
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
Najlepsza kawa mrożona
- 50 g cukru
- 250 g kostek lodu
- 5 łyżeczek kawy rozpuszczalnej, typu creme
- 800 g mleka, świeżego 3,2%
- 20 g likieru migdałowego, np. Amaretto
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego wsypać cukier, dodać lód oraz kawę rozpuszczalną. Zemleć 10 s/obr. 10.
- Na noże naczynia miksującego założyć motylek.
- Do naczynia miksującego dodać 400 g mleka. Ubijać 2 min/obr. 4. W trakcie ubijania dodać stopniowo pozostałe 400 g mleka oraz likier migdałowy.
Porady
Według uznania można dodać więcej kawy.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze