3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sos chrzanowy Paleo


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

  • 2 szczypty pieprzu syczuański
  • 2 szczypty gałki muszkatołowej, (można pominąć)
  • 4 czubatych łyżek chrzanu
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 500 g mleka kokosowego, domowego
  • 40 g mąki z tapioki
  • 40 g masła klarowanego, domowego
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć masło klarowane, roztopić 3 min/100°C/obr. 1.
    2. Dodać mąkę z tapioki, lekko podsmażyć 3min/100°C/obr. 1.
    3. Dodać pozostałe składniki, gotować 6min/90°C/obr. 4. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Zmodyfikowałam przepis z książki tmrc_emoticons.) myślałam, że nic z tego nie wyjdzie, ale sos wyszedł pyszny. Już mam jak zrobić beszamel Paleo tmrc_emoticons.), który stanowi bazę do innych sosów. Zamiast chrzanu można dodać domową musztardę albo grzyby. Dostępne są również sery na bazie mleka kokosowego, myślę, że zgrają się z nim i będzie super sos ala serowy do szparagów tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy