3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Rolada bezowa z serem mascarpone


Wydrukuj:
4

Składniki

8 osoba/osoby

Rolada bezowa z serem mascarpone

  • 6 białek
  • 1 szczypty soli
  • 200 gramów cukru pudru
  • 60 gramów mąki ziemniaczanej
  • 40 gramów budyniu śmietankowego, w proszku, Bez cukru
  • 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 500 gramów sera mascarpone
  • 150 gramów śmietany kremówki, Min 30%
  • 50 gramów migdał, w płatkach
  • Sezonowe owoce, Maliny, borówki, truskawki
  • 6
    1h 40min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Rolada bezowa z serem mascarpone
  1. 1. Założyć motylek. Do czystego i suchego naczynia wlać 6 białek i dodać szczyptę soli, ubijać ze zdjęta miarką 3min / obr4.
    2. Ponowne ubijanie 3min / obr3 przez otwór w pokrywie łyżka po łyżce wsypywać 200g cukru pudru.
    3. Rozgrzać piekarnik do 160°C.
    4. Na pokrywie naczynia miksującego Closed lid ustawić miskę, odważyć do niej 50g migdałów w płatkach.
    Na pokrywie postawić kolejną miskę i odważyć do niej 60g mąki ziemniaczanej i 40g budyniu, wymieszać.
    5. Do ubitych białek dodać 2 łyżki soku z cytryny, ustawić ponowne ubijanie 3min / obr 3 i stopniowo dodawać budyń z mąką ziemniaczaną i mieszać do całkowitego połączenia składników.
    6. Wyjąć motylek, równomiernie rozprowadzić pianę na papierze do pieczenia, wierzch posypać płatkami migdałów.
    Piec 40min w 160°C. Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i pozostawić do ostygnięcia.
    7. Do czystego naczynia włożyć 500g sera mascarpone i 150g śmietany kremówki. Wymieszać 1min / obr3. Mase odstawić do lodówki.
    8. Na upieczonej i ostudzonej bezie położyć drugi arkusz papieru do pieczenia, obrócić bezę i delikatnie oderwać papier znajdujący sie na jej spodzie. Schłodzony krem rozsmarować na całej powierzchni bezy. Na wierzchu ułożyć owoce ( ja truskawki pokroiłam w kostke). Bezę zwinąć wzdłuż dłuższego bokuw rolade. Wstawić do lodówki na min 2h.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy