3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

PIEGUSEK


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

CIASTO

  • 200 gramów cukru kryształu
  • 170 gramów mąki pszennej tortowej
  • 1 margaryna Kasia
  • 2 łyżeczki proszku do peczenia
  • 200 gramów suchego maku
  • 1 cukier wanilinowy
  • 1 szczypty soli
  • 7 białek
  • 6
    50min
    Czas całkowity 50min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

    CIASTO
  1. Margarynę roztopić i ostudzić- musi być rzadka.                             Cukier, mąkę, mak, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy wymieszać w osobnej misce.                                                                         Do suchego Zablokowany włożyć motylek, wlać białka, dodać szczyptę soli i ubić na sztywno 3- 4 min/obr 4                                                         Do suchej mieszanki dodać ostudzoną margarynę i dokładnie wymieszać łyżką. Dodać ubite białka i delikatnie połączyć z masą.   Wylać na natłuszczoną i posypaną bułką tartą blachę.                         PIEC 30- 40 min/170 st.C        

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Ciasto jest fajne bo wykorzystujemy białka jajek, które nam zostały z innych ciast. 

Można zrobić inną wersję, tzn, zamiast maku można dodać wiórki kokosowe.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Szybkie ,łatwe ciacho z wykorzystaniem...

    Zgłoszony przez Mac na grudnia 24, 2016 at 15:06.

    Szybkie ,łatwe ciacho z wykorzystaniem pozostałych białek tmrc_emoticons.) Bardzo smaczne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto mi opadło, ale jest

    Zgłoszony przez askanu na września 25, 2014 at 19:19.

    Ciasto mi opadło, ale jest pyszne. Można dać troszkę mniej cukru bo jest bardzo słodkie, ale to już zależy od gustu. Świetny sposób na zużycie białek tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję za super przepis

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na grudnia 16, 2013 at 21:45.

    Party Dziękuję za super przepis Cooking 7 Pozdrawiam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziekuje za super przepis,

    Zgłoszony przez genieee na grudnia 16, 2013 at 21:13.

    Dziekuje za super przepis, zrobilam dzis to ciasto i jest pyszne, robi sie blyskawicznie i juz zniklo pol blachytmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak z makiem to już zapisane

    Zgłoszony przez kokolidek na października 4, 2013 at 21:50.

    Jak z makiem to już zapisane do wypróbowania - dziękuję za przepisLove" alt="Love" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width="19" height="19">

    Pozdr. Ala                   Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A zostały Ci BIAŁKA z jajek

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na października 4, 2013 at 21:42.

    A zostały Ci BIAŁKA z jajek ?

    To może takie super szybkie ciasto? POLECAM. tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" width="19" height="19">

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze