Forum Witam :)



62 odpowiedzi | Ostatni wpis

A lody uwielbiam chyba wszystkie  Love  Truskawkowe teraz królują, bo na truskawki jest sezon  Smile  Ale dziś moja Kasia zrobiła lody ananasowe  Love   Love  Poezja! Polecam: 500g zamrożonego ananasa, 60 g cukru pudru, 1 baban, skórka z 1 limonki i sok z połowy limonki = NIEBO w gębie  Smile  

____________

Mój blog kulinarny:

http://ziolowaszuflada.blogspot.com/

Smile


Długą miałaś przerwę Szubusiu, ale dobrze, że sobie o nas przypomniałaś  Smile Termosia masz już prawie rok więc z kucharki amatorki robisz się kucharzem zawodowym  Bigsmile   Wink  Cieszę się, że zainteresowanie TM Ci nie przechodzi  Smile  Z nim trudno się nudzić  :D  Właśnie zaczyna się sezon przetworowy  Tongue   Love  Czy Ty też robisz dżemiki, soki, konfiturki...? Jeśli tak to zapraszam do tematu http://www.przepisownia.pl/content/przetwory-0 Marzenka wyszukała i powklejała linki do przepisów z przetworami, żeby łatwiej było znaleźć  Smile  

____________

Mój blog kulinarny:

http://ziolowaszuflada.blogspot.com/

Smile


Dawno mnie tu nie było. Dzsiaj zrobiłam lody truskawkowe- "niebo w gębie". Gorąco polecam!!!

 

Jestem kucharką- amatorką. TM mam od dzisiaj czyli od 29.08.2012. Od dzisiaj także zaczynam nową podróż kulinarną. Z zawodu jestem pielęgniarką i kocham to co robię:)

 


Ja również się przyłaczę do powitań :D TM jest moim przyjacielem od dawna i już nie wyobrażam sobie bez niego życia, zachęcam Cię Haniu do gotowania i zamieszczania swoich przepisów :D tutaj jest super, zagladaj do nas często :D

Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

Dziękuję Smile


Witaj Haniu Smile Super, że jesteś z tutaj  Love

Jestem kucharką- amatorką. TM mam od dzisiaj czyli od 29.08.2012. Od dzisiaj także zaczynam nową podróż kulinarną. Z zawodu jestem pielęgniarką i kocham to co robię:)

 


Haniu, witam i ja. Veronika napisała już w zasadzie wszystko  co trzeba, więc tylko się przyłączam i służę pomocą jeśli będzie trzeba  Smile    Smile   Pozdrawiam serdecznie  Party  

____________

Mój blog kulinarny:

http://ziolowaszuflada.blogspot.com/

Smile


Smile Witaj Hannno cieszę się że dołączyłaś do nas. :D Bigsmile Love Ja dużo nauczyłam się czytając komentarze i przepisy Miłośniczek TM Party :love:  i wykonuję takie potrawy,których w życiu nie robiłam Wink   Bigsmile   :D   Love


Swietnie, Haniu, ze "wystartowalas" od razu Party Party Party :party:  To jest duzy plus Bigsmile Bigsmile Jedyny sposòb na zawarcie dozgonnej przyjazni z TM jest wlasnie uzywanie go, z glowa, ale bez obaw Wink ;)  "Zabawa rodzinna" w gotowanie jest bardzo wazna, nie tylko przyjemna :)  Zbliza, pozwala spedzac wiecej czasu razem, uczy i czesto jest naprawde bardzo wesolo.... a pòzniej wspòlny posilek, przezycia, satysfakcja .... i pelny brzuszek....i wszyscy zadowoleni. Czasem mezowie "brzdekaja", ze TM to wydatek, tyle kasy!!!!!... itd.... Wlasnie dlatego nejlepiej ich wciagnac do gotowania, pozwolic poznac TM.... Gotowac w zasadzie, nie beda musieli, bo gotuje TM.... Powrzucaja, co trzeba do srodka, wlacza, wylacza, a beda dumni, ze sa wielkimi kucharzami Bigsmile Bigsmile Bigsmile   Oczywiscie, mòwie o panach, ktòrzy raczej nigdy w kuchni nie przebywaja, nie o tych, ktòrzy sa kucharzami albo lubia "pichcic"  Wink Wink Wink

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni Smile Smile Wink                            


:)Witam jestem świeżakiem ale już próbuję Waszych przepisów a co najważniejsze moi panowie też nietylko jedzą ,ale próbują swoich sił Cooking  4 Cooking  2 Pozdrawiam i zapraszam do grona znajomych

Hania z Łodzi:
 Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               


A ja na zakonczenie zycze Wszystkim milych snòw Love Love Love   i dobrego rozpoczecia nowego tygodnia;) Wink Wink

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni Smile Smile Wink                            


A ja Was witam w końcówce dnia. Sobota i niedziela to dla mnie TM i różne potrawy. W sobotę piekłam ciasteczka Veroniki- zawijaski (po raz drugi), gotowałam marchewkę i fantazję kapuścianą. Tak to nazwałam, bo do małej ilości gotowanej w TM białej kapusty dorzuciłam pokrojoną paprykę czerwoną ,świeżego pomidora , pieczarki. listek laurowy, ziele angielskie, sól,pieprz i wszystko zagęściłam potem zasmażką,  zrobioną na smalcu. Wyszła bardzo smaczna kapuściana fantazja. Teraz właśnie wyłączyłam piekarnik z upieczonym chlebkiem z ziemniakami i ziarnami. To mój ulubiony chleb i tym pieczeniem "zaraziłam" swoją córkę. Chleba w sklepie już od dawna nie kupuję, piekę własny, bez konserwantów i spulchniaczy!. Zdrowszy i o niebo lepszy w smaku. Chyba Was o tym przekonywać nie muszę. Bigsmile

GaBi

"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"


Ale szalejecie dziewczyny Smile u nas dzisiaj chili con carne a wieczorem upiekę chałkę Smile bardzo mi zasmakowała :)))) niedzielne uściski i korzystajcie z pięknego słońca !


Witajcie :D ja w wekend szalałam, miałam wczoraj gości i zrobiłam rogaliki, ciasto sernik na zimno, pizzę, upiekłam chałkę, chlebek i zrobiłam pastę do chleba :D pozdrawiam wszystkie miłoścniczki TM :D :D :D :D

Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

Dziękuję Smile


Smile Smile Witaj Szubusiu  Smile Ja upiekłam drożdżowe ciasto ( drugie w tym tygodniu )  :D dla mojego męża, ciasteczka dla córki  Cooking  1 Nutellę i dżemiki dla wnuczek  :D Bigsmile  Rozpieszczam rodzinę  :)a teraz robię zakwas do chlebka w/g przepisu Eli  :love Bigsmile :D : Pozdrawiam Serdecznie szczególnie zapracowane Miłośniczki Termomixa  Bigsmile Love Love


Witam!

Polecam likier z cukierków kukułek. Zrobiłam i jest super. Oprócz tego zrobiłam sobie mąkę ryżową Cooking  1

Jestem kucharką- amatorką. TM mam od dzisiaj czyli od 29.08.2012. Od dzisiaj także zaczynam nową podróż kulinarną. Z zawodu jestem pielęgniarką i kocham to co robię:)

 


Przepis dnia wart wypróbowania i napewno to zrobię Smile

Jestem kucharką- amatorką. TM mam od dzisiaj czyli od 29.08.2012. Od dzisiaj także zaczynam nową podróż kulinarną. Z zawodu jestem pielęgniarką i kocham to co robię:)

 


A co sądzisz o dzisiajszym przepisie dnia? Zupa marchewkowa z mlekiem kokosowym:)

Pozdrawiam Mixi


Przepis na tatar ze śledzia dodany Smile A co Wy kochane dzsiaj zrobiłyście na obiadek? Ja ugotowałam zupę- krem z zielonego ogórka i indyka ( zamiast karkówki ) po karkonosku z ziemniakami i warzywami gotowanymi na parze Cooking  1

Pozdrawiam i życzę słonecznej niedzieli Love  

Jestem kucharką- amatorką. TM mam od dzisiaj czyli od 29.08.2012. Od dzisiaj także zaczynam nową podróż kulinarną. Z zawodu jestem pielęgniarką i kocham to co robię:)

 


Ooo tatar ze śledzia? Mamy już łososia i tradycyjny, czekamy na Twój przepis szabusiu Smile

Pozdrawiam Mixi


Hej:) dawno mnie tu nie było. Ostatnio moim ulubionym daniem robionym w TM są soki przecierowe bez dodatku cukru. Poza tym tatar ze śledzia jest bardzo fajną przystawką- polecam:)

Jestem kucharką- amatorką. TM mam od dzisiaj czyli od 29.08.2012. Od dzisiaj także zaczynam nową podróż kulinarną. Z zawodu jestem pielęgniarką i kocham to co robię:)

 


Oj jak fajnie, przepisownia tętni życiem :D :D :D bardzo się cieszę jak tu wchodzę i odnajduję nowe przepisy i inspiracje do gotowania :D

Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

Dziękuję Smile


Gratuluję Szubusiu!  Rewelacyjnie! Love Cooking  7

GaBi

"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"


Gabi, dzięki za podpowiedź. Właśnie dzsiaj tak zrobiłam. Poza tym ugotwałam zupkę ziemniaczaną i zaraz biegnę robić tatar ze śledzia Cooking  1

 

Jestem kucharką- amatorką. TM mam od dzisiaj czyli od 29.08.2012. Od dzisiaj także zaczynam nową podróż kulinarną. Z zawodu jestem pielęgniarką i kocham to co robię:)

 


możesz obłożyć piersi kurczaka warzywami takimi jak: brokuły, kalafior, marchewka, pieczarki. To wszystko dietetyczne! A jak smakuje! Bez soli! Spróbuj Szubusiu! Bigsmile

GaBi

"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"


Szubusiu na varomie możesz parować piersi z kurczaka razem z warzywami naprawdę są smaczne :)  a w koszyczku możesz razem gotować ryż lub kaszę, bo nie wiem czy jesz ziemniaki ? :D Love


Super :D ja upiekłam własnie chlebek :D a na wekend zamierzam zrobić zupkę krem z warzyw  :D i pastę do chlebka Eli :D

Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

Dziękuję Smile


Ugotowałam dzisiaj marchewkę, pietruszkę i seler na parze:) muszę przyznać, że to smakowa rewelacja Cooking  1

Jestem kucharką- amatorką. TM mam od dzisiaj czyli od 29.08.2012. Od dzisiaj także zaczynam nową podróż kulinarną. Z zawodu jestem pielęgniarką i kocham to co robię:)

 


Dziweczynki błąd w przepisie na omlet inaczej poprawiony:) Zrobiłam to oczywiście przy Waszej pomocy za którą z góry pięknie dziękuję Love

Jestem kucharką- amatorką. TM mam od dzisiaj czyli od 29.08.2012. Od dzisiaj także zaczynam nową podróż kulinarną. Z zawodu jestem pielęgniarką i kocham to co robię:)

 


Dolaczam sie do Was Bigsmile :bigsmile:  Poczytalam komentarze, wszystkie Bigsmile   Witam i ja, a wiecej chyba nie trzeba dodawac:)  Czekam na przepisy, jak dziewczyny;)  Widac, ze swietnie sobie radzisz w kuchni, wiec TM tylko ulatwi prace Bigsmile Dobrej zabawy i smacznego;) Wink Wink

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni Smile Smile Wink                            


Szubusiu, przepis szybki i prosty  Smile  wart wypróbowania, dzięki.

____________

Mój blog kulinarny:

http://ziolowaszuflada.blogspot.com/

Smile


Oj tak czasami przydałby się drugi TM, mozna by wszystko szybciej zrobić Smile ale ciesze się, że mam chociaz jeden Smile Smile Smile Szubusiu fajny pomysł na tego kurczaka Smile

Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

Dziękuję Smile


Kurczaka zrobiłam bez żadnego sosu bo jestem na diecie :)  Smakował mi bardzo Cooking  6

Jestem kucharką- amatorką. TM mam od dzisiaj czyli od 29.08.2012. Od dzisiaj także zaczynam nową podróż kulinarną. Z zawodu jestem pielęgniarką i kocham to co robię:)

 


Brawo Szubusiu!  Do tego kurczaka  koniecznie sosik wybrany. A może tak z brzoskwiń? Love

GaBi

"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"


Super, czekamy na relację z gotowania na parze i na przepis  Smile  

____________

Mój blog kulinarny:

http://ziolowaszuflada.blogspot.com/

Smile


Właśnie zamarynowałam pierś z kurczaka kostką warzywną roztartą z odrobiną oliwy z oliwek. Do tego dołożyłam kilka świeżych listków bazyli. Jutro planuję ugotować tą pierś na Varomie. Jak mi to wyjdzie to napewno dam znać i napiszę ten przepis w przepisowni :) 

Jestem kucharką- amatorką. TM mam od dzisiaj czyli od 29.08.2012. Od dzisiaj także zaczynam nową podróż kulinarną. Z zawodu jestem pielęgniarką i kocham to co robię:)

 


Mnie też czasem brakuje jeszcze jednego TM  Smile  A ten, który mam pracuje bez urlopu od 3,5 lat. To wcale nie jest takie trudne, zatrudniać go codziennie  Smile Pieczywo, napoje, capucino, surówki, obiad na Varomie, deser lub ciasto, wieczorem pizza a dzień zamykamy zrobieniem kolejnej porcji jogurtu, żeby rano zjeść pyszne śniadanko - to taki dzień powszedni; do tego dochodzą mięso uparowane w kawałku jako wędlina, galantyna, klops, pasztet... w wędlinach sklepowych jest tyle chemii, że warto je robić samemu; są zdrowsze i każda ma swój charakterystyczny smak  Smile  

____________

Mój blog kulinarny:

http://ziolowaszuflada.blogspot.com/

Smile


Gabi, marzenia są po to by je realizować Smile więc wszystko jeszcze przed Tobą Smile

Jestem kucharką- amatorką. TM mam od dzisiaj czyli od 29.08.2012. Od dzisiaj także zaczynam nową podróż kulinarną. Z zawodu jestem pielęgniarką i kocham to co robię:)

 


Dziewczyny, mnie to czasami brakuje drugiego TM, bo byłyby wykorzystane obydwa. Na jednym dania obiadowe, na drugim desery, ciasta, soczki i to w jednym czasie. Ale to tylko marzenia. Pomarzyc wolno, prawda? Cooking  7 Cooking  1

GaBi

"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"


Popieram Smile Smile Smile Smile Smile nie może stać samotnie bo będzie mu smutno Wink

Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

Dziękuję Smile


Obiecałam sobie, że TM będzie wykorzystany codziennie w mojej kuchni i tak będzie :D

Jestem kucharką- amatorką. TM mam od dzisiaj czyli od 29.08.2012. Od dzisiaj także zaczynam nową podróż kulinarną. Z zawodu jestem pielęgniarką i kocham to co robię:)

 


Szubusiu szalejesz :D to bardzo dobrze, super że zamieszczasz swoje przepisy, im nas więcej tym lepiej Smile Smile Smile ja jak mam wene twórczą to zapisuje sobie pomysły w zeszyciku i potem próbuje je odtworzyć w TM :D tylko żeby doba była dłuższa to więcej czasu bym miała na pichcenie Smile pozdrawiam Smile

Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

Dziękuję Smile


Cooking  1 Brawo Szubusiu Smile


Smile pozdrawiam serdecznie w ten poniedziałkowy wieczorek. Właśnie ugotowałam zupę z kiszonych ogórków- bardzo smaczna Cooking  1

Jestem kucharką- amatorką. TM mam od dzisiaj czyli od 29.08.2012. Od dzisiaj także zaczynam nową podróż kulinarną. Z zawodu jestem pielęgniarką i kocham to co robię:)

 


Szubusiu, teraz doszła Ci nowa miłość: TM!  Szalej , szalej , bo szaleństwa nigdy końca nie zobaczysz! Bigsmile

GaBi

"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"


Witaj Elak Smile bardzo się cieszę, że mogę być tutaj z Wami. Dzisiaj z koleżanką zrobiłyśmy olmlet inaczej naszego autorstwa. Opublikowałam ten przepis na przepisowni Smile TM to dla mnie prawidziwa frajda i radość Smile

Jestem kucharką- amatorką. TM mam od dzisiaj czyli od 29.08.2012. Od dzisiaj także zaczynam nową podróż kulinarną. Z zawodu jestem pielęgniarką i kocham to co robię:)

 


Witaj Szubusiu  Smile ciesze się, że dołączyłaś do nas, tzn.Fanek TM  :D Im nas więcej, tym lepiej  Smile Pierwsze dni z TM są dla każdego wyjątkowe... ja chciałam zrobić od razu prawie wszystko, byłam zachwycona szybkością i łatwością przygotowywania potraw  Smile  I wcale mi nie przeszło, zachwycam się do dzisiaj  :)

A dziś na obiad robiłam pomidorową wykwintną ale z ryżem a nie z lanymi kluskami, a na II danie: karkówkę po karkonosku z ziemniakami i surówką z marchewki i jabłka z chrzanem. Na deser mieliśmy szarlotkę z przepisu Veroniki i capucino  Love  oraz napój z pietruszk z miętąi i drugi -malinowo-jabłkowy  Smile  mniammm

Pozdrawiam

____________

Mój blog kulinarny:

http://ziolowaszuflada.blogspot.com/

Smile


Jak smakował niedzielny obiadek Cooking  1 ?

Pozdrawiam Mixi


Super Cooking  9 ja właśnie pichcę gołąbki Smile

Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

Dziękuję Smile


Witajcie wszyscy ponownie:)

Zrobiłam dzisiaj żurek na obiadek i bardzo nam smakował. Pozdrawiam i życze miłego niedzielnego popołudnia:) 

Jestem kucharką- amatorką. TM mam od dzisiaj czyli od 29.08.2012. Od dzisiaj także zaczynam nową podróż kulinarną. Z zawodu jestem pielęgniarką i kocham to co robię:)

 


Witaj Szubusiu :D cieszę się, że jesteś z nami :D tutaj na przepisownii znajdziesz mnóstwo inspiracji kulinarnych i porad :D :D :D koniecznie daj znac co przygotowałaś i jak smakowało :D pozdrowionka :D :D :D :D i bądź z nami jak najdłużej :D

Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

Dziękuję Smile