3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sos chili


Wydrukuj:
4

Składniki

1 butelka/butelki/butelek

Sos chili

  • 100 g papryczki chili ostre
  • 100 g octu ryżowego lub jabłkowego
  • 150 g wody
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 centymetry imbiru obranego
  • 3 łyżki cukru nierafinowego
  • 1 łyżeczki soli bez jodu
  • 2 łyżeczki mąki ziemnaczanej
5

Przygotowanie

    Sos chili
  1. 1- papryczki chili przekroić wzdłuż i wybrac peski niezbyt dokładnie, odciać ogonki

    2- ustawić Blokada naczynia miksującego na obroty 7 i wrzucać po kolei obrany czosnek, imbir w plasterkach, papryczki chili

    3- dodać wodę, ocet, cukier, sól i gotować 5min/100st/obr1

    4- dodać makę ziemniaczana, wymieszać 5sek/obr6 i gotować 1min/100st/obr1

    5- sos przelać do wyparzonej butelki i przechowywać w lodówce

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Przy obieraniu papryczek chili dobrze jest założyć rękawiczki aby uniknać podrażnienie skóry palców.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Świetny przepis! Lubię

    Zgłoszony przez krasa na stycznia 1, 2016 at 21:26.

    Świetny przepis! Lubię słodko-ostre chili więc dodałam jeszcze 2 łyżki cukru (razem 5 ). Sos wyszedł niesamowity zdecydowanie polecam! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sos podobny w smaku do chili

    Zgłoszony przez rudalonia na kwietnia 6, 2015 at 14:27.

    Sos podobny w smaku do chili tao taotmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo fajny pomysł. Śmiało

    Zgłoszony przez storczyk1978 na marca 19, 2015 at 21:56.

    Bardzo fajny pomysł. Śmiało można wykorzystac do zaostrzenia smaku np. zupy pomodorowej lub paprykowej

     

    Timcia

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze