 
                                            
                                     
                                     
                                    - TM 31
Składniki
krem
- 0,75 litra śmietany kremówki
- 200 g malin lub jagód do przybrania
ciasto bezowe
- 2 łyżeczki kakao lub rozpuszczalnej kawy
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- szczypta soli
- 50 g szklanka cukru zwykłego
- 150 g cukru pudru zrobionego w Thermomix
- 6 białek
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Motylek Motylek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Piekarnik nastawiamy na 150*C . Do  "Blokada naczynia miksującego"  założyć motylek, wlać białka, dodać cukier puder i cukier zwykły oraz szczyptę soli i ubijać 5min/50*C/obr 3-3,5  dodajemy 1 łyżeczkę soku z cytryny i ubijamy 5min/ obr 3-3,5 . Przygotowaną blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Ubitą masę białkową wykładamy na blaszkę i  łyżką formujemy koło,tak przgotowane ciasto pieczemy  10 minut -150*C, następnie 20 minut -130*C, następnie 60 minut-120*C .Upieczone ciasto bezowe zostawiamy w piekarniku do wystygnięcia. Ja piekłam wieczorem a rano zrobiłam krem "Blokada naczynia miksującego"  założyć motylek, wlać białka, dodać cukier puder i cukier zwykły oraz szczyptę soli i ubijać 5min/50*C/obr 3-3,5  dodajemy 1 łyżeczkę soku z cytryny i ubijamy 5min/ obr 3-3,5 . Przygotowaną blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Ubitą masę białkową wykładamy na blaszkę i  łyżką formujemy koło,tak przgotowane ciasto pieczemy  10 minut -150*C, następnie 20 minut -130*C, następnie 60 minut-120*C .Upieczone ciasto bezowe zostawiamy w piekarniku do wystygnięcia. Ja piekłam wieczorem a rano zrobiłam krem Krem : Do czystego naczynia zakładamy motylek, wlewamy śmietanę i ubijamy 2 min/ obr 4 , w trakcie ubijania przez otwór można dodać 2 łyżeczki kakao lub kawy rozpuszczalnej (wg gustu),ja dodałam kakao.Gotowym kremem wysmarować  upieczone ciasto i przybrać owocami Smacznego Krem : Do czystego naczynia zakładamy motylek, wlewamy śmietanę i ubijamy 2 min/ obr 4 , w trakcie ubijania przez otwór można dodać 2 łyżeczki kakao lub kawy rozpuszczalnej (wg gustu),ja dodałam kakao.Gotowym kremem wysmarować  upieczone ciasto i przybrać owocami Smacznego
- Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu 
ciasta bezowego
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                         
                        

 
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Misha przepis polecam, bo torcik super smakuje 
  
            
Wygląda super
Dziękuję Katarino za miły komentarz Cieszę się,że torcik smakował
 Cieszę się,że torcik smakował 
kochana super i jeszcze raz super dziekuje za wspanialy przepis
 dziekuje za wspanialy przepis
Brzmi i wygląda rewelacyjnie !!!! Na pewno zrobie, pozdrawiam )))
)))
Smakowicie wygląda;
SUPER! NAPEWNO PYCHOTA! PRZYGOTUJè GO W SOBOTè NA URODZINKI CòRCI.