ale wszystko się udało. Już go udekorowałam. Jutro , w dzień , zrobię zdjęcia i Wam się pochwalę. To była moja próba z użyciem obrazka opłatkowego. Udało się.

DZIĘKUJE

Gabrysiu ja czekam na te zdjęcia,bo jak pisałam Ani mnie biszkopt nie wychodził,dlatego podejme się próby upieczenia jej biszkoptu.

Pozdrawiam

Super Gabrysiu tmrc_emoticons.lol czekamy na zdjęcia tmrc_emoticons.lol jestem pewna, że torcik jest piękny tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol

tak czekamy na zdjęcia tmrc_emoticons.smile ja juz niedługo sama będę robic tort  tmrc_emoticons.wink  spróbuje ten z przepisu Jadzi zobaczymy jak wyjdzie tmrc_emoticons.smile 

Bylam pewna Gabrysiu, ze Ci sie uda tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party   I ciesze sie bardzo tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile   Zdjecia obowiazkowo !!!!! tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

A ja bylam dzis na kursie tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party   Troche sprytnych rzeczy nauczylam sie, oplacilo sie tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile  Najwiecej bylo mowy o lukrze kròlewskim, do przekladania, pokrywania i dekoracji. Techniki, itd. Wspaniala sprawa, jak to szybko szlo :O :O :O  Mnie jeszcze tak biegiem nie wychodzi, trzeba bardzo duzo praktyki :O :O :O  Powoli sie podszkole tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile  To jest, niestety o wiele trudniejsze, niz czekolada, pasta cukrowa, czy gumowa. To nie "plastylina".... :O :O :O  Ale jak krem , gesty krem - lukier. Dekoruje sie tylko za pomoca sac a poche i dziòbkòw. Podano nam nr dziòbkòw, pokazano co i jak, jak ich uzywac.... Piernik, trudno. Jestem jeszcze dosc wolna  :O :O   Byl pokaz tez i pokrywania tortòw, robienia kwiatkòw... itd., ale to juz mam opanowane tmrc_emoticons.bigsmile   Choc pani podpowiedziala nam kilka sztuczek tmrc_emoticons.bigsmile   Oto kwiatuszki z lukru:

Te cudenka z lukru mozna przygotowac, jak sie ma czas, zostawic na powietrzu do wyschniecia ( nawet 3-4 dni, jak trzeba), przechowuje sie w pudelku tekturowym , nawet 2-3 lata !!! tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party

Verciu ale piekne cuda tmrc_emoticons.smile jestem pod wrazeniem tmrc_emoticons.lol super. Fajnie ze mozna je wczesniej przygotowac i wykorzystac jak potrzeba tmrc_emoticons.lol milej niedzieli tmrc_emoticons.lol