Składniki
5 osoba/osoby
puree dodatek do drugiego dania
- 1000 g marchewki obranej i pokrojonej na kawałki
- 1 łyżeczki soli
- 20 g oliwy z oliwek lub masła
- 500 g wody
-
6
1h 0min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Do
"Blokada naczynia miksującego" wlewamy wodę, zakładamy koszyczek. Wkładamy część marchewki do koszyczka i zamykamy pokrywę,a drugą część marchewki układamy na przystawce Varomy. Varomę zakładamy na pokrywę i gotujemy 40 min/ temperatura Varoma/ obr 2 Po ugotowaniu zdjąć Varomę, wyjąć koszyczek, wylać wodę z
"Blokada naczynia miksującego" .Do suchego
"Blokada naczynia miksującego" włożyć ugotowaną marchewkę i rozdrobnić 20sek/obr 4-5 , założyć motylek wsypać sól i dodać oliwę i wymieszać 10 sek/obr 4 .Podawać na gorąco. Smacznego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Motylek
kup teraz -
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPrzykro mi bardzo ale nie mam
Przykro mi bardzo ale nie mam tej książki
Krystyna
Witaj Krystyno,w książce "Radość gotowania"na...
Ciekawy przepis ja też barzdo
Ciekawy przepis ja też barzdo lubię marchew w tej postaci .
Alu wykorzystam Twoją propozycję gotowania warzyw na sałatkę.Czy jajka w ciągu 25 minut ugotują się na waromie na twardo. Od jakiego momentu liczyć czas gotowania jajek.
Warzywa- ziemniaki, seler,marchewka,pietruszka rozdrobniopne położobe obok siebie na waromie nie będą paćkowate tzn zbyt miękkie lub za twarde?Proszę o odpowiedź. Ten sposób bardzo przyspieszy zrobienie sałatki.Dobry i pewny przepis na majonez gdzie mogę znaleźdź .Pozdrawiam Krystyna
Krystyna
Elu nigdzie nie znalazlam
Elu, dziękuję za podpowiedż,
Grażynko, ja robię troszkę
Grażynko, ja robię troszkę inaczej i skracam czas gotowania do 20-25 minut
Surową marchewkę wkładam porcjami po ok.300g do naczynia, rozdrabniam ok.5 sekund na obr. 4-4,5 (trzeba samemu wyczuć, bo to zależy jakie duże kawałki marchewki wkładamy i jak marchew:stara czy młoda), przesypuję do koszyczka i do Varomy a później wlewam wodę do naczynia i gotuję.
Tak samo robię z warzywami na sałatkę: rozdrabniam surową marchew, seler i pietruszkę (każde warzywo oddzielnie) i gotuję na Varomie 20 minut. A w koszyczku jajka
I cały TM wykorzystany
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Marcheweczka na ciepło ! Nasz
Alu, masz racje nie
Grażynko - a nie lepiej
Grażynko - a nie lepiej skrócić czas gotowania do 25 min. A bardzo zależy Ci żeby prawidłowo odżywiać zlew? Ja osobiście wodę z gotowania marchewki wolę zużyć następnego dnia do zupy
" alt="
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/bigsmile.png" width="19" height="19">
Dziękuję za przepis - w takiej postaci jeszcze nie robiłam
" alt="
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width="19" height="19">
Pozdr. Ala Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich