3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kakaowe ciasto fasolowe - bez mąki, bez cukru, dietetyczne.


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

Ciasto

  • 4 czubatych łyżek miodu lub syropu klonowego
  • 6 czubate łyżki oleju roślinnego
  • 4 czubatych łyżeczek kakao bez cukru
  • pół płaskiej łyżeczki Sody spożywczej
  • pół płaskiej łyżeczki soli
  • kilka ziaren wanilii
  • 5 jaj
  • 280 g fasoli białej, ugotowanej
  • do smaku cukru/xylitolu/stevii
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Fasolę, 3 jajka, wanilię i sól dokładnie zblenderować na gładką masę niezawodny Thermomix  rozprawił się z masą w niecałą minutę, pozycja 7-8.
    Kakao, sodę i proszek wymieszać w miseczce. Olej, miód i  tabletki stevii rozkruszyć i dorzucić wraz pozostałymi 2  jajkami do masy fasolowej, miksować na wysokich obrotach ok. 2 minut. Dodać proszek, kakao i sodę. Miksować do połączenia, ok. 30 sek. pozycja 6-7.

    Przelać do foremki i wsadzić do nagrzanego wcześniej piekarnika do 170 stopni na ok. 40 minut. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Wyjąć z formy i przekroić wzdłuż, wyłożyć na ciasto serek twarogowy wymieszany z bananem.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Inne dietetyczne propozycje znajdziecie na blogu //quchniawege.blogspot.com/2013/01/kakaowe-ciasto-fasolowe-bez-maki-bez.html


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • pychaaaa. polecam

    Zgłoszony przez K.Bach na listopada 16, 2016 at 14:12.

    Big Smile pychaaaa. polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto troszkę przeinaczyłam,

    Zgłoszony przez mbieganowska na maja 24, 2015 at 12:14.

    Ciasto troszkę przeinaczyłam, ponieważ nie wyszło takie jak z obrazka i nie było na tyle wysokie żeby dało się go przekroić (pewnie z powodu zbyt dużej formy). Nasączyłam ciasto pomarańczówką, gdyż było lekko suche i twardawe (duża forma) i nałożyłam na nie masę z bitej śmietany i serka maskarpone a na wierzch truskawki, było przepyszne Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Takie ciasto koniecznie muszę

    Zgłoszony przez mushu16 na sierpnia 6, 2014 at 18:26.

    Takie ciasto koniecznie muszę zrobić, zdrowsze, niż zwykłe łakocie, bez cukru, czyli w sam raz dla mnie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ja zrobiłam z 280g fasoli już

    Zgłoszony przez Agata Michaud na stycznia 11, 2014 at 17:46.

    ja zrobiłam z 280g fasoli już ugotowanej i wyszło pyszne. 

     

    Pozdrawiam

    Agata 

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • głupie pytanie czy 280g

    Zgłoszony przez IzaDz na stycznia 11, 2014 at 10:48.

    głupie pytanie

    czy 280g fasoli to waga przed czy po ugotowaniu?  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zdrowe słodkości- to lubię

    Zgłoszony przez Agata Michaud na stycznia 10, 2014 at 12:07.

    Zdrowe słodkości- to lubię tmrc_emoticons.;)  Przepis godny polecenia, dzieci uradowane, mężowi również smakowało i był bardzo zdziwiony, że ciasto jest z ... fasoli tmrc_emoticons.;)

    Wprowadziłam swoje małe modyfikacje, wszystko robiłam w Closed lid, bez używania  dodatkowych miseczek. Zamiast miodu, który po podgrzaniu pewnie traci swoje cenne właściwości, dodałam cukru trzcinowego i trochę suszonych śliwek. I robiłam bez kremu, w foremce takiej na babkę.

    Następnym razem spróbuję wariant z czerwonej fasoli, ze słodem z daktyli i orzechami włoskimi.

    Jeszcze raz dzięki za przepis tmrc_emoticons.)

    Pozdrawiam

    Agata 

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Po pół łyżeczki i sody i

    Zgłoszony przez quchniawege na lutego 16, 2013 at 22:30.

    Po pół łyżeczki i sody i proszku.

    http://quchniawege.blogspot.com/

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • W przepisie   podana jest

    Zgłoszony przez Zofia Rosa na lutego 10, 2013 at 03:59.

    W przepisie   podana jest soda, w sposobie przygotowania proszek do pieczenia. Znam przepis angielski, w którym jest jedno i drugie. Proszę o uściślenie przepisu.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • może i fajne ale bułeczki z

    Zgłoszony przez Julka10 na lutego 2, 2013 at 17:34.

    może i fajne ale bułeczki z paluszka są lepsze  Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodałam do ulubionych,

    Zgłoszony przez Karolinad2 na stycznia 31, 2013 at 18:58.

    Dodałam do ulubionych, zdrowe, fajne - koniecznie sprawdzę tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze