 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                35min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 10min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     8 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Średni
                            - TM 6
- TM 5
opublikowany: 03/01/21
                            
                zmieniono dnia: 03/01/21
                    Składniki
CIASTO
- 120 g masła, zimnego , pokrojonego na kawałki
- 250 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 40-50 g zimnej wody
- 1 łyżeczka soli
FARSZ
- 350 g wędzonego filet z indyka
- 450 g szpinaku mrożonego, liściastego, rozmrożonego i odciśniętego pozostaje ok 200-220g z wody
- 150 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych pokrojonej w paski
- 100 g białej cebuli, obranej , przekrojonej na 4
- 4 ząbki czosnku
- 2 jajka
- 200 g śmietany, 18% tłuszczu
- 100 g sera gouda
- 1-1.5 łyżeczka soli
- 1\4 łyżeczki pieprzu
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na ciasto, wymieszać 30s\obr.5
 Powstałe ciasto rozwałkować w foli spożywczej na okrąg szerokość 30 cm i razem z folią włożyć do lodówki na 15 minut.W tym czasie rozgrzać piekarnik do temp.200C
 2.Ciasto przełożyć do formy na tartę ,wylepić nim dno i brzegi formy.widelcem delikatnie ponakuwać ciasto, przykryć papierem do pieczenia wyłożyć obciążnikami lub nasionami np fasoli .
 Piec 10 minut w tem.190C po tym czsie zdiąść obciążenie i papier do pieczenia dopiec 8-10 minut 190C
- 1.Do naczynia miksującego wkładamy cebule i czosnek 3s\obr.5
 2. Cebule zgarniamy za pomocą kopystki na dno naczynia
 dodjemy olej dusimy 3min.\VAROMA\obr .1
 3.Do naczynia dodajemy papryke i przedłużamy czas duszenia 2 min.\Varoma\obr.1
 Całość przekładamy do inneg naczynia odstawimy na bok
 4.Do czystego i suchego nacynia władamy ser miksujemy 8s.\obr.7
 5.Do naczynia z serem dodajemy jajka, śmietane,sól i pieprz
 mieszamy 20s.\ "Obroty wsteczne" obr.3 "Obroty wsteczne" obr.3
 6.Do naczynia z duszoną cebulą i papryką dodajemy szpinak wędzony filet z indyka i wlewamy zalewę z naczynia mksującego wszystkie skadniki wymieszać kopystką
 7.Na podpieczony spód tarty wyłożyć farsz.Piec ok 35minut w tem\180C
CIASTO
FARSZ
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze