Przejdź do treści

Forum Dekoracje - inspiracje ;o)

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

• Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

Moniko cudeńka ;o)

Dziękuje Dziewczyny

Dostałam oczopląsu i ślinotoku. Śliczności tmrc_emoticons.bigsmile

Moniczko super. Po prostu bomba tmrc_emoticons.lol napewno wykorzystam polmiski bo beda wedlinki i sery tmrc_emoticons.lol a ten bukiet jest zniewalajacy tmrc_emoticons.lol dzieki kochana tmrc_emoticons.smile

Moniko, jakie to szczęście, że jesteś wśród nas!!!!! Dzięki za te cudowne inspiracje.  tmrc_emoticons.love Te półmiski to czyste cudeńka!! Podziwiam zdolności tych twórców tmrc_emoticons.party :O

Jadziu zgłodniałam !  Współczuje Marzence...co  Ona wybierze...ja bym miała problem. Wszystko jest takie ładne  

Buziaczki i miłego dnia

No przyznam sie ze mam z czego wybierac. I mam pelna glowe tmrc_emoticons.lol jak dobrze za Was mam tmrc_emoticons.lol dziekuje tmrc_emoticons.lol

tmrc_emoticons.lolMoniko te półmiski są boskie cieszą oko i na pewno podniebienie tmrc_emoticons.tongue Fajnie ,że podrzucasz nam takie pomysły tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Trzeba sie brac za nauke.... tych trudniejszych rzeczy..... nie ma wyjscia tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink  Tyle pieknych pomyslòw tmrc_emoticons.bigsmile   Przydadza sie , jak znalazl tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile

Ja już potrafię zrobić różyczki ze skórki z pomidora. To bardzo łatwe , a dekoracja szybka i efektowna. Podobne robię ze skórki obieranej pomarańczy. Teraz przy najbliższej okazji będe robić różyczki z szynki i salami.Jutro zaś dekoruję tort-książkę dla mojej wnusi na przyjęcie komunijne. Sobota pełna roboty, a w niedzielę wielka uroczystość.  tmrc_emoticons.party

Szkoda tylko, że nam się pogoda psuje. W niedzielę ma być chłodno i pochmurnie. Może jednak nie cały dzionek będzie brzydki? Wierzę, że Bozia czuwa nad tymi kruszynkami przystepującymi do I Komunii Św. tmrc_emoticons.bigsmile

Ja mam w tym roku 2 komunie pod rząd... jedna w niedzielę, a druga za tydzień ;o) też trzymam kciuki aby pogoda dopisała. Miłego weekendu Wam życzę..

To ja już jestem po uroczystościach komunijnych mojej wnusi- Kasi. Jak obiecałam wklejam zdjęcie tortu-książki, który sama  wyprodukowałam. Wszystkim bardzo smakował i się bardzo podobał. Moja córka bała sie ze coś może mi się nie udać bo tak zwykle bywa, że jak coś stara się zrobić dobrze , to właśnie się nie udaje. Mnie się udało, choć przyznam, nie był to łatwy (jak sobie wyobrażałam) egzamin. Tort był bardzo duży, każda strona to prawie format A-4.

tmrc_emoticons.lolGabrysiu nie cukrzę tort jest cudny i taki niepowtarzalny. tmrc_emoticons.tongue Aż żałuję ,że moja wnuczka już zapomniała o komunii tmrc_emoticons.wink Pozdrawiam

Gabrysiu egzamin zaliczony - tort jest ślicznyWierze,że się bałaś- ja też tak mam ,jak piekę ciasto ot tak dla swoich w domu zawsze wyjdzie , a jak spodziewam się gości to zawsze mam obawy ,że coś się nie uda.

Pozdrawiam gorąco

Gabrysiu, tort śliczny  tmrc_emoticons.smile  Egzamin zdałąś na 6  tmrc_emoticons.bigsmile   tmrc_emoticons.bigsmile  Widząc, jak Ty się starasz i jakie to daje efekty, ja też postanowiłam zrobić tort na 80 urodziny mojej Teściowej  tmrc_emoticons.smile  Pianki już kupiłam, gorzej z barwnikami?  tmrc_emoticons.puzzled  I chyba nie ma szans żebym je tu kupiła. Muszę albo pojechać do Warszawy, albo zamówić przez internet. I mam do Ciebie pytanie: jakei firmy barwniki kupowałaś?  tmrc_emoticons.smile 

gabi49 wrote:

To ja już jestem po uroczystościach komunijnych mojej wnusi- Kasi. Jak obiecałam wklejam zdjęcie tortu-książki, który sama  wyprodukowałam. Wszystkim bardzo smakował i się bardzo podobał. Moja córka bała sie ze coś może mi się nie udać bo tak zwykle bywa, że jak coś stara się zrobić dobrze , to właśnie się nie udaje. Mnie się udało, choć przyznam, nie był to łatwy (jak sobie wyobrażałam) egzamin. Tort był bardzo duży, każda strona to prawie format A-4.

Gabrysiu tort mistrzowski... niejedna cukiernia może Ci pozazdrościć. A strach czy się uda bywa zawsze... ;o) Ja upiekłam już sporo tortów, a i tak przed każdym martwię się czy wyjdzie taki jak sobie założyłam ;o)

ElaK wrote:

Gabrysiu, tort śliczny  tmrc_emoticons.smile  Egzamin zdałąś na 6  tmrc_emoticons.bigsmile   tmrc_emoticons.bigsmile  Widząc, jak Ty się starasz i jakie to daje efekty, ja też postanowiłam zrobić tort na 80 urodziny mojej Teściowej  tmrc_emoticons.smile  Pianki już kupiłam, gorzej z barwnikami?  tmrc_emoticons.puzzled  I chyba nie ma szans żebym je tu kupiła. Muszę albo pojechać do Warszawy, albo zamówić przez internet. I mam do Ciebie pytanie: jakei firmy barwniki kupowałaś?  tmrc_emoticons.smile 

Elu o barwnikach napisałam Ci na priv ;o)

Piekny Gabrysiu tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile  Mozesz odsapnac teraz, juz jestes po egzaminie tmrc_emoticons.bigsmile   Zaliczonym tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party   Podwòjny punkt dla Ciebie, ze w tak kròtkim czasie , zawzielas sie i sie nauczylas tmrc_emoticons.bigsmile   I zrobilas tort na nie byle jaka okazje !!! Po takiej pròbie, to juz bedzie pestka robic torciki na ròzne okazje tmrc_emoticons.wink  Teraz czekaja na Ciebie inne techniki dekorowania, do dziela tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink

tmrc_emoticons.love Gabrysiu jesteś Wielka tmrc_emoticons.love Egzamin zdałaś na Mistrza-cukiernika  tmrc_emoticons.wink Tort piękny tmrc_emoticons.love Moje gratulacje tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Gabrysiu torcik cudowny brawo kochana. Masz szostke z plusem tmrc_emoticons.lol mozesz z powodzeniem tworzyc torciki na rozne okazje tmrc_emoticons.smile

Znalazłam zdjęcia tortów komunijnych moich dzieci

Córki z 2007 roku

Syna z 2004 roku

Teraz w niedziele na Komunii męża chrześnika był taki torcik    o smaku truskawkowym

Piękne te torciki tmrc_emoticons.smile jednak talent macie niemały, a Gabrysia mistrzowsko zdała egzamin na cukiernika tmrc_emoticons.smile

Moim ostatnim wielkim odkryciem jest sklep aledobre.pl w którym zamówiłam sobie wreszcie kamień do pizzy i barwniki spożywcze (i dostałam gratis śmieszne urządzenie do usuwania szypułek z truskawek tmrc_emoticons.wink

A pieczenie na kamieniu.... bajka, nie mogę się oderwać od piekarnika, chyba rachunek za prąd mnie powali tmrc_emoticons.wink ale za to oszczędzimy na kupowaniu chleba, bułek i pizzy tmrc_emoticons.wink

tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Moniko torty śliczne ;o)

Torciki sliczne, fakt Moniczko tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Aniu, zycze milego pieczenia tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile   tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love

niusia wrote:

A pieczenie na kamieniu.... bajka, nie mogę się oderwać od piekarnika, chyba rachunek za prąd mnie powali tmrc_emoticons.wink ale za to oszczędzimy na kupowaniu chleba, bułek i pizzy tmrc_emoticons.wink

tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Niusiu, napisz coś o zaletach tego pieczenia na kamieniu. Nie znam tej metody. tmrc_emoticons.love

Moniczko, piękne wszystkie torty. tmrc_emoticons.bigsmile

Dziewczyny, dziękuję za słowa uznania. tmrc_emoticons.love

Kochane dziękuje za słowa uznania dla torcików - szkoda,że to nie moje dzieła tylko cukierników Ale na wszystko przyjdzie czas,może tak jak Gabrysia się zmotywowała bo była wyjątkowa okazja to może ja też się zmobilizuje i syn będzie miał w listopadzie na 18-ke tort zrobiony przez mame ?

Poczekamy ,zobaczymy...

Całuski !!!

Gabi, kamień do pieczenia jest takim substytutem pieca chlebowego, zrobiony jest z ceramiki zwanej "szamotem", która lepiej utrzymuje i rozprowadza ciepło ale też odprowadza trochę wilgoci, przez co bułeczki czy pizza są chrupiące (nie takie "sparowane" od spodu), dodatkowo dzięki temu że jest dobrze nagrzany, czas pieczenia pizzy to tak jak w prawdziwym piecu ok. 5 minut tmrc_emoticons.smile

nie umiem tego inaczej wyjaśnić, jak będę miała chwilę to umieszczę przepis na bułeczki i zdjęcia to zobaczysz tą rewelacyjną skórkę tmrc_emoticons.smile

tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.bigsmile

Niusiu, dzięki za wyjasnienia. tmrc_emoticons.love Ja  w tym temacie jestem zielona. Jaeszcze tylko mi powiedz, jak upiec na tym kamieniu chleb, który ma rzadką konsystencję po wyrosnięciu ciasta i musi byc w foremce. Ja pieke taki z ziemniakami, w/g mnie najlepszy. tmrc_emoticons.love

Trzeba wypróbować tmrc_emoticons.wink ważne jest tylko żeby od spodu ciasto było dobrze obsypane mąką bo trzeba je włożyć na gorący kamień.

Zapytam piekarza, może się takich chlebów nie piecze "luzem" tylko właśnie w formie, a to już się nie da sposobem domowym oszukać, że to piec a nie piekarnik.

Cieplutkie pozdrowienia ze słonecznego Poznania tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Niusi, też jestem ciekawa tego kamienia  tmrc_emoticons.smile  Już kiedyś o nim słyszałam ale nie miałam okazji popytać kogoś, kto go używa. Ja piekę chleby żytnie i orkiszowe na zakwasach i one też są takie "lejące mazie", gdy przekładam je do foremki. Myślę sobie, że z tego kamienia połowa by spłynęła  tmrc_emoticons.lol  Ale pizza w 5 minut? -super!  tmrc_emoticons.smile   tmrc_emoticons.smile  

Gabrysiu ale piękne torty wyczarowałaś tmrc_emoticons.love

Niusiu no właśnie ja już kiedyś słyszałam na temat tego kamienia tmrc_emoticons.smile i miałam go kupić, ale tak jakoś wyleciało mi z głowy tmrc_emoticons.smile teraz na nowo sobie przypomniałam tmrc_emoticons.smile a przepis na bułeczki zamieszczaj, czekamy tmrc_emoticons.smile torciki piękne Moniczko tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile

tmrc_emoticons.love Ja rownież jestem ciekawa jak wygląda kamień tmrc_emoticons.bigsmile   Moja córka opowiadała mi,że jadła pizze upieczoną na kamieniu,u koleżanki na imprezie tmrc_emoticons.cooking_1

Moniko, ja już widzę Twoje nowe zdjęcie tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

tmrc_emoticons.love Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego weekendu tmrc_emoticons.love

Grażyna tmrc_emoticons.love

I ja widze tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party   Bardzo ladna kobietka z Ciebie tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love  Complimenti tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile

Moje Kochane dziękuje za komentarze do zdjęcia tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

W podziękowaniu ode mnie dla Was taka truskawkowa różyczka...

:

Myślałyście już o Dniu Dziecka ? Może taka Kinder Niespodzianka, oczywiście dla Tych młodszych dziciaczków

O Dniu Dziecka juz myslalam Monisiu .... còrka na dietce ( od slodyczy), wiec odpada, ale pomysl swietny i wykorzystam przy najblizszej okazji tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile A bedzie ich cale mnòstwo, moge Cie zapewnic  tmrc_emoticons.bigsmile   Szok  :O :O :O   Truskawki wygladaja tak smakowicie, ze ròzyczki czy nie, pozarlabym z checia wszystkie naraz tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.tongue   Buziaki tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Moniczko, Ty tylko nas tu prowokujesz tymi cudeńkami. tmrc_emoticons.love Pomysł kinder Niespodzianki - świetny. Myślę, że tutaj wykorzystana jest masa cukrowa do dekoracji zewnętrznej, a u mnie za nią nie przepadają. tmrc_emoticons.wink

Różyczki z truskawek już robiłam, a ostatnio nawet kupiłam sobi taki właśnie specjalny nożyk.  Jutro robię tort dla mojej 40-to latki. Być może ozdobie własnie takimi różyczkami?  tmrc_emoticons.love

Gabi najlepszego dla còrki tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party   40 lat to taki maly przelom w zyciu tmrc_emoticons.bigsmile   Zycze udanej uroczystosci tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Magi, mezowi tez skladam serdeczne zyczenia tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile  Udanej imprezki tmrc_emoticons.bigsmile   Bawcie sie dobrze tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Wszystkim nie swietujacym, zas, milego weekendu tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile

Veroniko nie wiem na jakiej dietce jest Twoja córka - na warzywnej czy owocowej , ale zawsze jest jakieś wyjście - a wiem ,że odpowiednie narzędzia to robienia dekoracji posiadasz

Monika, znowu  CUDEŃKA !!! Az slinka leci! tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.partyJak myslicie, z czego te białe kuleczki? Ja już dziś zrobiłam koszyczek z arbuza na jutrzejsza owocową sałatkę i miąższ właśnie wycinałyśmy  taką łyżeczką. Żeby jednak wyciąć taką kuleczkę , trzeba sie pogimnastykować. Najczęściej wychodziły nam pół-kuleczki.Jutro dokończymy i dołożymy inne owoce. tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.love te kompozycje na zdjęciach to majstrsztyk. To robili fachowcy! :O

gabi49 wrote:

Monika, znowu  CUDEŃKA !!! Az slinka leci! tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.partyJak myslicie, z czego te białe kuleczki? Ja już dziś zrobiłam koszyczek z arbuza na jutrzejsza owocową sałatkę i miąższ właśnie wycinałyśmy  taką łyżeczką. Żeby jednak wyciąć taką kuleczkę , trzeba sie pogimnastykować. Najczęściej wychodziły nam pół-kuleczki.Jutro dokończymy i dołożymy inne owoce. tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.love te kompozycje na zdjęciach to majstrsztyk. To robili fachowcy! :O

Te białe kuleczki Gabi pewnie z melona miodowego ;o)

Gabrysiu te białe kuleczki są zrobione z owoców Liczi. Masz racje ślinka leci

Nie przeczytałam Jadziu Twojej odpowiedzi jeżeli chodzi o białe kuleczki  ,ale pewnie jak piszesz też mogą one być zrobione z melona miodowego

Napisalam przedtem, ale cos internet szwankowal, wiec odpowiedz zniknela tmrc_emoticons.crazy tmrc_emoticons.crazy tmrc_emoticons.crazy  Dekoracje sa wspaniale tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile Kobietko, dzieki, ze ciagle cos fajnego wynajdziesz i podsuniesz pomysl tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love   Kulki, to fakt, moga byc i z tego, i z tamtego. Pasuja obydwa. A przy okazji odkrylam, jak nazywa sie bialy melon po polsku tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile  Mòj polski, musze sie wyspowiadac, coraz bardziej na bakier :O :O :O  Akcent juz dawno wcielo, a czasem nadaje, jak male dzieci, ktòre nie moga sie wyslowic, a chcialyby cos szybko opowiedziec tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol  To zapewne skutki uboczne przebywania za granica tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol  Mama przez telefon smieje sie ze mnie, ze to istna wieza Babel, bo jak mi brakuje slòw po polsku, to koncze zdania po wlosku tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol   Jednak to prawda, z czasem co prawda, nie zapomina sie jezyka, ale staje sie on troche ubozszy w slowa i lekko skoslawiony innym akcentem.

Monisiu, moja Kari jest na dietce, ale tylko od slodyczy  tmrc_emoticons.smile  Pozwolila sobie troszke zima i teraz chce zgubic 2-3kg. Zmniejszyla drastycznie ilosc slodyczy, poza tym je wszystko.... a warzywa i owoce od 6-go miesiaca zycia tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.wink Zmniejszy slodkie, spadnie waga tmrc_emoticons.wink  Zreszta w wieku 20-stu lat, jak sie chce, to sie zgubi szybciutko.

Milej niedzieli wszystkim tmrc_emoticons.bigsmile   I slonecznej tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Witajcie Słoneczka tmrc_emoticons.lol

Moniśku wspaniałości tmrc_emoticons.lol aż nie można oderwać wzroku tmrc_emoticons.smiledzięki za super inspirację  tmrc_emoticons.smile

My już po imprezce tmrc_emoticons.smile ale było fajnie, wybawilismy się na maxa tmrc_emoticons.smile były śpiewy tańce i dużo dużo smiechu, no i niespodzianka się udała, mężuś się nic nie spodziewał, ale musiałam nieźle kombinować tmrc_emoticons.smile ale warto było tmrc_emoticons.smile

A to mój torcik tmrc_emoticons.lol

tmrc_emoticons.love Marzenko cieszę się z udanej imprezki i niespodzianki, jaką zrobiłaś mężusiowi tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.bigsmile Torcik super tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Monika kusi pysznościami tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love od patrzenia robię się głodna tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink

Vercia dostałaś rozgrzeszenie tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love z polskim u Ciebie nie jest żle tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Pozdrowienia dla Wszystkich tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love