 
                                            
                                     
                                    Czas przygotowania
                                1h 30min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                2h 30min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     -- 
                                     -- 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
ciastka
- 300 g mąki orkiszowej
- 120 g śmietany 18% gęstej, schłodzonej
- 4 żółtka
- 1/2 łyżeczki soli
- cukier puder + cukier waniliowy, do posypania
- 2 łyżki spirytusu
- olej do smażenia
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Wszystkie składniki  /mąka, śmietana, żółtka i sól/  włożyć do  "Blokada naczynia miksującego"  i wyrobić  4min.poz. "Blokada naczynia miksującego"  i wyrobić  4min.poz. "Ciasto" . Po 3 min. wlać spirytus. Następnie podzielić ciasto na kilka części i rozwałkować na cienkie placki. Pokroić na paski o dł.10cm i szer.4cm.  Po środku każdego paska zrobić nacięcie i przewinąć.  Smażyć na rozgrzanym oleju po obydwu stronach na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Po ostygnięciu  posypać cukrem pudrem z dodatkiem cukru waniliowego. "Ciasto" . Po 3 min. wlać spirytus. Następnie podzielić ciasto na kilka części i rozwałkować na cienkie placki. Pokroić na paski o dł.10cm i szer.4cm.  Po środku każdego paska zrobić nacięcie i przewinąć.  Smażyć na rozgrzanym oleju po obydwu stronach na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Po ostygnięciu  posypać cukrem pudrem z dodatkiem cukru waniliowego.
Faforki
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze