Czas przygotowania
                                15min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                20min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     -- 
                                     -- 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
sos z natki pietruszki
- 1 cebula, mała
 - 1 łyżki margaryny, ja uzywam masła
 - 1 pęczka natka pietruszki, świeża
 - 1/2 wody, szklanka wywaru z warzyw
 - 150 gramów śmietany, 18% tłuszczu, słodka
 - 4 łyżki orzechy włoskie, łuskane, prażone na patelni
 - Przyprawy, sół, pieprz do smaku
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1.Cebule obrać i dodac do naczynia z margaryna lub masłem i rozgrzac tak by utworzyło płyna konsystencje. Pietruszke umyc i oberwać listki od łodyg. kilka odłozyc do dekoracji , reszte listków pietruszki pokroic i dorzucic do cebuli. 
2.Wlać wode z bulionem warzywnym (albo pozostałosc wywaru z warzywnego)
3.Dodać śmietane
4. Przyprawic do smaku solą i pieprzem.
5. wszystkie składniki wymieszac około 5 minut
Gotowym sos mozna przyozdobic listkami pietruszki i orzechami urazonymi. 
Porady
ja preferuje uzywac masła zamiast margaryny i nie dodaje orzechów. Uzywam tego sosu do potraw z makaronem. 
Czesto go dodaje do potraw ze szpinakiem zamiast cebuli daje szczypiorek na sam koniec z przyprawami zamiast duszenia w masle
                        Czesto go dodaje do potraw ze szpinakiem zamiast cebuli daje szczypiorek na sam koniec z przyprawami zamiast duszenia w masle
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze