Składniki
ciastka
- 2 łyżki spirytusu
- 4 łyżki śmietany 18% gęstej, schłodzonej
- 1/2 łyżeczki soli
- olej do smażenia
- cukier puder + cukier waniliowy, do posypania
- 300 g mąki przennej tortowej
- 4 żółtka
-
6
1h 30min
Czas całkowity 1h 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Wszystkie składniki /do cukru pudru/ włożyć do
"Blokada naczynia miksującego" i wyrobić 4min.poz.
"Ciasto" . Podzielić ciasto na kilka części i rozwałkować na cienkie placki. Pokroić na paski o dł.10cm i szer.4cm. Po środku każdego paska zrobić nacięcie i przewinąć. Smażyć na rozgrzanym oleju po obydwu stronach na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem z dodatkiem cukru waniliowego.
Faforki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzRobiłam, są pyszne. Polecam
Robiłam, są pyszne. Polecam
Jola
Wczoraj zrobiłam jedną porcję
Wczoraj zrobiłam jedną porcję na próbę
Nic już nie zostało, więc zabieram się za kolejną. Dzięki za przepis
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Są pyszne ! Znikają tempie
Są pyszne ! Znikają tempie zaskakującym .
Przez żołądek do serca .
To nic , że jest już prawie
To nic , że jest już prawie pólnoc i nie wolno tak się objadać ! Ale dostawa tych pyszności dopiero przyjechała . Są genialne i szybko znikną no może zostawię parę dla rodziny !
Przez żołądek do serca .