thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
1h 40min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy

Składniki

Beza

  • 300 g cukru pudru
  • 6 białek
  • 1 szczypty soli
  • 1 łyżeczek białego octu winnego
  • 1 czubate łyżeczki skrobi ziemniaczanej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Beza
  1. 1. Rozgrzac piekarnik do temperatury 180
    Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i odstawić.

    2.Na pokrywę naczynia miksującego postaw miskę, odważ do niej cukier puder i odstwa

    3. Założyć motylek . Do suchego i czystego naczynia. Wlac białka dodać szczyptę soli
    Ubijać 2 min/obr 3.5

    4.Przez otwór naczynia miksującego Tm6 dodawać stopniowe odwazony wcześniej cukier puder, Ubijać bez założonej miarki 5 min /obr 3.

    5.dodac ocet i skrobię ziemniaczana, Ubijać bez założonej miarki 20s/obr3. Zdjąć motylek i przełożyć na wcześniej wyłożona papierem Blachę, formując okrągła beze średnica 20-22 grubość 5-6 cm

    6. Pięć w 180 stopniach przez 5 min , a następnie zmniejszyć temperaturę 140 stopni i pięć 90 min (140).
    Wyłączyć piekarnik i uchylić drzwiczki i zostawić tak ok 1 godz, następnie wyjąć z piekarnika i odstawić do całkowitego wystygnięcia 2 godziny . Umyć naczynia Miksowanie"Miksowanie"

Porady

przygotuj wcześniej cukier puder

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Beza Pavlova

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?