thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
10 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Bułeczki twarogowe z rodzynkami

Ciasto:

  • 2 jajka
  • 250 g twarogu
  • 250 g mąki pszennej tortowej
  • 50 g cukru
  • 8 g proszku do pieczenia
  • 8 g cukru waniliowego
  • 30 g rodzynek
  • 20 g masła
  • 10 g cukru pudru
  • szczypta soli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Sposób przygotowania
  1. Do naczynia miksującego włożyć twaróg, jajka, masło, cukier, cukier waniliowy i sól. Wymieszać 30s/obr.5. Składniki zgarnąć kopystką na dno naczynia miksującego.
  2. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i rodzynki, wyrobić Ciasto Ciasto"Ciasto" /1min.
  3. Gotowe ciasto podzielić na 10 części i uformować bułeczki. Układać na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Posmarować jajkiem za pomocą pędzelka. W międzyczasie rozgrzać piekarnik do temp. 180°C.
  4. Piec 20-25 min. (180°C) lub do momentu, aż bułeczki będą złotobrązowe. Podawać posypane cukrem pudrem.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bułeczki twarogowe z rodzynkami

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy