 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                1h 30min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 50min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     6 
                                     kawałek/kawałki/kawałków 
                                
                            Poziom
                                Średni
                            Składniki
Krokiety ziemniaczane - ciasto
- 600 gramów ziemniaki, mączyste
- 1 jajko, rozmiar L
- 75 g mąki pszennej tortowej
- 75 g mąki ziemniaczanej
- sól
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Koszyczek Koszyczek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 600 g ziemniaków obranych pokrój na kawałki około 3 cm.
- Do naczynia miksującego wlej 500 g wody włóż koszyczek, umieść w nim przygotowane ziemniaki, oprósz połową łyżeczki soli.
- Ugotuj ziemniaki 25 min/Varoma/obr. 1
- Po ugotowaniu wyjmij koszyczek, wylej wodę z misy, opłucz. Odczekaj chwilę aż ziemniaki lekko przestygną.
- Do opłukanego naczynia przełóż przestygnięte ziemniaki
- Dodaj 75 g mąki pszennej ,75 g mąka ziemniaczana ,1 jajko ,1 łyżeczka soli,
- Wszystko wymieszaj 30 s/obr. 3
- Oprósz blat mąką ziemniaczaną, wyjmij ciasto z misy .
- Podziel na 6 części
- Wysyp na blat bułkę tartą, na niej połóż część ciasta ziemniaczanego, uformuj prostokąt. Umieść farsz i zwijaj delikatnie krokiety . Gotowy krokiet obtocz w bułce . Tak formuj pozostałe krokiety
Ciasto :
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                        



 
                         
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze