3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Fuczki placki Bieszczadzkie


Wydrukuj:
4

Składniki

1 butelka/butelki/butelek

Fuczki placki Bieszczadzkie

  • 1 porcje mąka tortowa, szklanka
  • 3/4 porcji mleko, 2/3 szklanki
  • 1 porcji jajko
  • 300 gramów kapusty kiszonej, odciśniętej

Przyprawy

  • 1/2 łyżeczki majeranku, suszonego
  • 1/4 łyżeczki kminku
  • 1 szczypty soli
  • 3 szczypty pieprzu, mielonego
  • 6
    30min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
5

Przygotowanie

    Fuczki
  1. D0 naczynia miksującegoBlokada naczynia miksującego połóż odciśniętą solidnie z soku kapustę kiszoną i odmierz 300 gram.

    Nastaw 30 sekund brót 5.

    Kapustę przełóż do salaterki i opłucz naczynie miksujące.
  2. W naczyniu miksującym umieść mąkę, mleko, jajko oraz przyprawy.

    Nastaw 30 sekund obrót 5.
  3. Do powstałego ciasta przełóż kapuste kiszoną.

    Nastaw obroty wsteczne 30 sekund obrót 3.
  4. Placki smaż na rozgrzanej patelni jak tradycyjne placki ziemniaczane tylko ciut grubsze, do zarumienieni z każdek strony.
  5. Do powstałych placków można stosować: sosy, w tym grzybowy, celulęzabieczoną ze skwarkami lub kiełbasą oraz sos czosnkowy, który do tego dania serdecznie polecam.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Z powstałego ciasta powstaje 6 placków, porcja po 3 szt na osobę.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy