Tu jesteś:
4
Składniki
ciastka
- 300 g mąki orkiszowej
- 120 g śmietany 18% gęstej, schłodzonej
- 4 żółtka
- 1/2 łyżeczki soli
- cukier puder + cukier waniliowy, do posypania
- 2 łyżki spirytusu
- olej do smażenia
5
Przygotowanie
- Wszystkie składniki /mąka, śmietana, żółtka i sól/ włożyć do
"Blokada naczynia miksującego" i wyrobić 4min.poz.
"Ciasto" . Po 3 min. wlać spirytus. Następnie podzielić ciasto na kilka części i rozwałkować na cienkie placki. Pokroić na paski o dł.10cm i szer.4cm. Po środku każdego paska zrobić nacięcie i przewinąć. Smażyć na rozgrzanym oleju po obydwu stronach na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem z dodatkiem cukru waniliowego.
Faforki
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz