thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4
Czas przygotowania
1h 10min
Czas całkowity
2h 10min
porcja/porcje/porcji
1000 g
Poziom
--

Składniki

Sernik Oliwiii

  • 1000 g twarogu
  • 250 gramy masła
  • 1 1/3 szklanki cukru pudru
  • 1 paczuszek C. waniliowy
  • 6 jajek
  • 150 Mililitrow smietanki kremowki
  • 4 łyżki Mąki ziemiaczanej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Sernik przygotowanie
  1. Miękkie masło ubić na puszysto, stopniowo dodawać po jednym żółtku na przemian z łyżką cukru pudru, cały czas dokładnie ubijając składniki.

    Zmniejszyć obroty miksera do średnich, dodać zmielony ser i połączyć. Teraz dodawać po kolei: cukier wanilinowy, śmietankę oraz mąkę ziemniaczaną cały czas miksując składniki na jednolitą masę. Na koniec wymieszać (delikatnie, ale dokładnie) z ubitymi na sztywno białkami.

    Przygotować tortownicę o średnicy minimum 26 cm (mierzona od środka). Posmarować ją masłem i wysypać bułką tartą lub mielonymi migdałami lub dno wyłożyć papierem do pieczenia.

    Masę serową wyłożyć do tortownicy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C. Piec przez 60 minut. Sernik studzić stopniowo wyjmując z piekarnika (najpierw po trochu otwierając drzwiczki i lekko wysuwając sernik, w końcu wyjąć z piekarnika). Zrumieniony wierzch sernika posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" Czajnik"Czajnik" Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego"
  2. 1
  3. 1

Porady

Posypać cukrem pudrem

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Sernik Oliwiii

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy