3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kotlety z kalafiora i kiszonej kapusty (dieta dr Dąbrowskiej)


Wydrukuj:
4

Składniki

Kotlety z kalafiora i kiszonej kapusty (dieta dr Dąbrowskiej)

  • 300 g kapusty kiszonej
  • 800 g wody
  • 1 marchew, pokrojona w ćwiartki, wzdłuż
  • 1/2 kalafiora, podzielonego na małe różyczki
  • 1 cebula
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżki majeranku, suszonego
  • 1/2 łyżeczki kminku
  • sól (może być czarna, zmielona)
  • pieprz
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Kiszoną kapustę umieścić w Closed lid, dodać 800g wody, majeranek i kminek. Na pokrywie Closed lid ustawić Varomę i umieścić w niej pokrojoną marchew i kalafior. Gotować 20 min/Varoma/obr.1.
    2. Cebulę podsmażyć na suchej patelni aż się zbrązowi, dodać pół szklanki wody i dusić aż zmięknie.
    3. Kapustę odcedzić i pokroić. Marchew, kalafior i cebulę umieścić w Closed lid, zmiksować 10s/obr. 10.
    4. Do miseczki włożyć pokrojoną, ugotowaną kapustę kiszoną, zmiksowaną marcher, kalafior i cebukę, dodać pokrojoną natkę pietruszki, dodać sól, pieprz i paprykę do smaku.
    5. Formować kotlety, ukłożyć na papierze, piec 40 min w tem. 180°C
10
11

Porady

Oryginalny przepis znajduje się http://karolanadiecie.blox.pl/2017/06/Kotleciki-z-kalafiora-i-kapusty-kiszonej-z-natka.html


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Jeśli to ma być adoptowany przepis na Th to...

    Zgłoszony przez Plombinka na września 29, 2018 at 14:41.

    Jeśli to ma być adoptowany przepis na Th to powinno być jego pełniejsze wykorzystanie. Proponuje: cebule posiekaj w th czas 3 sekundy, obroty 4. Włóż mieszadelko, ustaw temp na waroma i podsmaż czas 4 min obroty 2. Wlej wodę i duś temp 100 st obroty 2. Przełóż do miski. A w momencie zakończenia gotowania kapusty: wstaw pusty koszyczek do thermomiksa z ugotowana kapusta, odcedź wodę. Odcedzoną kapustę posiekaj w th obroty 4 5 sekund. Wyjmij do innej miski. Do th włóż pokrojone warzywa. Ale i tak dzieki za adaptacje przepisu 🙂👍

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • jutro robie dzieki za przepis

    Zgłoszony przez muffin4coffee na czerwca 20, 2018 at 19:56.

    jutro robie tmrc_emoticons.) dzieki za przepis tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • krótko i na temat, jednym słowem HIT!!!!

    Zgłoszony przez Bodek_B na kwietnia 24, 2018 at 18:25.

    krótko i na temat, jednym słowem HIT!!!!Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze