
Składniki
Faszerowane Kajzerki PoliczonaSzama
4 Kajzerki
300g piersi z kurczaka
Pół cebuli czerwonej
Pół papryki
Szczypiorek
Natka pietruszki
Jajko
10ml mleka
2 ząbki czosnku
10ml oliwy z oliwek
Ser
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Pokrój pierś z kurczaka w kostkę przypraw solą, pieprzem, papryką słodką i (można przyprawą do gyrosa) wleje oliwę i pomieszaj dłonią.
2. Na patelnie podsmażyć mięso i odstawić
3. Przekrój paprykę i ceblę w kostkę i dać do miski
4. Szczypiorek pokroić. Przełożyć do miski z papryka i cebula do tego podsmażonego kurczaka i trochę sera.
5. Wszystko wymieszać w misce
6. W mniejszej misce dodać jajko i mleko wymieszać i wlać do miski z warzywami i kurczakiem.
7. Do małej miseczki wlać oliwę I przecisnąć ząbki czosnku przez praskę do tego kilka gałązek pietruszki i miszamy lyzka I odstawiamy.
8. Nacinamy kajzerki po cięciach, tak żeby nie przeciąć. Otwieramy gwiazdę z kajzerki I przygniatamy ten środek.
9. Do kajzerki przelewamy oliwe z czasnkiem(pędzelkiem) i przekładamy warzywa z kurczakiem
10. Kajzerki faszerowane kładziemy na papierze do pieczenia i na blachę. Na to dodać ser I do piekarnika
11. 200° góra-dół 8-10min
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
I'll take the coffee pots and fill them with chicken and vegetable mortar, sprinkle some cheese on them and put them in the oven. It's going to smell bad. And I'll play some basketball legends while I'm in the oven, and it'll be ready in a few minutes anyway. At the same time, your stomach will be full and your head will fall apart.
Close