 
                                            
                                    Składniki
KRUSZONKA
- 125 gramów mąki pszennej
- 75 gramów masła
- 75 gramów cukru
CIASTO:
- 1 jajko
- 75 gramów cukru/ksylitolu
- 1 szczypty soli
- 250 gramów mąka pszenna
- 125 gramów zimne masło
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Przygotowanie: - 1. mąkę, , zimnego masła, cukier i sół mieszamy na kruche ciasto. 30 s/ obr 5 - 2. Wkładamy je na pół godziny do lodówki. - 3. Ciasto rozwałkowujemy, wykładamy nim formę do tarty ( posmarowaną masłem i posypaną mąką) o średnicy 26cm formujemy brzeg, nakłuwamy widelcem, przykrywamy papierem do pieczenia, obciążamy /np. ziarna fasoli/. - 4. Pieczemy 15 minut w temperaturze 175 stopni. - 5 .Przygotowujemy kruszonkę - 5.1. masło, cukier i mąkę mieszamy 10 s obr.6  "Obroty wsteczne" "Obroty wsteczne"- 6. Ciasto wyciągamy, układamy na nim przekrojone na połówki morele, przecięciem do dołu, posypujemy kruszonką i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 30 minut, pieczemy do uzyskania ładnego, złotego koloru. 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Tym razem użyłam owoców z nalewki pigwowej i morelowej. Ułożyłąm je w 2 warstwach. Pierwsza warstwa z owoców pigwy, druga z morel. Piekłm w 180 stopniach z termoobiegiem. Nie dodalam też jajka do ciasta. Wyszła tarta wytrawna ale równie smaczna jak ze świeżych owoców. Polecam.
Bardzo smaczna i szybka tarta. Ponieważ nie miałam morel skorzystałm z podpowiedzi i wykorzystałąm brzoskwinie pokrojone w kostkę. Tarta wyszła rewelacyjna.
Co do jajka dodałam je w pierwszym kroku
Polecam.
w "przygotowaniu" brakuje jajka.... zauważyłam, jak już zrobiłam ciasto... zdziwiłam się, że jajka nie trzeba....
ja właśnie robię z truskawkami....
Rewelacyjna. Nie dostałam moreli, zrobiłam z brzoskwiniami pokrojonymi w kosteczkę. Uwielbiam 
 