
Czas przygotowania
1h 30min
Czas całkowity
1h 50min
porcja/porcje/porcji
6
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 6
opublikowany: 11/05/25
zmieniono dnia: 11/05/25
Składniki
Bułki pszenne
- 300 g wody, ciepłej
- 20 g drożdży świeżych, lub 7 g suchych
- 1-2 łyżeczki cukru
- 500 g mąki pszennej, typ 450 lub 550
- 1-2 łyżeczki soli
- 30 g oliwy z oliwek
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego wlej ciepłą wodę, dodaj drożdże i cukier. Ustaw 2 min./37°C/obr. 2.
- Dodaj mąkę, sól i oliwę. Wyrabiaj ciasto przez 3 min./
"Ciasto" .
- Wyrobione ciasto przełuż do naoliwionej miski i odstaw do wyrośnięcia na godzinę. Po tym czasie podziel ciasto na 6-8 równych części i uformuj na podłużne, lekko spłaszczone bułeczki. Odstaw na 15 min do wyrośnięcia, a w tym czasie nagrzej piekarnik do 200°.
- Bułki piecz góra-dół, 200° przez 15-20 min., aż będą miały złocisty kolor.
Bułki pszenne
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
Jedzenie na wynos
Przepis dla dużej rodziny
Przepis dla 1 osoby
Przepis dla 2 osób
Przepis dla studenta
Przepis dla starszych osób
Przystawka
Danie główne
Starter
Dodatek
Śniadanie
Drugie śniadanie
Obiad
Podwieczorek
Kolacja
Przekąska
Łatwe
Naturalne
Szybkie
Niedrogie
Przepis dla dzieci
Bez jajek
Gotowanie na co dzień
Pieczenie
Bułka
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze