 
                                            
                                     
                                    Czas przygotowania
                                1h 30min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 30min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Ciasto
- 150 g mąki pszennej
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- 1 żółtko
- 1 szczypty soli
Farsz i zalewa
- 250 g zielonych szparagów, pokrojonych w 2cm plasterki, główki zostawić całe
- 105 g mleka
- 150 ml śmietany 18%
- 2 duże jajka
- 4 łyżki oliwy
- 1 Czerwona cebula
- 1 łyżeczki skórki pomarańczowej świeżej
- 1 łyżeczki suszonego tymianku, lub łyżka świeżego
- 150 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
- sól do smaku
- 1/3 łyżeczki pieprz czarny, mielony
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do suchego naczynia miksującego włożyć ser, rozdrobnić 3 sec/obr 5. Przełożyć do innego naczynia.
 2. Do naczynia miksującego włożyc wszystkie składniki ciasta, wymieszać 15 sec/obr 6. Wyłozyć ciastem równomiernie formę (24cm) do tarty, odstawić do lodówki.
 3. Farsz: Do naczynia miksującego włożyć cebulę pokrojoną w ćwiartki, posiekać 3 sec/obr 5.
 4. Na patelni dodać oliwę, dusić cebulę 7-8 min. Dodać pokrojone szparagi (bez główek) i dusić jeszcze 10 min.
 5. Zalewa: Do naczynia miksującego dodać: mleko, śmietanę, jajka, tymianek, skórkę pomarańczową, sól i pieprz. Wymieszać 15 sec/obr 6.
 6. Ciasto w foremce obciążyć (fasolą lub obciążnikami do tart) i piec 15 min w tem 180°C. Ciasto ostudzić.
 7. Na podpieczonym cieście ułożyć starty ser i farsz. Zalać zalewą. Udekorować główkami szparagów.Piec 30 min w tem 180°C, aż góra sie zarumieni. Tartę podawać lekko schłodzoną.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze