3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

musztardowy


Wydrukuj:
4

Składniki

2 litr/litra/litry/litrów

musztardowy

  • 2 porcji żółtko
  • 160 gramy musztarda dijon
  • 60 gramy wody
  • 120 gramy syrop klonowy
  • 80 gramy Miód
  • 1 gramy Sòl morska
  • 1 gramy pieprz, mielony
  • 1600 gramy oleju, Ilość zależy od gęstości
  • 6
    2h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
  • 9
5

Przygotowanie

    Baza
  1. Musztardę, wodę Gentle stir settingw pierwszej kolejnościCounter-clockwise operation3.5. Ok. 2min
  2. Składniki Z WYJĄTKIEM OLEJU Dodajemy do Closed lidustawiamyCounter-clockwise operation3 przez 2min,
  3. "krecenie" majonezu
  4. Otwieramy , przy pomocy pack cukierniczej zsuwamy zawartość na dno Closed lid


    Umieszczamy miarką, ustawiamy Counter-clockwise operationna 2,5. Zalewamy pokrywę olejem (zwracamy uwagę aby Olej nie spływał za szybko, majonez się przez to rozwarstwi).
    Sprawdzamy konsystencję przed każdym dolaniem oleju podnosząc miarkę (nie przerywamy pracy (TM).
  5. Sprawdzamy konsystencję przed każdym dolaniem oleju podnosząc miarkę (nie przerywamy pracy (TM).

    Obr.Counter-clockwise operation Zwiększamy stopniowo, kiedy Olej "stoi".
    (nie widać ostrzy i śruby pod np motylek.)
  6. Kończąc warto kilka sekund "" pokręcić obrotami upewniamy się czy majonez jest połączony z olejem.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Im większe obroty tym gęstszy majonez
Warto poświęcić czas i nie ubijać na wysokich Counter-clockwise operation. Konsystencja wynagrodzi kilka minut więcej


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy