thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 30min
Czas całkowity
2h 30min
porcja/porcje/porcji
8 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni

Składniki

Spód

  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 szczypty soli
  • 200 gramów masła
  • 100 gramów cukru
  • 1 jajko całe
  • 300 gramów mąki pszennej

Farsz z jabłek

  • 3 łyżki cukru brązowego, najlepiej Demerara (ilość w zależności od słodyczy jabłek)
  • 1,5 kg jabłek obranych i wydrążonych z gniazd nasiennych
  • 1 łyżczeczka cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka cynamonu mielonego

kruszonka

  • 70 gramów mąki pszennej
  • 50 gramów masła
  • 50 gramów cukru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Anna - okrągła forma kamionkowa
    Anna - okrągła forma kamionkowa kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Kruche ciasto na spód:wszystkie składniki 40s/obr.5.wkłądamy do lodóki na30 minut. Po tym czasie wyklejamy okrągłą formę i nakłuwamy widelcem.

    Jabłka:TM wszystkie składniki rozdrobnić 2s/obr.4 podgrzewać 10min/100 stopni/obr.1 i przełożyć na spód.

    Kruszonka:TM wszystkie składniki 10s/obr.6 posypać na jabłka

    Piec 1 godzinę w temp 180 stopni C

Porady

Zapraszam równiez na mojego bloga kulinarnego:

www.rozsmakujsiew.blogspot.com

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Szarlotka z jabłkami i kruszonką

Wydrukuj:

Komentarze