Tu jesteś:
4
Składniki
- 300 g mąki tortowej
- 8 żółtek
- 200 g serka mascarpone
- 2 łyżek spirytusu
- 1 szczypty soli
- 1 słoiki dżemu wiśniowego lub wiśni, do dekoracji
- cukier puder, do posypki
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Wszystkie sładniki włożyc do
"Blokada naczynia miksującego" i wyrabiać 4 min poz.
"Ciasto" Wałkować cienkie ciasto i wykrawać krążki o 3 różnych średnicach.Nacinać każdy krążek na brzegach , a następnie składć po 3 z każdego wymiaru ściskając w srodku ,aby połaczyć"płatki".Smażyć na rozgrzanym oleju wrzucając róże najmniejszym kółkiem do spodu.Osączyć na papierowym ręczniku.Posypać pudrem i udekorować wisienką.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz