3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

ZUpa szpinakowa z świeżego szpinaku


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

5 porcja/porcje/porcji

zupa

  • 2 kawałki serka topionego kremowego
  • 1 litry wody
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy
  • 200 g pietruszki
  • 50 g bialego pora
  • 500 g szpinaku
  • 5 g przypraw: galka , sol, pieprz
5

Przygotowanie

  1. 1. umyty szpinak wrzucic do Termomixa i zmielic 5-6 sec

    2. dodac  2 ząbki czosnku, wymieszac Gentle stir settingNo counter-clockwise operation

    3. dodac 20 ml oliwy i dusić 2 min/ 100 C

    4. dodaj  serek dopiony 2 szt

    5. mieszam z bulionem 1 luzka Termomixowego bulionu & 800 ml wody oraz 1 pietruszką i 1 białym kawałkiem pora

    6. gotuje 15 min 100 stopni C

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

zamiast bulionu z TM moze byc kupiony


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy