3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

VINEGRETT ZE ŚWIEŻEJ POMARAŃCZY I KOPERKU


Wydrukuj:
4

Składniki

300 g

VINEGRETT ZE ŚWIEŻEJ POMARAŃCZY

  • 100 g Miąższu z pomarańczy
  • 40 g octu jabłkowego
  • 40 g miodu
  • 50 g musztardy francuskiej
  • 100 g oliwy z oliwek
  • 15 g koperku, świeżego
  • 2 g soli
  • 2 szczypty pieprzu, mielonego
  • 6
    3min
    Czas całkowity 3min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    VINEGRETT
  1. 1. Suche i czyste naczynieBlokada naczynia miksującego włanczamy 15s./obr.10 w tym czasie przez otwór w pokrywie naczynia wrzucamy koperek. Przekładamy do innego naczynia.
    2.Do naczynia miksujacego wkładamy pomarańcze i ocet 6s/obr.10.
    Wkładamy motylek i pozostałe składniki na Vinegrett 30s/obr.
    4 Gotowym Vinegrettem polewamy warzywa ,sałaty , sałatki.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy