 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                1h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                2h 0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     2 
                                     litr/litra/litry/litrów 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
musztardowy
- 2 porcji żółtko
- 160 gramy musztarda dijon
- 60 gramy wody
- 120 gramy syrop klonowy
- 80 gramy Miód
- 1 gramy Sòl morska
- 1 gramy pieprz, mielony
- 1600 gramy oleju, Ilość zależy od gęstości
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Musztardę, wodę  "Mieszanie" w pierwszej kolejności "Mieszanie" w pierwszej kolejności "Obroty wsteczne" 3.5. Ok. 2min "Obroty wsteczne" 3.5. Ok. 2min
- Składniki Z WYJĄTKIEM OLEJU Dodajemy do  "Blokada naczynia miksującego" ustawiamy "Blokada naczynia miksującego" ustawiamy "Obroty wsteczne" 3 przez 2min, "Obroty wsteczne" 3 przez 2min,
- Otwieramy , przy pomocy pack cukierniczej zsuwamy zawartość na dno  "Blokada naczynia miksującego" "Blokada naczynia miksującego"
 Umieszczamy miarką, ustawiamy "Obroty wsteczne" na 2,5. Zalewamy pokrywę olejem (zwracamy uwagę aby Olej nie spływał za szybko, majonez się przez to rozwarstwi). "Obroty wsteczne" na 2,5. Zalewamy pokrywę olejem (zwracamy uwagę aby Olej nie spływał za szybko, majonez się przez to rozwarstwi).
 Sprawdzamy konsystencję przed każdym dolaniem oleju podnosząc miarkę (nie przerywamy pracy (TM).
- Sprawdzamy konsystencję przed każdym dolaniem oleju podnosząc miarkę (nie przerywamy pracy (TM).
 Obr. "Obroty wsteczne"  Zwiększamy stopniowo, kiedy Olej "stoi". "Obroty wsteczne"  Zwiększamy stopniowo, kiedy Olej "stoi".
 (nie widać ostrzy i śruby pod np motylek.)
- Kończąc warto kilka sekund "" pokręcić obrotami upewniamy się czy majonez jest połączony z olejem.
Baza
"krecenie" majonezu
Porady
Im większe obroty tym gęstszy majonez
Warto poświęcić czas i nie ubijać na wysokich "Obroty wsteczne" . Konsystencja wynagrodzi kilka minut więcej
"Obroty wsteczne" . Konsystencja wynagrodzi kilka minut więcej
                        Warto poświęcić czas i nie ubijać na wysokich
 "Obroty wsteczne" . Konsystencja wynagrodzi kilka minut więcej
"Obroty wsteczne" . Konsystencja wynagrodzi kilka minut więcejModel urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze