 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                1h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 20min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     10 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
pbj
- 110 gramy czekolada, biała
- 150 gramy śmietana, 30%
- 350 gramy śmietana, 30% ubita
- 75 gramy banan, pasta
- 30 gramy żelatyna błyskawiczna, sannet
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Motylek Motylek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- smietanke 110g ,sannet podgrzewamy w "Blokada naczynia miksującego"  na "Blokada naczynia miksującego"  na "Mieszanie"  do temp. 80 stopni. wyłączone podgrzewanie, dodac czekolade . przelozyc packa do miseczki. "Mieszanie"  do temp. 80 stopni. wyłączone podgrzewanie, dodac czekolade . przelozyc packa do miseczki.
 "Blokada naczynia miksującego"  reszte smietanki i paste ubic motylkiem na tzw. 3/4 (ubita nie na sztywno) "Blokada naczynia miksującego"  reszte smietanki i paste ubic motylkiem na tzw. 3/4 (ubita nie na sztywno) "Obroty wsteczne" ok.2,5 "Obroty wsteczne" ok.2,5
- z kroku 1 przelewamy do "Blokada naczynia miksującego"  z miarka(ważne -jesli wlejemy całość bez niej utraci pęcherzyki powietrza) "Blokada naczynia miksującego"  z miarka(ważne -jesli wlejemy całość bez niej utraci pęcherzyki powietrza) "Obroty wsteczne" 1-1,5 "Obroty wsteczne" 1-1,5
- baze z "Blokada naczynia miksującego"  rozlewamy w formy silikonowe "Blokada naczynia miksującego"  rozlewamy w formy silikonowe
 następnie mrozimy
cremox
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze