 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                20h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                20h 40min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     6 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Średni
                            Składniki
- 500 g mięsa mielonego z udźca inyka
- 1 jajko
- 2 łyżeczki musztardy
- 1/3 małego pęczka pietruszki
- 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej TM
- sól, pieprz do smaku
Farsz
- 250 g pieczarek
- 3 plasterki żółtego sera
- 80 g cebuli
- 15 g oliwy
- 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
Masa mięsna
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Varoma Varoma
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia "Blokada naczynia miksującego"  włożyć cebulę i zmiksować 3 s. obr. 5. Dolać pieczarki, rozdrobnić 4 s. obr. 4. Całość zgarnąć kopystką na dno naczynia, dodać oliwę, przyprawę, sól i pieprz do smaku, oraz pół łyżeczki tymianku suszonego. Dusić 10 minut, 120 stopni, obr.1. (jeśli farsz jest nadal za wodnisty, dodać jeszcze do 5 minut duszenia) "Blokada naczynia miksującego"  włożyć cebulę i zmiksować 3 s. obr. 5. Dolać pieczarki, rozdrobnić 4 s. obr. 4. Całość zgarnąć kopystką na dno naczynia, dodać oliwę, przyprawę, sól i pieprz do smaku, oraz pół łyżeczki tymianku suszonego. Dusić 10 minut, 120 stopni, obr.1. (jeśli farsz jest nadal za wodnisty, dodać jeszcze do 5 minut duszenia)
 Zmielone mięso, jajko, musztardę, poszatkowaną pietruszkę, przyprawę uniwersalną TM, sól i pieprz (wedle upodobań), wymieszać ręcznie w misce.
Porady
Można użyć innego mięsa mielonego.
                        Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                        






 
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Dobre. Jednocześnie robiłam w TM i piekarniku. Te z piekarnika wyszły nieco smaczniejsze. Polecam "Blokada naczynia miksującego"
"Blokada naczynia miksującego" 
            
Dobre. Z racji tego ze jednocześnie robiłam dwie porcje, jedna włożyłam do piekarnika zawinięta w papier do pieczenia. Smakowała trochę lepiej niż ta robiona w TM. Ale i tak przepis polecam
Jonka_iwonka: W pierwszym punkcie przepisu jest opisane robienie farszu.
Dzięki! 
            
A jak robimy farsz pieczarkowy??
500 g, uzupełniłam po raz kolejny przepis. Niestety wina leży po stronie portalu przepisownia, który nie działa u mnie ok i ucina mi składniki 
            
A w punkcie drugim, to ile mięsa na to nadzienie potrzeba? Kilogram?