3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Faforki


Wydrukuj:
4

Składniki

ciastka

  • 300 g mąki orkiszowej
  • 120 g śmietany 18% gęstej, schłodzonej
  • 4 żółtka
  • 1/2 łyżeczki soli
  • cukier puder + cukier waniliowy, do posypania
  • 2 łyżki spirytusu
  • olej do smażenia
  • 6
    1h 30min
    Czas całkowity 1h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

    Faforki
  1. Wszystkie składniki /mąka, śmietana, żółtka i sól/ włożyć do Closed lid i wyrobić 4min.poz.Dough mode. Po 3 min. wlać spirytus. Następnie podzielić ciasto na kilka części i rozwałkować na cienkie placki. Pokroić na paski o dł.10cm i szer.4cm. Po środku każdego paska zrobić nacięcie i przewinąć. Smażyć na rozgrzanym oleju po obydwu stronach na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem z dodatkiem cukru waniliowego.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy