Składniki
0 osoba/osoby
puree z marchewki
- 1 kg marchewki obranej i pokrojonej na kawałki
- 20 g oliwy z oliwek
- 5-10 g soli
- 500 g wody
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Do
"Blokada naczynia miksującego" włożyć ok 330 g marchewki i rozdrobnić 5 sek/ obr 4,5 . Marchewkę przełażyć do koszyczka, czynność powtorzyć 2 razy. Jeżeli rozdrobniona marchew nie mieści się w koszyczku,to układamy na przystawce Varomy. Do
"Blokada naczynia miksującego" wlewamy wodę, wkładamy koszyczek z marchewką , zamykamy pokrywę, zakładamy przystawkę Varomy i gotujemy 20-25 min/ temperatura Varoma /obr 1-2ce . Następnie zdjąć przystawkę, wyjąć koszyczek, wylać wodę z naczynia ( można dodać do zupy ).Do
"Blokada naczynia miksującego" zakładamy motylek, wkładamy ugotowaną marchewkę, sól i oliwę rozdrabniamy 25 sek/ obr 4 . Podawać gorące puree .
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Motylek
kup teraz -
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzElu, dziękuję, dzięki Twojej pomocy...
Grażynko, robię identycznie
Grażynko, robię identycznie
i tą wodę z gotowania wykorzystuję właśnie do zupy albo do soczku marchewkowego typu kubuś
Tak jest szybciej i zdrowiej
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/