3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Rurki z kremem


Wydrukuj:
4

Składniki

60 porcja/porcje/porcji

Ciasto

  • 250 gramów masła (kostka), pokrojone na kawałki (plus trochę do smarowania rurek)
  • 500 gramów mąki pszennej
  • 250 gramów śmietany 18%
  • szczypta soli
  • cukier gruby, do obtaczania rurek
  • 6
    15min
    Czas całkowity
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Ciasta
  1. Wszystkie składniki na ciasto włożyć do Blokada naczynia miksującego według podanej kolejności. Ciasto wyrobić czas ok 1,30min, obr Ciasto. Przełożyć ciasto na stolnicę i troszkę "ugnieść" rękoma, uformować kulę, zawinąć folią i wstawić do lodówki na ok 30min.  Wyjąć, podsypując mąką - rozwałkować, ale bardzo cieniutko, na grubość 1 mm. Pokroić w długie paski, o szerokości około 1,5 cm. Rurkę posmarować masłem, nawijać na nią paski, zaczynając od części węższej do szerszej. Jedną stronę rurki obtoczyć w cukrze, układać na natłuszczonej lub wyłożonej papierem blaszce.

    Piec około 15 minut w temp 200'C. Rurki powinny być jasnozłote.

    Wystudzić, nabić kremem. Ja użyłam kremu karpatkowego z torebki, ale może być inny według uznania tmrc_emoticons.;)

    Smacznego!

     

    •  
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • SILPAT® - mata do pieczenia
    SILPAT® - mata do pieczenia
    kup teraz
  • Ben - płaska forma kamionkowa
    Ben - płaska forma kamionkowa
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Rurki można także posmarować białkiem i dopiero obtaczać w cukrze.  tmrc_emoticons.;)

Zapomniałam dodać, że warto je trzymać w lodówce, wtedy fajnie nawilgną i nie wyschną tak szybko tmrc_emoticons.;)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Robię od lat z tego przepisu i jest po prostu...

    Zgłoszony przez Aneta 26 na marca 16, 2023 at 19:02.

    Robię od lat z tego przepisu i jest po prostu idealny ☺️ migiem zawsze znikają ze stołu 😁

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jakie to ciasto jest delikatne! 🙂 Właśnie...

    Zgłoszony przez annasalek123 na marca 16, 2023 at 18:30.

    Jakie to ciasto jest delikatne! 🙂 Właśnie siedzą w piekarniku, zobaczymy co wyjdzie 😊

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • chętnie wypróbuję

    Zgłoszony przez Justynka 87 na grudnia 21, 2019 at 13:09.

    chętnie wypróbuję tmrc_emoticons.) Smile Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Takie rurki robię od dawna, są rewelacyjne, ja...

    Zgłoszony przez m81 na marca 21, 2018 at 18:31.

    Takie rurki robię od dawna, są rewelacyjne, ja jedynie piekę 30 min., ale czas zależy od grubości ciasta, zazwyczaj wychodzi mi 50 sztuk Wink

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super piekłam już kilka razy. Dziękuję za...

    Zgłoszony przez wow na grudnia 22, 2017 at 09:32.

    Super piekłam już kilka razy. Dziękuję za przepis tmrc_emoticons.) i polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne. Wyszło mi 35 sztuk z jednej...

    Zgłoszony przez rafaliwiola na sierpnia 29, 2017 at 17:38.

    Bardzo smaczne. Wyszło mi 35 sztuk z jednej porcji.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dzikuj za przepis s idealne i pyszne

    Zgłoszony przez AN78 na lipca 9, 2017 at 21:11.

    Bardzo dziękuję za przepis, są idealne i pysznetmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dzikuj za przepis s idealne i pyszne

    Zgłoszony przez AN78 na lipca 9, 2017 at 21:10.

    Bardzo dziękuję za przepis, są idealne i pysznetmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis rewelacja, robiłam już nie raz i polecam...

    Zgłoszony przez Aneta 26 na lutego 12, 2017 at 17:15.

    Przepis rewelacja, robiłam już nie raz i polecam tmrc_emoticons.-) w wersji bez obtaczania też robiłam i posypane cukrem pudrem pycha!!! 😉

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre Krem karpatkowy najlepszy. Polecam

    Zgłoszony przez rusilona na lutego 3, 2017 at 17:36.

    Bardzo dobre Smile Krem karpatkowy najlepszy. Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Już kolejny raz piekę. Są pyszne i wychodzą...

    Zgłoszony przez wow na stycznia 14, 2017 at 15:43.

    Już kolejny raz piekę. Są pyszne i wychodzą extra tmrc_emoticons.) polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super ten przepis na rurki ,

    Zgłoszony przez Renusia20071 na marca 25, 2016 at 19:37.

    Super ten przepis na rurki , tylko ja chwilę dużej piekłam .Pyszne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzieciaki uwielbiają te rurki

    Zgłoszony przez szumakuł na lutego 10, 2016 at 11:13.

    Dzieciaki uwielbiają te rurki . Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zamówiłam sobie foremki-rurki

    Zgłoszony przez Anna500 na maja 21, 2013 at 15:39.

    Zamówiłam sobie foremki-rurki i jak tylko je dostanę to będe piekła tmrc_emoticons.D już nie mogę się doczekać, dzięki za przepis i super pomysł na słodkości tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszności muszę sobie tylko

    Zgłoszony przez magi1 na maja 11, 2013 at 14:37.

    Pyszności tmrc_emoticons.D muszę sobie tylko kupić takie rurki i wtedy będę piekła tmrc_emoticons.D dziekuję Justynko za fajny przepisik Big Smile Big Smile Big Smile Big Smile oj tak masz rację z TM można sobie dodać troszku w bioderkach, ale mozna też i zgubić tmrc_emoticons.) bo pomaga przygotowywać niskokaloryczne potrawy. A ja tak lubie słodkości. Dodaje przepisik do wypróbowania. Pozdrawiam Marzena tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rozumiem Veronica, ja tak

    Zgłoszony przez justka120 na maja 11, 2013 at 10:46.

    Rozumiem Veronica, ja tak miałam z rogalikami i bułeczkami z serem... zaczęłam się już zastanawiać, czy nie popadam w nałóg ???? Big Smile teraz mania rurek, az do nastepnego pomysłu.... THX to świetna rzecz, ale niebezpieczna dla naszej figury tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.~ tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.D Love  Miłego dnia tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ilonko, mnie jak dobrze

    Zgłoszony przez justka120 na maja 11, 2013 at 10:43.

    tmrc_emoticons.) Ilonko, mnie jak dobrze rozwałkuje ciasto wychodzi ok 70, bo za długie paski dziele na rowne połówki. Mam dość małe foremki, wiec za długi pasek po prostu by mi się nie zmieścił tmrc_emoticons.;) Cooking 7  jest może trochę z tym zabawy, ale warto bo wychodzi ich sporo. tmrc_emoticons.) Pozdrowionka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • justka120 napisał: ojjj ja

    Zgłoszony przez veronicab71 na maja 10, 2013 at 22:19.

    justka120

    tmrc_emoticons.) ojjj ja bym chyba nie wytrzymała czekać cały rok na nie... tmrc_emoticons.) ale to prawda, to idealny rarytas na karnawałowym stole tmrc_emoticons.p Party tmrc_emoticons.;) Pozdrawiam

    Justynko, na poczatku tak nie bylo tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D  Jak kupe lat temu poznalam pierwszy raz w zyciu te rurki, spròbowalam, to robilam je na okraglo tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Z kremem, ricotta, czekolada, czym sie dalo Big Smile Big Smile Big Smile  Pòzniej przystopowalam, wiec zostalo na karnawal Big Smile Big Smile Big Smile  To specjalnosc sycylijska u nas, wiec w cukierniach pelno tego Big Smile  Kupilam wiec rurki i poszlo Big Smile  Teraz wystarczy raz na rok Big Smile  Pozdrawiam serdecznie Big Smile Love Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Slinka leci jak patrzę na

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na maja 10, 2013 at 18:07.

    Slinka leci jak patrzę na rurki tmrc_emoticons.;) Dziękuję za przepis tmrc_emoticons.) Pozdrawiam Party

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • jak kupię   rurki , to

    Zgłoszony przez ilonaw na maja 10, 2013 at 17:57.

    jak kupię   rurki , to napewno wypróbuje  Big Smile  ile ciastek rurek wychodzi z 1 porcji ? tmrc_emoticons.) pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ojjj ja bym chyba nie

    Zgłoszony przez justka120 na maja 10, 2013 at 17:33.

    tmrc_emoticons.) ojjj ja bym chyba nie wytrzymała czekać cały rok na nie... tmrc_emoticons.) ale to prawda, to idealny rarytas na karnawałowym stole tmrc_emoticons.p Party tmrc_emoticons.;) Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pycha, zazwyczaj robie na

    Zgłoszony przez veronicab71 na maja 10, 2013 at 14:54.

    Pycha, zazwyczaj robie na karnawal Big Smile  I tezwezone na jednym koncu, i te szersze. Raz w piekarniku, raz smazone Big Smile  Bardzo smaczne sa z ricotta i skòrkami kadryzowanymi tmrc_emoticons.)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze