3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dip Diablo


Wydrukuj:
4

Składniki

3 porcja/porcje/porcji

Dip DIABLO

  • 2 strąków papryki chilli, lub 3 strąki
  • 2 ząbka czosnku, lub więcej jak lubice
  • 40 gramów majonezu, wykonany w TM
  • 40 gramów Ketchupu, pikantnego
  • 20 gramów sos sojowy
  • 30 gramów miodu plynnego, max 40 gram
  • 20 gramów octu winnego, lub balsamicznego
  • 5 gramów papryka slodka, mielonej
  • 1/2 płaskiej łyżeczki pieprz, czarnego
  • 1 płaskiej łyżeczki soli, do smaku
5

Przygotowanie

    Dip DIABLO!
  1. Rozdrobnić paprykę i czosnek czas 15 s/obroty 5-6
    Zgarnąć kopystką na dno naczynia

  2. Dodać pozostałe składniki i zmiksować 30 s/obroty 10
     
    Zgarnąć kopystką na dno naczynia i ponownie zmiksować 30 s/obroty 10

  3. Z reguły podwójne miksowanie pozwala na uzyskanie gładkiej konsystencji, gdyby jednak tak się nie zdażyło (użyliśmy skrystalizowanego miodu) można powtórzyć miksowanie.

    Smacznego!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Można przygotować nawet pięciokrotną porcję ale należy wydłużyć czas rozdrabniania papryczki i czosnku.

 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz