3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Karnawałowe chruściki


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

ciasto

  • 3 jajka cale
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego wykonanego w TM
  • 1 łyżki cukru pudru
  • 220 g mąki tortowej
  • 160 g mleka 3,2 %
  • 20 g rumu
  • 1 szczypty soli
  • olej do smażenia
  • 6
    50min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    Wykonanie
  1. Żóltka oddzielić od białek.

  2. Do suchego Blokada naczynia miksującego włożyć białka i ubić ze szczyptą soli 2min/obr.4, przełożyć do innego naczynia.

  3. Do Blokada naczynia miksującego włożyć żółtka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, utrzeć za pomocą motylka 4min/obr.3

    Po 2 minutach dodawać powoli przez otwór w pokrywie mąkę, mleko i rum.

  4. Zgarnąć kopystką, dodać ubitą pianę z białek, wymieszać 30s/obr.2

  5. Ciasto przełożyć do worka cukierniczego (jak nie mamy to można lać łyżką) i małym strumieniem wyciskać na rozgrzany olej. Smażyć na złoty kolor. Można tworzyć dowolne kształty. Odsączyć na ręczniku papierowym. Można udekorować cukrem pudrem.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy