Czas przygotowania
                                20min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                20min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     1 
                                     słoik/słoiki/słoików 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Sos do pizzy | Thermomaniak.pl
- 500 g pomidorów (świeżych lub z puszki, np. pelati)
 - 1 średnia cebula (ok. 100 g)
 - 2 ząbki czosnku
 - 20 g oliwy z oliwek
 - 1 łyżeczka cukru
 - 1 łyżeczka soli
 - 1/2 łyżeczki suszonego oregano
 - 1/2 łyżeczki suszonej bazylii
 - 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego
 - Opcjonalnie: szczypta chili lub słodkiej papryki w proszku
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Koszyczek - 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Cebulę obierz i pokrój na ćwiartki.
 - Czosnek obierz.
 - Umieść cebulę i czosnek w misie Thermomixa. Posiekaj 5 sek/obr. 5.
 - Zeskrob składniki ze ścianek naczynia szpatułką.
 - Dodaj oliwę z oliwek.
 - Podsmażaj 3 min/120°C/obr. 1.
 - Dodaj pomidory (jeśli świeże, wcześniej sparz i obierz ze skórki).
 - Dodaj cukier, sól, oregano, bazylię, pieprz i opcjonalne przyprawy.
 - Gotuj 15 min/100°C/obr. 2 (bez miarki, użyj koszyczka jako osłony, aby odparować nadmiar wody).
 - Po ugotowaniu zblenduj sos na gładko 20 sek/obr. 7.
 - Gotowe!
 
Sos do pizzy
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. - 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze