3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kotlety z kalafiora i kiszonej kapusty (dieta dr Dąbrowskiej)


Wydrukuj:
4

Składniki

Kotlety z kalafiora i kiszonej kapusty (dieta dr Dąbrowskiej)

  • 300 g kapusty kiszonej
  • 800 g wody
  • 1 marchew, pokrojona w ćwiartki, wzdłuż
  • 1/2 kalafiora, podzielonego na małe różyczki
  • 1 cebula
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżki majeranku, suszonego
  • 1/2 łyżeczki kminku
  • sól (może być czarna, zmielona)
  • pieprz
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Kiszoną kapustę umieścić w Closed lid, dodać 800g wody, majeranek i kminek. Na pokrywie Closed lid ustawić Varomę i umieścić w niej pokrojoną marchew i kalafior. Gotować 20 min/Varoma/obr.1.
    2. Cebulę podsmażyć na suchej patelni aż się zbrązowi, dodać pół szklanki wody i dusić aż zmięknie.
    3. Kapustę odcedzić i pokroić. Marchew, kalafior i cebulę umieścić w Closed lid, zmiksować 10s/obr. 10.
    4. Do miseczki włożyć pokrojoną, ugotowaną kapustę kiszoną, zmiksowaną marcher, kalafior i cebukę, dodać pokrojoną natkę pietruszki, dodać sól, pieprz i paprykę do smaku.
    5. Formować kotlety, ukłożyć na papierze, piec 40 min w tem. 180°C
10
11

Porady

Oryginalny przepis znajduje się http://karolanadiecie.blox.pl/2017/06/Kotleciki-z-kalafiora-i-kapusty-kiszonej-z-natka.html


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz