3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Puree z marchewki


Wydrukuj:
4

Składniki

5 osoba/osoby

puree dodatek do drugiego dania

  • 1000 g marchewki obranej i pokrojonej na kawałki
  • 1 łyżeczki soli
  • 20 g oliwy z oliwek lub masła
  • 500 g wody
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego wlewamy wodę, zakładamy koszyczek. Wkładamy część marchewki do koszyczka i zamykamy pokrywę,a drugą część marchewki układamy na przystawce Varomy. Varomę zakładamy na pokrywę i gotujemy 40 min/ temperatura Varoma/ obr 2    Po ugotowaniu zdjąć Varomę, wyjąć koszyczek, wylać wodę z Blokada naczynia miksującego .Do suchego Blokada naczynia miksującego włożyć ugotowaną marchewkę i rozdrobnić 20sek/obr 4-5 , założyć motylek wsypać sól i dodać oliwę i wymieszać 10 sek/obr 4  .Podawać na gorąco. Smacznego tmrc_emoticons.)

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Przykro mi bardzo ale nie mam

    Zgłoszony przez jagodzianka na października 16, 2013 at 11:57.

    Przykro mi bardzo ale nie mam tej książki

    tmrc_emoticons.( tmrc_emoticons.~

    Krystyna

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witaj Krystyno,w książce "Radość gotowania"na...

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na października 15, 2013 at 21:34.

    Love Witaj Krystyno,w książce "Radość gotowania"na str.39 jest pięknie opisane jak ugotować jajka, a na str. 72 jest przepis na sałatkę jarzynową, przepis na majonez znajdziesz na str 204 tmrc_emoticons.) Pozdrawiam serdecznie Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciekawy przepis ja też barzdo

    Zgłoszony przez jagodzianka na października 15, 2013 at 17:02.

    Ciekawy przepis ja też barzdo lubię marchew w tej postaci .

    Alu wykorzystam Twoją propozycję gotowania warzyw na sałatkę.Czy jajka w ciągu 25  minut ugotują się na waromie na twardo. Od jakiego momentu liczyć czas gotowania jajek.

    Warzywa- ziemniaki, seler,marchewka,pietruszka rozdrobniopne  położobe obok siebie na waromie nie będą paćkowate tzn zbyt miękkie lub za twarde?Proszę o odpowiedź. Ten sposób bardzo przyspieszy zrobienie sałatki.Dobry i pewny  przepis na majonez gdzie mogę znaleźdź .Pozdrawiam Krystyna

    Krystyna

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Elu nigdzie nie znalazlam

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na października 14, 2013 at 12:42.

    Love Elu nigdzie nie znalazlam przepisu na puree z marchewki. Drogą dedukcji wymyśliłam i zrobiłam ten przepis tmrc_emoticons.;)  Dziękuję jeszcze raz za dobre rady,a za kilka dni zrobię wariant do przepisu Love Pozdrawiam serdecznie Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Elu, dziękuję za podpowiedż,

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na października 14, 2013 at 09:51.

    Love Elu, dziękuję za podpowiedż, następnym razem wypróbuję Twój sposób sporządzenia puree z marchewki  Love LovePozdrawiam  Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Grażynko, ja robię troszkę

    Zgłoszony przez ElaK na października 13, 2013 at 23:40.

    Grażynko, ja robię troszkę inaczej i skracam czas gotowania do 20-25 minut  tmrc_emoticons.)  Surową marchewkę wkładam porcjami po ok.300g do naczynia, rozdrabniam ok.5 sekund na obr. 4-4,5 (trzeba samemu wyczuć, bo to zależy jakie duże kawałki marchewki wkładamy i jak marchew:stara czy młoda), przesypuję do koszyczka i do Varomy a później wlewam wodę do naczynia i gotuję.  tmrc_emoticons.)  Tak samo robię z warzywami na sałatkę: rozdrabniam surową marchew, seler i pietruszkę (każde warzywo oddzielnie) i gotuję na Varomie 20 minut. A w koszyczku jajka  tmrc_emoticons.D  I cały TM wykorzystany  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Marcheweczka na ciepło ! Nasz

    Zgłoszony przez monika6500 na października 13, 2013 at 03:19.

    Love" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="Love" height="19" width="19"> Marcheweczka na ciepło ! Nasz ulubioy dodatek do drugiego dania...mniam Love" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="Love" height="19" width="19">

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Alu, masz racje nie

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na października 12, 2013 at 23:01.

    Love Alu, masz racje nie pomyślałam tmrc_emoticons.;)Dziękuję za podpowiedż. Love Jeżeli chodzi o czas gotowania to wszystko zależy od grbości marchewki, moja była twarda po 25 minutach  tmrc_emoticons.J) Pozdrawiam  Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Grażynko - a nie lepiej

    Zgłoszony przez kokolidek na października 12, 2013 at 22:12.

    Grażynko - a nie lepiej skrócić czas gotowania do 25 min.  A bardzo zależy Ci żeby prawidłowo odżywiać zlew? Ja osobiście wodę z gotowania marchewki wolę zużyć następnego dnia do zupyBig Smile" alt="Big Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/bigsmile.png" width="19" height="19">

    Dziękuję za przepis - w takiej postaci jeszcze nie robiłamLove" alt="Love" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width="19" height="19">

    Pozdr. Ala                   Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze