Składniki
0 porcja/porcje/porcji
świąteczne ciasteczka korzenne
- 0.5 łyżeczki soli
- 1 łyżeczki goździków mielonych
- 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1.5 łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- 1 łyżeczki cynamonu
- 375 g mąki pszennej
- 100 g cuku pudru
- 110 g masła lub margaryny
- 150 g syropu klonowego
- 2 łyżeczki przyprawy korzennej do piernika
- 1 jajko kurze
-
6
18min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
1.Do naczynia miksującego włożyć syrop klonowy, masło (margarynę) i cukier puder podgrzać 2min/37stopni/obr. 1
2. Dołożyć pozostałe składniki i wymieszać 5s/obr.6
3. Następnie wyrobić 1min/"Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto"
4. Ciasto schłodzić ok. 2 godz. w lodówce
5. Rozgrzać piekarnik do 175 stopni
6. Ciasto wałkować cienko
7. Ciasteczka piec ok. 8 min do złocistego koloru
SMACZNEGO !
Ciasta
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzzrobiłam, przepis ok tylko,
zrobiłam, przepis ok tylko, że są twarde jak dla mnie nie wiem czy takie miały być.