Przejdź do treści

Forum Dekoracje - inspiracje ;o)

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

• Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

Verciu kochana tmrc_emoticons.smile spóźnione ale bardzo serdeczne i z głebi serca płynące życzenia tmrc_emoticons.smile duzo szczęścia i miłosci Wam zycze tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol

Eluniu torcik bombowy, bardzo mi się podoba tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol

A ja wkleję pudełeczko, które zrobiłam dla kogoś specjalnego tmrc_emoticons.lol  mam nadzieję że tej osobie bedzie się podobało tmrc_emoticons.party

tmrc_emoticons.love Marzenko pudełeczko jest piękne tmrc_emoticons.smile ja nie mam żadnych wątpliwości ,pudełko jest super tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

tmrc_emoticons.love Elu  torcik to jest  Arcydzieło tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.bigsmile  Brat na pewno był zadowolony tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love

Grażynko, mój brat zaniemówił  tmrc_emoticons.bigsmile  hihihi  tmrc_emoticons.smile  Był zadowolony  tmrc_emoticons.love  

Marzenko, ale Ty się pięknie rozkręcasz z tymi ozdobami  tmrc_emoticons.smile  Pudełeczko jest śliczne  tmrc_emoticons.love  Obdarowana osoba będzie szczęśliwa  tmrc_emoticons.smile 

No, no , same talenty się tutaj ujawniaja. Elu, torcik super! Wiedziałam, że jesteś w tym również genialna! 

Marzenko,  piękne pudełeczko na herbatkę. 

Moniczko, znowu  nas "podkręcasz". Ja będę piekła torcik dla mojej młodszej wnusi na 8 urodzinki. Imprezka w sobotę tmrc_emoticons.party  Takiego koszyczka to jednak się nie podejmuję zrobić.Chociaż? tmrc_emoticons.wink A może masz link (filmik) do tego wykonania ? Podrzuć, proszę. tmrc_emoticons.love

ElaK wrote:

Moniko, super pomysł  tmrc_emoticons.smile To chyba z takiej plastycznej czekolady jak z przepisu Jadzi? Pozdrawiam  tmrc_emoticons.smile  

Elu to nie z plastycznej czekolady. To zwykła czekolada rozpuszczona. Może być tez ta gotowa polewa czekoladowa,którą można kupić do rozpuszczenia. Taka polewa jest nawet lepsza, bo szybko twardnieje i lepiej znosi wyższe temperatury, bo jest temperowana. Zwykła czekolada po rozpuszczeniu i ponownym schłodzeniu może się rozpuszczać w dłoniach podczas przekładania miseczek.

ElaK wrote:

Dziewczyny, to jest tort zrobiony przeze mnie dla brata na urodziny:

Mój braciszek jest DJ, wodzirejem...  tmrc_emoticons.bigsmile więc to taki tort tematyczny  tmrc_emoticons.smile  z mikrofonem i słuchawkami  tmrc_emoticons.bigsmile  oraz scena dla artysty  tmrc_emoticons.lol   tmrc_emoticons.smile  

Elu torcik rewelacyjny. Super pomysł i wspaniale wykonanie.

magi1 wrote:

A ja wkleję pudełeczko, które zrobiłam dla kogoś specjalnego tmrc_emoticons.lol  mam nadzieję że tej osobie bedzie się podobało tmrc_emoticons.party

Marzenko pudełeczko śliczne. Co jedno to ładniejsze ;o)

gabi49 wrote:

No, no , same talenty się tutaj ujawniaja. Elu, torcik super! Wiedziałam, że jesteś w tym również genialna! 

Marzenko,  piękne pudełeczko na herbatkę. 

Moniczko, znowu  nas "podkręcasz". Ja będę piekła torcik dla mojej młodszej wnusi na 8 urodzinki. Imprezka w sobotę tmrc_emoticons.party  Takiego koszyczka to jednak się nie podejmuję zrobić.Chociaż? tmrc_emoticons.wink A może masz link (filmik) do tego wykonania ? Podrzuć, proszę. tmrc_emoticons.love

Gabi wykonanie tego koszyczka jest bardzo proste.

Na formę jaką ma mieć ten koszyczek (miseczka, kubek, szklanka itp.- nawet mini na kieliszku można zrobić ;o) ) odwracasz do góry dnem i nakładasz folię aluminiową (brzegi folii zawiń do środka formy). Formę wkładasz do lodówki żeby się schłodziła. Czekoladę lub jak pisałam Eli tę gotową polewę czekoladową rozpuszczasz i wylewasz na schłodzoną formę. Wzory robisz jakie chcesz. Gdy chcesz nałożyć kilka warstw aby Ci nie spłynęły, możesz po każdej warstwie wkładac na chwilę do lodówki, żeby zastygło. Możesz się bawić używająć różnych czekolad lub polew np. łącząc białą z gorzką. Wyjdą fajne dekoracyjne wzory. Gdy skończysz dzieło wkładasz je do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Gdy jest już sztywne wyjmujesz delikatnie i stawiasz "na nogi" ;o) odwijasz delikatnie brzegi zawiniete do środka i wyjmujesz ze środka formę wraz z folią i gotowe ;o)

tmrc_emoticons.bigsmile No no rzeczywiście wygląda prosto tmrc_emoticons.smile Chyba wypróbuję tmrc_emoticons.wink

Gabrysiu niestety nie ma linku video do wykonania koszyczka ale widzę , że Jadzia wszystko pięknie opisała  Podsyłam torciki , może któryś będzie inspiracją dla Ciebie  do wykonania czegoś specjalnego  z okazji urodzin wnuczki   

Gabrysiu zapowiadają upały więc może jeszcze coś dla ochłody

A może jeszcze takie sympatyczne ciasteczka ? Gabrysiu ,co Ty na to ?

Monisiu,  dziękuję za cudne inspiracje. Na pewno wykorzystam. Torcik będzie z wybrana przez Kasię opłatkowa dekoracja. Arbuza  na pewno kupię i będa wariacje arbuzowe. tmrc_emoticons.love

Jadziu, dzięki za piękne wytłumaczenie sposobu wykonania czekoladowego koszyczka. To rzeczywiscie łatwe. Chyba się skuszę. tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.cooking_7

Moniczko torciki super. A te ciacha rewelacja, musze cos takiego wyczarowac tmrc_emoticons.lol ciesze sie ze pudeleczko sie podoba  tmrc_emoticons.lol buziole tmrc_emoticons.love

tmrc_emoticons.bigsmile Moniczko bardzo podobają mi sie warjacje arbuzowe tmrc_emoticons.tongue

Jadziu, dzięki wielkie za wytłumaczenie jak zrobić czekoladowy koszyczek  tmrc_emoticons.smile  Pomysł do wykorzystania przez okragły rok, więc skorzystam w przyszłości  tmrc_emoticons.smile  

Moniko, Twoje pomysły sa SUPER!!!  tmrc_emoticons.lol  Co jeden, to lepszy  tmrc_emoticons.smile  Wszystkie skopiowałam i będę wyjkorzystywać, tylko żeby mi okazji wystarczyło  tmrc_emoticons.wink  A te ciasteczka to BOMBA!  tmrc_emoticons.party  Kasia zapiała i już ma plany na dzisiejszy dzień -robi ciastka misiaczki a wieczorem idzie z nimi do koleżanki  tmrc_emoticons.bigsmile   tmrc_emoticons.smile  Dzięki  tmrc_emoticons.smile  

Kochane dziękuje za to,że mogę się czsami na coś przydać i zainspirować Was czymś prostym a inaczej podanym  Buziaki

Monika, jakim PROSTYM????  :O   :O  Toż to arcydzieło!   tmrc_emoticons.tongue   Gdybym tak podała arbuza, melona... to nikt by tego nie ruszył, bo nie śmiałby popsuć takiej cudnej dekoracji  tmrc_emoticons.lol   tmrc_emoticons.flat  Normalnie szczękę z klawiatury musiałam zbierać, bo się w kawalki rozsypała  tmrc_emoticons.wink   tmrc_emoticons.wink   SUPER!!! Dzięki  tmrc_emoticons.love  Oczywiście skopiowane  tmrc_emoticons.smile  

Elu pisząc "prostym" miałam na myśli arbuza ,ale wycinanego foremkami do ciasteczek ,w różnych kształtach  To powyżej to nie dzieło tylko arcydzieło  - zazdroszcze takich umiejętności

tmrc_emoticons.love Moniko ja dostałam oczopląsu tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love  

Jesteś Super  Czarodziejką tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love Buziaczki tmrc_emoticons.love

Super super super tmrc_emoticons.lol  na Moniczke zawsze można liczyć tmrc_emoticons.bigsmile

Moniko, to sa arcydzieła carvingu!!!!

Elu,Grażynko,Marzenko ,Gabrysiu Dziękuje 

To moje serce dla Was w podzięce  Kolorowych snów

tmrc_emoticons.lolPowiem tylko WOW tmrc_emoticons.lol

Przepraszam, że pytam - Moniko, czy to są Twoje dzieła? :O

Serce powaliło mnie na kolana, chociaż po poprzednich jeszcze nie odzyskałam mowy tmrc_emoticons.bigsmile

Haniu trzeba powiedzieć WOW WOW WOW - prawda,że cudeńka ?

Alu niestety nie jestem mistrzynią w tej dziedzinie a chciałabym być

No po prostu szok  tmrc_emoticons.lol cudne  tmrc_emoticons.lol to jest naprawde wielki talent robic takie rzeczy tmrc_emoticons.lol

tmrc_emoticons.lolChciałam tak zakrzyknąć ale wyszło tylko jedno , reszta uwięzła w gardle z wrażenia ,bo już się nauczyłam trzymać szczękę żeby mi nie opadała na klawiaturę tmrc_emoticons.lol

Haniu może ze względu na bezpieczeństwo zaprzestane wstawiania tych fotek ?

Coś mi się wydaje ,że szykują się gdzieś chrzciny... Dla cioci Marzenki i nie tylko  Pozdrowionka

tmrc_emoticons.lolA niech Cię Ręka Boska broni przed takim zaniechaniem. tmrc_emoticons.bigsmile Toż to lekarstwo na skołatane nerwy i spora dawka inspiracji. tmrc_emoticons.steve Miłego Weekendu tmrc_emoticons.love

Moniczko ale słodkie te torciki tmrc_emoticons.smile skopiowałam je sobie na potem, a może zaszaleje i spróbuję zrobić chociaż coś podobnego na chrzciny tmrc_emoticons.party   dzieki Słoneczko tmrc_emoticons.lol

Elu i jak tam ? Kasia robiła ciasteczka ?

Moniko - wstawiaj jak najwięcej, szczękę przykleiłam na "kropelkę" tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol  a oczy pocieszę, bo to są arcydzieła normalnie. Te "arbuzowe" powaliły mnie na kolana - widać, że to rzeźba w "lodzie", arbuz musiał być zamrożony, ale efekt fantastyczny.

Miałam mała awarie komputera, ale teraz jest juz o.k. Wymiana zasilacza. 

Moniko, normalnie mi dech zaparło!!!  Cóż za fantastyczne dzieła sztuki!!! :O

Wstawiaj dalej te cudeńka. Gdyby nie Ty Moniko , no i oczywiście internet - pewnie nigdy bym takich śiczności nie zobaczyła. tmrc_emoticons.love

Moniczko i Magi, dziekuje serdecznie za zyczenia tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Elu, torcik dla braciszka super, na temat tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party  Widzisz, jest tak jak mòwilysmy tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile  Torcik jest ladniejszy i blizszy sercu, niz ten, ktòry zostal kupiony dla tesciowej tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Pudeleczko jest piekne, bedzie sie podobalo , jestem tego pewna na 100% tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love   Sliczne kolory, wpaniala robota , kochanie tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Co do czekoladowego koszyczka, to zgadzam sie calkowicie z Jadzia tmrc_emoticons.smile  Zwykla czekolada i jeszcze lepsza polewa, bo zastyga blyskawicznie. Wykonanie jest proste, nalezy tylko miec odrobine cierpliwosci i fajny pomysl na dekoracje tmrc_emoticons.wink

Dekoracja z arbuza jest wspaniala, niesamowita :O :O :O  Dzieki kobietko, ze podsuwasz tak wiele pomyslòw tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love  Chcialabym tak i ja.... Mòwia "dla chcacego, nic trudnego", ale chyba w tym przypadku nie da sie tego zastosowac tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink  Takie dziela..... Jak kiedys pòjde na emeryture i bede miala wiecej czasu, to bede sie uczyc, dopòki cos z tego nie wyjdzie tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile  

Monia jesteś niesamowita!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Coś dla małych niejadków  Podobno najpierw jemy oczami

Dziękuje  Kochane !!!

Monia niesamowite te kanapkitmrc_emoticons.smile Nie myślałam że z jedzenia można robić takie piękne obrazytmrc_emoticons.smile Aż szkoda jeść tmrc_emoticons.love

Fakt Karolino szkoda jeść ,ale jakiś sposób na niejadka trzeba znaleść

Zapraszam na sałatke owocową

Mniam, mniam  tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

już pędzetmrc_emoticons.smile

Ale dekoracyjne "zarcie" tmrc_emoticons.tongue tmrc_emoticons.tongue tmrc_emoticons.tongue  Najbardziej mi sie podoba arbuz, Moniczko tmrc_emoticons.bigsmile   Wspaniale podane tmrc_emoticons.bigsmile

Dziękuje Veroniko  Mnie też się strasznie podoba

Coś na ząbek z truskawkami