3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Beza Pavlova


Wydrukuj:
4

Składniki

Beza

  • 300 g cukru pudru
  • 6 białek
  • 1 szczypty soli
  • 1 łyżeczek białego octu winnego
  • 1 czubate łyżeczki skrobi ziemniaczanej
  • 6
    1h 40min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    Beza
  1. 1. Rozgrzac piekarnik do temperatury 180
    Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i odstawić.

    2.Na pokrywę naczynia miksującego postaw miskę, odważ do niej cukier puder i odstwa

    3. Założyć motylek . Do suchego i czystego naczynia. Wlac białka dodać szczyptę soli
    Ubijać 2 min/obr 3.5

    4.Przez otwór naczynia miksującego Tm6 dodawać stopniowe odwazony wcześniej cukier puder, Ubijać bez założonej miarki 5 min /obr 3.

    5.dodac ocet i skrobię ziemniaczana, Ubijać bez założonej miarki 20s/obr3. Zdjąć motylek i przełożyć na wcześniej wyłożona papierem Blachę, formując okrągła beze średnica 20-22 grubość 5-6 cm

    6. Pięć w 180 stopniach przez 5 min , a następnie zmniejszyć temperaturę 140 stopni i pięć 90 min (140).
    Wyłączyć piekarnik i uchylić drzwiczki i zostawić tak ok 1 godz, następnie wyjąć z piekarnika i odstawić do całkowitego wystygnięcia 2 godziny . Umyć naczynia Miksowanie
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

przygotuj wcześniej cukier puder


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy