Składniki
0 porcja/porcje/porcji
CIASTO
- 200 gramów cukru kryształu
- 170 gramów mąki pszennej tortowej
- 1 margaryna Kasia
- 2 łyżeczki proszku do peczenia
- 200 gramów suchego maku
- 1 cukier wanilinowy
- 1 szczypty soli
- 7 białek
Przygotowanie
Margarynę roztopić i ostudzić- musi być rzadka. Cukier, mąkę, mak, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy wymieszać w osobnej misce. Do suchego włożyć motylek, wlać białka, dodać szczyptę soli i ubić na sztywno 3- 4 min/obr 4 Do suchej mieszanki dodać ostudzoną margarynę i dokładnie wymieszać łyżką. Dodać ubite białka i delikatnie połączyć z masą. Wylać na natłuszczoną i posypaną bułką tartą blachę. PIEC 30- 40 min/170 st.C
CIASTO
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Ciasto jest fajne bo wykorzystujemy białka jajek, które nam zostały z innych ciast.
Można zrobić inną wersję, tzn, zamiast maku można dodać wiórki kokosowe.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedza jesli nie stosuję margaryny to ile masła? a...
a jesli nie stosuję margaryny to ile masła? a może można olej?
Na surowo juz pyszne....
Na surowo juz pyszne.
Siedzi w piekarniku! Oby nie opadlo!
Szybkie ,łatwe ciacho z wykorzystaniem...
Szybkie ,łatwe ciacho z wykorzystaniem pozostałych białek Bardzo smaczne
Ciasto mi opadło, ale jest
Ciasto mi opadło, ale jest pyszne. Można dać troszkę mniej cukru bo jest bardzo słodkie, ale to już zależy od gustu. Świetny sposób na zużycie białek
Dziękuję za super przepis
Dziękuję za super przepis Pozdrawiam
Dziekuje za super przepis,
Dziekuje za super przepis, zrobilam dzis to ciasto i jest pyszne, robi sie blyskawicznie i juz zniklo pol blachy
Jak z makiem to już zapisane
Jak z makiem to już zapisane do wypróbowania - dziękuję za przepis" alt="" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width="19" height="19">
Pozdr. Ala Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich
A zostały Ci BIAŁKA z jajek
A zostały Ci BIAŁKA z jajek ?
To może takie super szybkie ciasto? POLECAM. " src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="" width="19" height="19">
Lidka Abramowicz