Przejdź do treści

Forum Dekoracje - inspiracje ;o)

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

• Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

Jakoś o lodach nie pomyślałam  tmrc_emoticons.smile  Ale dzięki Jadziu za podpowiedź  tmrc_emoticons.lol  Bardzo mi się spodobał ten pomysł  tmrc_emoticons.smile   tmrc_emoticons.smile  To byłby super tort dla moich kochanych dzieci na Dzień Dziecka  tmrc_emoticons.love   tmrc_emoticons.party  Wszyscy lubią lody i czekoladę... więc może, może...  tmrc_emoticons.smile   tmrc_emoticons.smile  

Przeglądam ten wątek i oczy przecieram ze zdumienia  tmrc_emoticons.bigsmile   tmrc_emoticons.bigsmile  Jesteście bardzo zdolne i odważne  tmrc_emoticons.smile A zdjęcia tortów zapierają dech w piersi.  tmrc_emoticons.smile  Bardzo podobają mi się dekoracje gabi  tmrc_emoticons.smile  

tmrc_emoticons.bigsmile Jadziu jesteś kopalnią wiedzy o ciastach tmrc_emoticons.wink Jestem pod wrażeniem,cudeńka z arbuza muszą poczekać do sezonu tmrc_emoticons.lol ,a delfinki do najbliższej okazji tmrc_emoticons.steve tmrc_emoticons.love Pozdrawiam

No to teraz jestem oświecona. Jeszcze raz dziękuje Jadziu.

Miłego i słonecznego dnia życzę

gabi49 wrote:

Skończyłam własnie dekorację tortu. Nie powiem, miałam troche problemów bo diabel zawsze tkwi w szczegółach. Otóż to jest tort pokryty masą marshmarlow. Pokrywałam go wczoraj i myślałam, że do dzisiaj masa stwardnieje na nim. Troche stwardniała, ale też nabrała z toru wilgoci i w niektórych miejsczach przebija ciasto pod nią.  Sądzę, że te torty dekorowane masą , nie są nasączane (biszkopt). My natomiast lubimy tort mocno nasączony i ja tak właśnie zrobiłam. W sumie jak  na pierwszy raz , to wyszedł znośny. I tak będzie zjedzony. Jadziu, Ty też jesteś praktykiem w tej kwestii. Podpowiedz swoje doswiadczenia . Robiłaś tort pokryty masą (stoliczek).Tu wklejam zdjęcia :

Gabi, torty nasacza sie zawsze i to nawet sporo. Przed pokryciem masa, jakakolwiek, nalezy pokryc caly tort, porzadnie, masa maslana, badz lukrem kròlewskim. To jest bardzo wazne ! Potrzebne jest to do wyròwnania tortu, sluzy jako izolacja biszkoptu i masy cukrowej, badz innej, i jako "klej".

Dopiero poczytalam dobrze, Jadzia juz wyjasnila wszystko tmrc_emoticons.bigsmile   Dobrej jakosci barwniki, nie sa absolutnie szkodliwe, wie mozna kolorowac do woli. Plynne dodajemy kropelkami, zazwyczaj wystarczaja 1-2.

Gabrysiu, torciki piekne tmrc_emoticons.smile  Monis, zdjecia swietne tmrc_emoticons.bigsmile   Elu, bierz sie do roboty, a zobaczysz, ze wszystko wyjdzie tmrc_emoticons.bigsmile   To nie takie trudne tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink

Ale cudne ciacha tmrc_emoticons.lol mi sie szykuja urodzinki zreszta 40 mezulka wiec musze uwaznie czytac i ogladac i sie podszkolic. Pierwsza tura juz w nastepna sobote - urodzinki w duzym gronie dla znajomych, kolajna tura dla rodzinki dopiero za miesiac. Teraz to ma byc imprezka niespodzianka o ktorej mezus nie wie.  Musze pomyslec nad jedzonkiem - ma byc kolacja i slodkie tmrc_emoticons.lol zrobie dekoracje z marshalow. Dzieki dziewczyny za wszystkie inspiracje.  tmrc_emoticons.lol

magi1 wrote:

Ale cudne ciacha tmrc_emoticons.lol mi sie szykuja urodzinki zreszta 40 mezulka wiec musze uwaznie czytac i ogladac i sie podszkolic. Pierwsza tura juz w nastepna sobote - urodzinki w duzym gronie dla znajomych, kolajna tura dla rodzinki dopiero za miesiac. Teraz to ma byc imprezka niespodzianka o ktorej mezus nie wie.  Musze pomyslec nad jedzonkiem - ma byc kolacja i slodkie tmrc_emoticons.lol zrobie dekoracje z marshalow. Dzieki dziewczyny za wszystkie inspiracje.  tmrc_emoticons.lol

Oto propozycja dla Ciebie na prosty w wykonaniu torcik urodzinowy dla męża ;o)

Ale super tmrc_emoticons.lol pomysl ciekawy. Nie wiem czy dobrze widze ale kolnierz i krawat jest z masy marshmarlow czy to jest jakas inna masa ??? musze pomyslec  nad tortem  tmrc_emoticons.lol cos wykombinuje tmrc_emoticons.love dzieki Aniu za pomysl. 

Wlasnie mnie olsnilo. Moj mezulek to zapalony wedkarz. Zrobie mu jezioro pelne rybek tmrc_emoticons.wink

tmrc_emoticons.bigsmile Magi zanim jezioro wyparuje a mężulek rybki zgriluje zrób to dla nas i sfotografuj i się pochwal,bo mnie zaciekawil Twój pomysł tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol

Pewnie Haniu że zrobię zdjęcie tmrc_emoticons.lol jak mi wszystko wyjdzie hihihi tmrc_emoticons.party pobuszuje troszku w necie i coś podpatrzę, mam już jakiś plan w głowie tmrc_emoticons.lol

Hehehehehe ale fantastyczny torcik znalazłam tmrc_emoticons.smile

A te tak na 40 urodzinki tmrc_emoticons.smile

Superowa krowa! Taka laciata i usmiechnięta. Pomysł niesamowity.  tmrc_emoticons.bigsmile ale jeziorko też świetny pomysl. Z masy można zrobic rybki, np. złote, a na brzegu jeziorka pałac dla Was dwojga. Ha, ha, ha tmrc_emoticons.love

Śliczne torciki aż dech zapiera tmrc_emoticons.smile

magi1 wrote:

A te tak na 40 urodzinki tmrc_emoticons.smile

Marzenko, nie prowokuj  tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.party

magi1 wrote:

Śliczne torciki aż dech zapiera tmrc_emoticons.smile

Ten po prawej może być inspiracją do twojego jeziorka? tmrc_emoticons.love

A tutaj ozdoby z pora i marchewki tmrc_emoticons.smile

A tu kwiatki z jajek tmrc_emoticons.smile ja robię takie ale z rzodkiewek tmrc_emoticons.smile

I jeszcze coś co mnie urzekło tmrc_emoticons.smile

Tak masz rację Gabrysiu lepiej nie kusić losu tmrc_emoticons.wink  hihihi tmrc_emoticons.wink  ale ten pomysł z jeziorem wyprobuję, dodam do masy na zewnątrz barwnika - tylko jaki dać np naturalny (co mi zabarwi biel na niebiesko), bo tak to muszę poszukać barwników w sklepach. I rybki z masy marshalow - wyjdą Gabrysiu ???? ja jestem zielona w tych sprawach tmrc_emoticons.smile a może też zrobić z tej masy czekoladowej Jadzi tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile

magi1 wrote:

Ale super tmrc_emoticons.lol pomysl ciekawy. Nie wiem czy dobrze widze ale kolnierz i krawat jest z masy marshmarlow czy to jest jakas inna masa ??? musze pomyslec  nad tortem  tmrc_emoticons.lol cos wykombinuje tmrc_emoticons.love dzieki Aniu za pomysl. 

Wszystko z masy cukrowej. Krawat jest z masy cukrowej zabarwionej na niebiesko ;o)

Jak chcesz zaszaleć Magi to może coś takiego?

albo...

Ojoj jak ja to wszystko ogarnę .... tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol 

magi1 wrote:

Ojoj jak ja to wszystko ogarnę .... tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol 

Jak szaleć to szaleć ;o)

tu masz masę inspiracji .... http://www.google.pl/search?q=tort+w%C4%99dkarza&hl=pl&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=PuqHUaiAI8_OsgbgmoHwAg&sqi=2&ved=0CC0QsAQ&biw=1256&bih=657

Super pomysły tmrc_emoticons.lol dziekuję Jadziu tmrc_emoticons.lol a podpowiedz mi jeszcze słoneczko jak zrobic tą masę cukrową - zrobie figurki rybek tmrc_emoticons.smile czy moze być z tej masy marshalow tmrc_emoticons.smile  i ozdobię wszystko bitą śmietaną bo lubimy torty lekkie i niezbyt slodkie tmrc_emoticons.smile a wierzch bedzie niebieski tmrc_emoticons.smile

tmrc_emoticons.love Marzenko masz rację ,TO Wszystko Trudno  Ogarnąć tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.bigsmile   Jadziu podziwiam Twoją wrzechstronną wiedzę tmrc_emoticons.love   Dla Ciebie i Veroniki nie ma rzeczy niemożliwych do wykonania tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love

Podziwiam pozostałe Miłośniczki TM i serdecznie pozdrawiam tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

magi1 wrote:

Super pomysły tmrc_emoticons.lol dziekuję Jadziu tmrc_emoticons.lol a podpowiedz mi jeszcze słoneczko jak zrobic tą masę cukrową - zrobie figurki rybek tmrc_emoticons.smile czy moze być z tej masy marshalow tmrc_emoticons.smile  i ozdobię wszystko bitą śmietaną bo lubimy torty lekkie i niezbyt slodkie tmrc_emoticons.smile a wierzch bedzie niebieski tmrc_emoticons.smile

Przepis na masę cukrową robioną w TM jest tu: http://www.przepisownia.pl/przepisy/domowa-masa-cukrowa-do-dekoracji-tort%C3%B3w/341118

Ja z tego przepisu jeszcze nie korzystałam... ja robię ręcznie wg własnego. Jeśli chcesz to Ci podam mój. Ale przy masie cukrowej musisz zrezygnować z bitej śmietany i obłożyć tort masą maślaną (masło utarte z cukrem).

Co do masy marshalow to niestety nie wiem, bo nigdy z niej jeszcze niczego nie robiłam.

Znalazłam metodę na szachownice,kroczek po kroczku zbiore informacje i może się odważe na kolorowe cudeńka  

Dziewczyny,ale pomysłów wcale się nie dziwie Marzenko,że nie wiesz co wybierać ja też postaram się podesłać jakieś inspiracje... Szykuje się kolejna imprezka

Buziaczki  

monika6500 wrote:

Znalazłam metodę na szachownice,kroczek po kroczku zbiore informacje i może się odważe na kolorowe cudeńka  

Dziewczyny,ale pomysłów wcale się nie dziwie Marzenko,że nie wiesz co wybierać ja też postaram się podesłać jakieś inspiracje... Szykuje się kolejna imprezka

Buziaczki  

O coś takiego własnie mi chodziło. Tylko nie miałam swoich zdjęć, bo nie pomyslalam, że się przydadzą do zamieszczania na forum (od dzisiaj będę wszystko fotografować ;o) Tu akurat są ciastka... ale równie dobrze można w ten sposób składać paski biszkoptu przełożone masą ;o) Jak ktoś ma ochotę to można w takie ciasto wpleść tez paski zastygniętej galaretki (rozpuszczonej w mniejszej ilości wody niż podana na opakowaniu - ja daję o połowę mniej).

Marzenko, masa z pianek marschllow jest tutaj: http://www.przepisownia.pl/przepisy/masa-z-pianek-marshmallows/341068 Fajnie opisane wykonanie, ja ją robiłam. Kupujesz np. w Biedronce pianki i z nich ją robisz. Pianki moga byc w kolorze różowym, dwukolorowe lub białe. Nie wiem czym mozna w naturalny sposób zabarwić je na niebiesko. Rybki i nie tylko,  z nich można spokojnie zrobić,.To tak jakbyś bawiła się plasteliną. Można tez je po prostu wyciąć z kawałka rozwałkowanej masy. Są takie specjalne pudry (sypkie barwniki) różnych kolorów , również złote i ich możesz użyć do pokolorowania rybek.  Myślę, że białą masę można tylko zabarwić kupionym barwnikiem  w postaci płynnej.może Jadzia coś nam jeszcze podpowie. tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.wink

anka25 wrote:
magi1 wrote:

Jak szaleć to szaleć ;o)

Jadziu, dostałam oczopląsu!  tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.love

tu masz masę inspiracji .... http://www.google.pl/search?q=tort+w%C4%99dkarza&hl=pl&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=PuqHUaiAI8_OsgbgmoHwAg&sqi=2&ved=0CC0QsAQ&biw=1256&bih=657

Jadziu otworzyłam link, który podałaś i od tej pory nie mogę pozbierać szczęki z klawiatury  tmrc_emoticons.lol  Oczy wyszły mi z orbit  tmrc_emoticons.smile  Nie miała pojęcia, że TAAAAKIE cuda można robić na torcie?  tmrc_emoticons.smile   tmrc_emoticons.smile  Może do rana się otrząsnę i pozbieram swą twarz.  tmrc_emoticons.wink  

Dziekuje Dziewczyny za pomoc. Juz wiem o wiele wiecej i jestem oswiecona w tym temacie. Musze tylko poszukac barwnikow. A rybki zrobie z pianek tmrc_emoticons.lol Jadziu kochana poprosze tez Twoj przepis na mase cukrowa jezeli moge tmrc_emoticons.lol wczoraj wieczorem przegladalam te wszystkie propozycje torcikow uffff jest tego tyle i jeden ladniejszy od drugiego szok !!!!!!!!!  dobrze ze Was mam. Wszystko jest do zrobienia tmrc_emoticons.lol

tmrc_emoticons.bigsmile Jadziu proszę oszczędzaj nasze szczęki ,bo moja znowu opadła z podziwu i boję się że tak zostanie. tmrc_emoticons.steve Link obejrzałam i tmrc_emoticons.lol jestem pod wrażeniem cudeniek ,które tam zobaczyłam,do tej pory wypieki kojarzyły mi się z ciastami a teraz wiem ,że to dzieła sztuki tmrc_emoticons.bigsmile   przez duże D i S tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

veronicab71 wrote:

http://przepisownia.pl/przepisy/pasta-cukrowa-do-dekoracji-tort%C3%B2w/442308

Własnie tego przepisu szukalam ale mi sie gdzies zapodział... teraz juz dodaje do odpowiedniej zakładki i będzie pod reką ;o) Dziekuję ;o)

magi1 wrote:

Dziekuje Dziewczyny za pomoc. Juz wiem o wiele wiecej i jestem oswiecona w tym temacie. Musze tylko poszukac barwnikow. A rybki zrobie z pianek tmrc_emoticons.lol Jadziu kochana poprosze tez Twoj przepis na mase cukrowa jezeli moge tmrc_emoticons.lol wczoraj wieczorem przegladalam te wszystkie propozycje torcikow uffff jest tego tyle i jeden ladniejszy od drugiego szok !!!!!!!!!  dobrze ze Was mam. Wszystko jest do zrobienia tmrc_emoticons.lol

Mój przepis jest bardzo podobny do przepisu Veroniki ;o) do tej pory robiłam ręcznie:

350 g cukru pudru

50 g glukozy w proszku

2 łyżeczki żelatyny

35 ml wody

Żelatynę zalewam zimną wodą i odstawiam do napęcznienia. Stawiam potem na gazie lub jak ktoś woli bezpieczniej na parze i dodaje glukoze energicznie mieszając. Nie wolno zagotować! Powstały syrop ostudzić trochę i wyrabiać z cukrem pudrem aż masa będzie plastyczna jak plastelina.

Teraz wykorzystam przepis Vwroniki na TM... będzie szybciej i dłonie się mniej zmęczą ;o)

Super tmrc_emoticons.lol dziekuje. Bede zatem dzialac i to ostro tmrc_emoticons.lol

anka25 wrote:
veronicab71 wrote:

http://przepisownia.pl/przepisy/pasta-cukrowa-do-dekoracji-tort%C3%B2w/442308

Własnie tego przepisu szukalam ale mi sie gdzies zapodział... teraz juz dodaje do odpowiedniej zakładki i będzie pod reką ;o) Dziekuję ;o)

Nie ma za co Jadziu tmrc_emoticons.smile

Magi.. a może coś takiego?

albo... ;o)

Jadziu super torciki tmrc_emoticons.wink zrobie teraz z rybkami a moze potem z cyckami bo beda dwie imprezki, jedna dla znajomych i druga w czerwcu dla rodzinki tmrc_emoticons.lol dziekuje za inspiracje tmrc_emoticons.lol

Witam Dziewczyny !  Coś na zbliżający się weekend ? Znalazłam sposób na fajne roladki.

Marzenko w słodkościach możesz już wybierać więc ja mam propozycje na jadalny bukiet "kwiatów" dla męża

Marzenko a może zimna płyta i.... 

coś na ciepło 

tmrc_emoticons.love Moniko jesteś Niesamowita tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love   dostałam oczopląsu tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.love Pozdrawiam serdecznie tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.love