3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Świąteczne pierniczki korzenne


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

świąteczne ciasteczka korzenne

  • 0.5 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczki goździków mielonych
  • 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1.5 łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
  • 1 łyżeczki cynamonu
  • 375 g mąki pszennej
  • 100 g cuku pudru
  • 110 g masła lub margaryny
  • 150 g syropu klonowego
  • 2 łyżeczki przyprawy korzennej do piernika
  • 1 jajko kurze
  • 6
    18min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    Ciasta
  1. 1.Do naczynia miksującego włożyć syrop klonowy, masło (margarynę) i cukier puder podgrzać 2min/37stopni/obr. 1

    2. Dołożyć pozostałe składniki i wymieszać 5s/obr.6

    3. Następnie wyrobić 1min/Blokada naczynia miksującego/Ciasto

    4. Ciasto schłodzić  ok. 2 godz. w lodówce

    5. Rozgrzać piekarnik do 175 stopni

    6. Ciasto wałkować cienko

    7. Ciasteczka piec ok. 8 min do złocistego koloru

    SMACZNEGO ! tmrc_emoticons.)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • zrobiłam, przepis ok tylko,

    Zgłoszony przez kamila_l na grudnia 22, 2015 at 11:53.

    zrobiłam, przepis ok tylko, że są twarde jak dla mnie nie wiem czy takie miały być.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze