3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

FAUX GRAS -WEGAŃSKI PASZTET Z Jadłonomii Marty Dymek


Wydrukuj:
4

Składniki

1 słoik/słoiki/słoików

FAUX GRAS -WEGAŃSKI PASZTET

  • 150 g pieczarek, pokrojonych w plastry
  • 120 g cebula szalotka, przekrojona na pół
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczki syrop z agawy
  • 1 liście liść laurowy, suszony
  • 1 gałązki rozmaryn, świeży
  • 1 łodyżki tymianku, świeżego
  • 60 g whisky
  • 160 g zielona soczewica, suszona
  • 4 grzyby, suszone
  • 500 g wody
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki natki pietruszki, świeżej
  • 1 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżki whisky
  • 1 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • 1 szczypty soli
  • 1 szczypty pieprz, mielony
5

Przygotowanie

  1. Uruchom przepis "RUMIENIENIE CEBULI I CZOSNKU" umieść w naczyniu miksującym cebulę,pieczarki oliwę oraz liść laurowy i zioła.
    Uruchom program rumienienia. Na ostatnie 2 minuty dolej whisky
  2. Wyjmij z naczynia liść laurowy, rozmaryn i tymianek, dodaj soczewicę, wodę,grzyby suszone, 25min/100st./1obr.
  3. 1min/4obr. W trakcie zwiększyć obroty do 8
  4. zgarnij kopystką na dno naczynia,dodaj pozostałe składniki, ponownie 1 min/4obr. zwiękaszją oc obroty do 8.
  5. Czajnikdopraw solą i pieprzem. Przechowuj w lodówce do 14 dni.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Oryginalny przepis w książce Jadłonomia Marty Dymek


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zrobiłam dziś pasztet i już wiem, że nie...

    Zgłoszony przez Annpol78 na lutego 6, 2022 at 14:58.

    Zrobiłam dziś pasztet i już wiem, że nie ostatni razSmile
    Dla mnie super! Moje smaki. Świetny przepis🙂

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze