
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
10
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
Bułeczki twarogowe z rodzynkami
Ciasto:
- 2 jajka
- 250 g twarogu
- 250 g mąki pszennej tortowej
- 50 g cukru
- 8 g proszku do pieczenia
- 8 g cukru waniliowego
- 30 g rodzynek
- 20 g masła
- 10 g cukru pudru
- szczypta soli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć twaróg, jajka, masło, cukier, cukier waniliowy i sól. Wymieszać 30s/obr.5. Składniki zgarnąć kopystką na dno naczynia miksującego.
- Dodać mąkę, proszek do pieczenia i rodzynki, wyrobić Ciasto
"Ciasto" /1min.
- Gotowe ciasto podzielić na 10 części i uformować bułeczki. Układać na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Posmarować jajkiem za pomocą pędzelka. W międzyczasie rozgrzać piekarnik do temp. 180°C.
- Piec 20-25 min. (180°C) lub do momentu, aż bułeczki będą złotobrązowe. Podawać posypane cukrem pudrem.
Sposób przygotowania
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze