Tu jesteś:
PRZEPIS NA THERMOMIX ®
4
Składniki
1 słoik/słoiki/słoików
FAUX GRAS -WEGAŃSKI PASZTET
- 150 g pieczarek, pokrojonych w plastry
- 120 g cebula szalotka, przekrojona na pół
- 20 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczki syrop z agawy
- 1 liście liść laurowy, suszony
- 1 gałązki rozmaryn, świeży
- 1 łodyżki tymianku, świeżego
- 60 g whisky
- 160 g zielona soczewica, suszona
- 4 grzyby, suszone
- 500 g wody
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki natki pietruszki, świeżej
- 1 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżki octu balsamicznego
- 1 łyżki whisky
- 1 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 szczypty soli
- 1 szczypty pieprz, mielony
-
6
40min
Czas całkowity 40minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Uruchom przepis "RUMIENIENIE CEBULI I CZOSNKU" umieść w naczyniu miksującym cebulę,pieczarki oliwę oraz liść laurowy i zioła.
Uruchom program rumienienia. Na ostatnie 2 minuty dolej whisky - Wyjmij z naczynia liść laurowy, rozmaryn i tymianek, dodaj soczewicę, wodę,grzyby suszone, 25min/100st./1obr.
- 1min/4obr. W trakcie zwiększyć obroty do 8
- zgarnij kopystką na dno naczynia,dodaj pozostałe składniki, ponownie 1 min/4obr. zwiękaszją oc obroty do 8.
"Czajnik" dopraw solą i pieprzem. Przechowuj w lodówce do 14 dni.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Oryginalny przepis w książce Jadłonomia Marty Dymek
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzCieszę się ,że smakował. Też niedługo robię...
Cieszę się ,że smakował. Też niedługo robię powtórkę
Zrobiłam dziś pasztet i już wiem, że nie...
Zrobiłam dziś pasztet i już wiem, że nie ostatni raz
Dla mnie super! Moje smaki. Świetny przepis🙂