thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
8 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 7
  • TM 6
  • TM 5
opublikowany: 13/09/25
zmieniono dnia: 13/09/25

Składniki

ciasto

  • 50 gramów masła
  • 20 gramów cukru
  • 75 gramów mleka
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • 280 gramów mąka pszenna
  • 1/4 łyżeczki sól
  • 20 gramów drożdży świeżych

Nadzienie

  • 130 gramów serek kremowy
  • 1,5 łyżki cukru

Kawowa skorupka

  • 35 gramów masła, temp.pokojowa
  • 35 gramów cukru
  • 1 białko
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1,5 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • 1 łyżki gorącej wody

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Ciasto
  1. 1. Do naczynia dodac 50g masła, 20g cukru, 75g mleka, żółtko i jajka. podgrzewać 4min/50 stopni/ obr. 2

    2. do naczynia dodać 280g mąki, sól, 20g drozdzy wyrabiać 3min
  2. Nadzienie
  3. 1. na naczyniu miksującym postaw miske, odważ do niej serek kremowy i cukier, utrzyj trzepaczką
  4. skorupka kawowa
  5. Na pokrywe naczynia miksujacego postawić miskę dodać do niej 1,5 łyzki kawy rozpuszczalnej, zalać łyżką goracej wody. wymieszać do rozpuszczenia.


    Dodać mąke, cukier, masło i białko. Utrzeć trzepaczką
  6. Bułeczki
  7. Wyrobione ciasto podzielić na 8 cześci, każdą z tych części uformowac rękami na placek i włożyć łyżeczkę nadzienia, uformowac bułeczkę. Tak przygotowane bułeczki wyłoyć na balche i przykryć sciereczką na 20 min. w tym czasie rozgrzać piekarnik do 180 st.

    Wiewrzch wyrosnietych buleczek posmarować za pomocą pędzelka. Piec przez 20 min w 180 st

Porady

tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 7 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 7
  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Koreańskie bułeczki z kawową skorupką

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy