Przejdź do treści

Forum Takie pogaduszki...

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

• Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

Vercia, nie rozśmieszaj mnie  tmrc_emoticons.smile  włoski nie jest trudny? Lubię go słuchać, bo taki melodyjny ale nic nie rozumiem  tmrc_emoticons.puzzled  Ty masz męża "Makarona" (jak sama piszesz), to musiałaś się nauczyć, żeby się z nim porozumieć  tmrc_emoticons.lol  A ja czasami ze swoim po polsku nie umiem się dogadać  tmrc_emoticons.wink   tmrc_emoticons.bigsmile   tmrc_emoticons.love  

tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.wink Elu, ale się uśmiałam.  Ja tez tak mam. Czasem się nagadam, nagadam, a mój mąż jak z księżyca: on nic nie wiedział, ja mu mówiłam? To chyba nie jemu. No i masz babo placek. Ach, te chłopy!

Kochane to jest normalne z tymi męzami tmrc_emoticons.smile haha

Polecam wam super wykłady "przez śmiech do lepszego małżeństwa"tmrc_emoticons.smile uśmiałam się z mężem bardzotmrc_emoticons.smile i super tam prowadzący Pastor wyjaśnia wszystkotmrc_emoticons.smile

I tak jest, mówisz do męża, on nawet przytaknietmrc_emoticons.smile ty jesteś pewna, że zaskoczyły wszystkie trybiki, a tu nagle mąż wyskakuje "nie mówiłaś nic" haha, mój  mąż jak siądzie przy komputerze to musze min 3-4 razy powtórzyć, żeby meć pewnośc, żę dotarło tmrc_emoticons.lol haha ale narzekać nie mogę, jak już dotrze, to zawsze mogę na niego liczyćtmrc_emoticons.smile

Taka już cecha wszystkich mężczyzn tmrc_emoticons.smile

tmrc_emoticons.love Ubawilam się świetnie czytając Wasze posty tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love  W każdym domu jest podobnie tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Grażynko, każdy facet jest podobny tmrc_emoticons.wink

tak jak my kobiety mamy podobne cechy, tak i nasze chłopy kochane mają jakiś wspólny mianownik tmrc_emoticons.lol

ale fakt tez się uśmiałam jak sobie te wszystkie sytacje przypomniałam, gdy mój mąż robi oczy jak 5 zł i z wielkim przekonaniem mówi " Nie mówiłaś"  hahatmrc_emoticons.smile

Mòj wloski Makaron podobny tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink  Elu, ja po 3 miesiacach gadalam po wlosku, moze nie perfekcyjnie, ale gadalam. Potem czytalam tmrc_emoticons.smile  Wydaje sie trudny.... I mnie tak sie wydawalo, rozumiem Was, ale starczy troszke, by pojac.... Naprawde bardzo wiele slòw jest podobnych.... podam Ci kilka "glupich" przykladòw... ARANCIA - pomarancza; KIWI - to jasne; BANANA - banan, MANDARINO - mandarynka; OCCHIO ( czyt. okkio) -oko; NASO - nos; INSALATA - salata, salatka; PADELLA - patelnia; CREMA (  czyt. krema) - krem..... itd. Ja sie nasmialam na poczatku z wyrazu k....a, sorki za przeklenstwo. Slyszalam je dosc czesto, na samym poczatku, ale nie rozumialam. Kiedys nie moglam znalezc jednej ulicy i zapytalam sie przechodnia, a on mi pokazuje reka i zawziecie powtarza k...a. Bylam w szoku.... :O :O :O  Gada facet po wlosku, a przeklina po polsku... tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol  A to po prostu pisze sie CURVA, czyta kurwa, ok, ale znaczy zakret tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol  Sama sie potem smialam z siebie, a jak opowiedzialam mezowi, to prawie sie posikal w majty tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile   Moja mama, zas, jak byla u mnie pierwszy raz, zachcialo jej sie isc do lazienki. Weszlam z nia do baru i pokazalam reka, zeby szla prosto, a potem na prawo. Wròcila sekunde potem, mòwiac, ze lazienki tam nie znalazla, ale za to chciala wiedziec, po co Wlosi trzymaja bagno w barze. To sie nasmialam tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol  Czyta sie miekko - banio i to jest wlasnie lazienka tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol  

Z Okazji Świąt Wielkiej Nocy spełnienia marzeń i spokoju ducha życzę

wszystkim i każdemu z osobna Hania

Haha Verciu dobre to przykłady tmrc_emoticons.smile Fajne są wpadki językowetmrc_emoticons.smile Ja pamiętam jak się cieszyłam, że zrozumiałam co mówił pewien pan po rusku, wszyscy u mnie w domu uczyli się w szkole Ruskiego więc znają, tylko ja jedna nietmrc_emoticons.smile Oglądamy jakiś wywiad słysze koleś gada po rusku, a ja rozumiem, może nie każde słowo, ale sens łapietmrc_emoticons.smile po skończonym wywiadzie zachwycona mówię w pokoju, że go zrozumiałam, ale jakoś nikt nie podziela mojego entuzjazmu, tylko robią dziwne miny, w końcu babcia mnie uświadomiła, że on mówił po Polsku, tylko z tak silnym akcentem, że brzmiał jak Ruski tmrc_emoticons.lol 

Hanno, dziękujemy za życzenia i również razem z męzem, życzymy Wam wszystkim cudownych rodzinnych świąt  i dużo ciepełka, w domu, w sercu i za oknem tmrc_emoticons.wink

Witajcie Kochane wieczorkiem, właśnie padłam na kanapę. Skoczyłam rewolucję w kuchni i teraz mam chwilkę dla siebie tmrc_emoticons.lol  ojoj zabawne sa takie historyjki hihihi tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol

A co do naszych kochanych mężów to faktycznie są ulepieni z tej samej gliny, ja też muszę mojemu kilka razy powtarzać az zatrybi a najbardziej mnie wkurza jak gdzieś mamy wyjść i ja go poganiam a on z takim spokojem pyta czy my gdzies kochanie wychodzimy ??? nic nie mówiłaś !!!! tmrc_emoticons.crazy tmrc_emoticons.crazy tmrc_emoticons.crazy tmrc_emoticons.lol ale jest kochany mimo wszystko tmrc_emoticons.lol i jak kazdy ma swoje wady i zalety tmrc_emoticons.lol

Miłego wieczorku i spokojnej i kolorowej nocki tmrc_emoticons.lol do juterka tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol

Matulu, znowu załapałam zaległości tmrc_emoticons.aw zmieniły mi się plany i wyjeżdżam na święta, ale muszę wszystko zabrać ze sobą (jadę do babci).

Mam nadzieję że ta Verci wiosna wkońcu dotrze bo już wczoraj słyszałam "Easter time, miseltoe and wine" tmrc_emoticons.wink

Wczoraj upiekłam wreszcie koszyczek wielkanocny, na który się napalałam już od zeszłego roku. Wyszedł taki piękny że mój mąż aż się zachwycał a on nieczęsto się czymś zachwyci tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.smile

buziaki i trzymajmy się ciepło brrr

tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Witaj Niusiulek tmrc_emoticons.lol fajnie, że zrobiłas koszyczek tez za mną chodzi, ale może go zrobię za rok tmrc_emoticons.lol odpoczywaj kochana, baw się dobrze w rodzinnym gronie, zyczę spokojnych i radosnych świat no i smacznych, bo niestety nie slonecznych raczej sniegowych - u nas właśnie pada snieg brrr i jest paskudnie tmrc_emoticons.aw ale dusza sie raduje tmrc_emoticons.lol wszystkiego dobrego Sloneczka tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol

Ja jade do Rodziców jutro po południu tmrc_emoticons.lol a wracam w poniedziałek wieczorkiem tmrc_emoticons.lol

Z dala słychać trzask gałęzi, to zajączek przez las pędzi. Chociaż Wielka jest sobota, ciężka czeka go robota.

Z hukiem wpada do kurnika, bierze jajka, szybko znika, w drodze wszystkie je maluje, z trudem tempo utrzymuje. Z pisankami zdążyć musi zanim z Rezurekcji wrócisz. Potem trochę chłop odpocznie, w ciepłym gniazdku sobie spocznie. Miejsca długo nie zagrzeje, coś mu się na głowę leje. Głośno śmieje się baranek: To już Lany Poniedziałek! Wesołych Świąt tmrc_emoticons.smile życzy wszystkim Marzena tmrc_emoticons.lol

Verciu Słoneczko dziekuję bardzo za śliczną kartkę, właśnie wyciągnęłam ze skrzynki tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol

Doszla tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party   Ciesze sie, bo balam sie, ze jak zwykle dojdzie po swietach. Kartek wyslalam 35 na te swieta, wiec przepraszam wszytkich, ze takie malutkie, mizerne tmrc_emoticons.smile Ale liczy sie pamiec i zyczenia przeslane od serca tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Hannna wrote:

Z Okazji Świąt Wielkiej Nocy spełnienia marzeń i spokoju ducha życzę

wszystkim i każdemu z osobna Hania

Haniu, bardzo dziekuje za zyczenia i przesylam z calego serca moc buziakòw dla Ciebie i Twoich najblizszych tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Elu, nasmialam sie niezle z tego Twojego rosyjskiego tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol  Ja sie uczylam w szkole, mialam nawet zamiar isc na filologie rosyjska, ale akurat rosyjski zaczal wychodzic " z mody", wiec wyladowalam na innym kierunku i zostalam nauczycielem maluchòw tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile   Kocham dzieci tmrc_emoticons.smile  Zastanawialam sie tez nad psychologia dziecieca, ale jakos wygrala pedagogika tmrc_emoticons.smile  

Jadziu, dziekuje slicznie za zyczenia tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love  I ja sle zajaczka, wesolego Alleluja, mokrego dyngusa i caly worek buziakòw dla Ciebie i Twoich najblizszych tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Marzenko, buziaki, buziaki, same buziaki i wesolych swiat dla Ciebie, Twoich najblizszych, i Rodzicòw, ma sie rozumiec tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile  Bawcie sie dobrze i czekam na powròt tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

niusia wrote:

Matulu, znowu załapałam zaległości tmrc_emoticons.aw zmieniły mi się plany i wyjeżdżam na święta, ale muszę wszystko zabrać ze sobą (jadę do babci).

Mam nadzieję że ta Verci wiosna wkońcu dotrze bo już wczoraj słyszałam "Easter time, miseltoe and wine" tmrc_emoticons.wink

Wczoraj upiekłam wreszcie koszyczek wielkanocny, na który się napalałam już od zeszłego roku. Wyszedł taki piękny że mój mąż aż się zachwycał a on nieczęsto się czymś zachwyci tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.smile

buziaki i trzymajmy się ciepło brrr

tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Powoli nadrobisz kobietko, nie martw sie tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile  Baw sie dobrze i ciesz babcia tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile  Babcie sa kochane tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile  Ja koszyczkòw upieklam kilka, ròznych, kilka ciast, troche jaj czekoladowych, wszystko juz poroznosilam, dzis po poludniu skonczylam.... uffi.... w koncu....  Az odzylam tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile Troche juz przygotowalam na swieta, jutro reszta, choc duzo nie bede robic, bo i my, w ostatniej chwili zdecydowalismy sie na 2-dniowy wypad w gòry tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile  Swiateczny obiad w niedziele, juz mam z glowy, bo jestesmy u cioci , a reszta pòjdzie, bez problemu. Zabieram z soba, co uszykuje i jedzenia nie zabraknie, nie ma obawy tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink Buziaczki dla calej Rodzinki i wesolych Swiat !!!!!! tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Dziekuję Verciu tmrc_emoticons.lol moja kartka widać jeszcze idzie tmrc_emoticons.aw ale dojdzie tmrc_emoticons.lol oj ta poczta tmrc_emoticons.crazy wypoczywaj Słoneczko i bawcie się dobrze tmrc_emoticons.lol do po swietach tmrc_emoticons.lol

I ja sie dolaczam do zyczen tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love

A teraz takie pogaduszki.... tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile  dziewczyny, zajrzalam do sklepu ze slodyczami, i nie tylko ( to mòj sklep, gdzie kupuje i przyrzady do dekorowania ciast... itd ), no i 13-stego, blisko mnie jest 4- godzinny kurs dekorowania, za darmoche !!!!!!!!!!!!!! Z miejsca sie zapisalam tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party  Czekam na ten kurs juz 6 miesiecy !!!! No i dostalam nr kom. do pani, ktòra prowadzi i inne kursy dekoracyjne, za niewielka oplata tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party   Po swietach zadzwonie i sie dogadam tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile   Bede robic kursy, bede robic kursy kursy, ach jak ja sie ciesze tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party   Poprawie sie technicznie, a potem bede sie Wam chwalic, czego sie nauczylam tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile   Jaka ja jestem szczesliwa , w siòdmym niebie tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party   Jeszcze mi brakuje kursu dekorowania czekolada i juz bede szczesliwa na 100% tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile   Buziaczki wszystkim tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Ps. Marzenko, powoli dojdzie kartka, nie martw sie, wiadomo, jak to poczty tmrc_emoticons.smile  Ja jestem w szoku, ze tak szybko doszla :O :O   tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink

Super Kochana tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol cieszę się bo przy Tobie to i my się czegoś nauczymy tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol rewelacja tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol buziaczki tmrc_emoticons.lol

Kochane i Kochani jeszcze raz wszystkiego dobrego, radości i pogody ducha. Ja powoli się pakuje i zaraz w droge do Rodziców. Wypoczywajcie, smacznie podjadajcie i do zobaczenia po świetach tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol buziaczki ogromniaste tmrc_emoticons.love

tmrc_emoticons.love Vercia dziękuję za kartkę i życzenia,dzisiaj doszły tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love ja również życzę Tobie i Całej Twojej Rodzinie Pełnych miłości świąt Wielkiej Nocy tmrc_emoticons.love                                                                                                                  Dziękuję za wszystkie życzenia Moje Kochane Miłośniczki Termosia. tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love   I ja Wam życze na te święta:  Niech blask Zmartwychwstania Chrystusa Pana, rozświetli codzienność życia, a pokój, radość i błogogoslawieństwo niech obficie wypełnią Wasze serca.                             Serdecznie pozdrawiam Grażyna ze Szczecina

Dziękujemy Wszystkim za życzenia i również składamy życzenia cudownych chwil w gronie rodzinnym tmrc_emoticons.smile

Czas na chwilę odpoczynku tmrc_emoticons.smile Pascha w ludówce, czeka na zdobienie tmrc_emoticons.wink jajeczka faszerowane gotowe, a jutro z razna śniadanko u rodziców tmrc_emoticons.smile

Buziaczki kochane :*

Ja oczywiście też wszystkim dziękuję za przepiękne życzenia, kartki, wierszyki itd.

Dziś już mamy za soba pierwszy dzień Świąt Wielkanocnych. Zrobiłam kilka zdjęć tej "wiosennej" aury i je tutaj Wam dołączam. Wiem , u nas, w Polsce wszędzie jest podobnie, ale Veroniczka już zapomniała co to zwały śniegu.

To krzewy przy moim domu, a drzewa uginają się pod ciężarem mokrego śniegu. Teraz mój mąż znów poszedł odśnieżyć przed domem.

O piernik, Gabrysiu, ale widok :O :O :O  Lepiej, jak na Boze Narodzenie :O :O  To dzisiaj pewnie lepiliscie balwana tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink  Ja ostatni raz widzialam troche sniegu, jak bylismy w Polsce na swieta w 2005 roku.... Pojezdzilismy sobie na sankach tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink  Ostatnio i Ela wstawiala zdjecia, teraz Ty..... Prawdziwa zima.... Ale cyrk :O :O :O  Ja kozki nosilam zima dla ozdoby w zasadzie...  Pozdrawiam Was cieplutko tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Witajcie Kochane po swietach tmrc_emoticons.lol bylo super, kolorowo i wesolo no i zimowo ale pieknie tmrc_emoticons.lol jedzonko pyszne zajaczek usmiechniety i dyngus bardzo mokry tmrc_emoticons.lol wyladowalam cala w zaspie snieznej oj smiechu bylo  tmrc_emoticons.lol milego dzionka tmrc_emoticons.love

Święta, święta i po świętach. ;o) A ja tak z innej beczki... ;o) Szukałam, gmerałam i znalazłam informacje o książce, o której wspominałyście ;o) Nosi tytuł "Najlepsze przepisy użytkowników Przepisowni" ;o) Może Mixi zdardziłaby nam kiedy pojawi się w sklepie internetowym? ;o)

Witajcie po Świętach  tmrc_emoticons.smile  U nas było podobnie jek u Magi, śniegu dużo, więc zamiast lać się wodą bawiliśmy się na śniegu. W niedzielę dzieci przyjechały do domu aw poniedziałek z samego rana pojechaliśmy na 3 auta do Mamusi. Tam bylismy do dzisiaj (oczywiście Ci, którzy nie szli dziś do pracy  tmrc_emoticons.smile ) Lubię takie świąteczne bycie z całą rodziną... z bratem... Dużo jest wspomnień, oglądania zdjęć albo kaset... Dużo radości i śmiechu  tmrc_emoticons.smile   tmrc_emoticons.smile  A od jutra codzienne obowiązki  tmrc_emoticons.lol  Wypatruję wiosny! Czekałam na przesyłkę od Veroniki... i dostałam śliczną kartkę z życzeniami  tmrc_emoticons.smile  i nawet trochę słońca dostałam  tmrc_emoticons.bigsmile  Bo jak wyjęłam kartkę ze skrzynki i ją czytałam, to na niebie zaświeciło piękne słoneczko i takświeciło ok. 1 godzinę  tmrc_emoticons.lol   tmrc_emoticons.bigsmile   tmrc_emoticons.love  Dzięki Verciu!  tmrc_emoticons.love   tmrc_emoticons.smile  

A widzisz Elu tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love   No, dziewczyny, staram sie, jak moge tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink  Pòki co, to u nas dzisiaj padalo tmrc_emoticons.crazy tmrc_emoticons.crazy tmrc_emoticons.crazy  W niedziele byla sliczna sloneczna pogoda, a w poniedzialek sie sepsula, po poludniu.... padalo.... pewnie dlatego, ze to byl akurat lany poniedzialek tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol  Jeszcze troszke cierpliwosci i bedzie wiosna tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile   U nas , jedyne co, to temperatura jest w miare, nawet jak pada. A w Polsce to byl sniezny poniedzialek, a nie lany tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink  Buziaczki tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

U nas nareszcie snieg zaginal. Powoli pokazuje sie slonce. tmrc_emoticons.smile  Mam nadzieje,ze za tydzien albo dwa bedzie mozna zasadzac kwiatki w ogrodku. Wszyscy z niecierpliwoscia oczekujemy wiosny. Pozdrawiam Justyna

u nas miejscami jeszcze lezy śnieg tmrc_emoticons.aw a dziś padał świerzy ... tmrc_emoticons.aw na szczęście temp. była dodatnia to topniał od razu...

Chyba muszę odkurzyć stare google i powrócic do jazdy na desce, wtedy to zima do maja nie bedzie mi przeszkadzać tmrc_emoticons.wink

Verciu, poproszę o  kolejną porcję słońca i ciepła  tmrc_emoticons.smile   tmrc_emoticons.smile  W nocy znów napadało śniegu! Już nie mam siły do tej zimy. Moja Mamusia radzi tak: jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma   tmrc_emoticons.love  i radzi, żeby tą pogodę po prostu polubić, to łatwiej ją będzie znieść.  tmrc_emoticons.lol  Pozdrawiam ciepło, ze słońcem w sercu  tmrc_emoticons.love  

Oj Eluniu chyba nie mamy innego wyjscia tylko pogodzic sie z taka pogoda i cierpliwie czekac na wiosne. Ja chodze taka spiaca i zmeczona ze padam, poszlam wczoraj do apteki po jakies witaminy i dostalam takie z zen-szeniem na pobudzenie tmrc_emoticons.lol ogolnie to nie lubie lykac tabletek ale nie ma rady trzeba wzmocnic organizm na wiosne.  tmrc_emoticons.lol tak wiec lykam witaminki i czekam na slonce tmrc_emoticons.lol pozdrawiam i milego dzionka zycze tmrc_emoticons.lol

tmrc_emoticons.love W Szczecinie od kilku dni mamy słoneczko które podtapia resztki śniegu. Z okna (mieszkam na 9 piętrze w wieżowcu) widać piękne widoki i mam wrażenie że nareszczie przyszła wiosna tmrc_emoticons.bigsmile   Rozczarowanie następuje w momencie wyjścia z domu,zimno ,wiatr, ręce marzną mimo temperatury dodatniej 2*C brrrrrrrrrrr!! W domu też zimno kaloryfery buzują, ubrani jesteśmy na "cebulę" a w telewizji straszą że zima nas nie opuści do maja tmrc_emoticons.crazy tmrc_emoticons.crazy tmrc_emoticons.crazy tmrc_emoticons.crazy Elu Mamusia ma racje musimy polubić naszą pogodę i uważać tylko by nie zachorować tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.love   Życzę pogody ducha ze słonecznego Szczecina

Grażynko nie strasz mnie...Przecież w maju zaczyna się sezon plenerowego grilowania i miałam nadzieje,że chociaż moje imieniny będą ciepłe i słoneczne. Marzyło mi się ,że pogrzejemy się na tarasie na zewnątrz...a tu takie wiadomości. To jak nie byle do wiosny ,to byle do lata bo podobno teraz mają być dwie pory roku. Gorące Buziaki !!!

Ja wyslalam Wam wiosne dziewczyny , widocznie paczka byla za duza i na poczcie porobili malutkie tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol  Dlatego dochodzi w tak malych porcjach tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink  U mnie w ogròdku groszek juz ma kwiatki tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile   Pogoda dzisiaj tez taka sobie.... Temp. nie jest zla, wiatr dosc cieply, wyschlo mi cale pranie w pòl dnia, ale pochmurzone, pewnie wieczorem bedzie znowu padac tmrc_emoticons.crazy tmrc_emoticons.crazy tmrc_emoticons.crazy

Veroniczko czekamy cierpliwie tmrc_emoticons.lol ja mam planowany urlop na długi wekend majowy i tak się zastanawiam czy w ogóle dojdzie to do skutku, bo jak pogada bedzie do niczego to lipa tmrc_emoticons.aw tmrc_emoticons.crazy ale jestem dobrej mysli tmrc_emoticons.lol

A zaraz wychodzę z moim męzusiem na koncert - reprezentacyjnego zespołu artystycznego wojska polskiego tmrc_emoticons.lol zdam relację jak było po powrocie. Bardzo ich lubię tmrc_emoticons.bigsmile

Miłego wieczorku zyczę tmrc_emoticons.lol

Baw sie dobrze, a potem opowiesz jak bylo tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile   Dziekuje za sliczna kartke, doszla dzisiaj tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Oj kochane, ta zima daje nam wszystkim w kość tmrc_emoticons.aw już nawet małe dzeci, które lubią śnieg i zime pytają o wiosne ... kupiłam do domu żonkile w doniczcetmrc_emoticons.smile przynajniej tyle "słoneczka" będzie w domu tmrc_emoticons.wink

Ale przyjemny dziś widok dla oka mnie spotkał tmrc_emoticons.smile wzdłuż jednej z głównych ulic w moim mieście były śliczne kolorowe przebiśniegi tmrc_emoticons.smile cudne fioletowe, żóte, białe tmrc_emoticons.smile Kurcze pierwszy objaw wiosny, jaki widziałamtmrc_emoticons.smile niestety prowadziłam wtedy auto i nie mogłam przystanąć i dłużej cieszyć się ich widokiem tmrc_emoticons.aw 

Czarujemy z mężem tą wiosne na tysiące sposobów, ale ta się uparła i nie chce przyjśctmrc_emoticons.aw

Jeden z moich pacjentów powiedział, że w tym roku zima zakochała się w wiośnie i nie chce jej opuścić tmrc_emoticons.smile - ja tam miłości źle nie życzę, ale ten związek mógłby się jednak rozpaść tmrc_emoticons.wink hehe

Masz racje Elu, akurat ta para nie jest zbyt dobrana tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink  A przebisniego, to faktycznie pierwszy znak wiosny tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love

Witajcie tmrc_emoticons.lol wieczor byl bardzo mily, zespol pieknie spiewal a orkiestra grala. Super sprawa tmrc_emoticons.lol byly piosenki typowo wojskowe i piosenki ze znanych  oper, arii i przedstawien. A wieczorem siedzialam i zrobilam dla przyjaciolki spoznione jajko wielkanocne takie duze i malowalam aniolki. Dzisiaj musze sie wybrac na zakupy bo Krzys ma dzisiaj 12 urodziny i jutro przychodza do niego koledzy a w niedziele imprezka rodzinna tmrc_emoticons.lol trzeba bedzie troszku pobuszowac w kuchni  tmrc_emoticons.love ale z moim termomisiem to bedzie sama przyjemnosc. Milego dzionka kochane tmrc_emoticons.love

tmrc_emoticons.love Marzenko składam najserdeczniejsze urodzinowe życzenia dla Krzysia tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love Życzę udanej imprezy  tmrc_emoticons.love Moja wnusia jutro również kończy 12 lat tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love   Pozdrawiam serdecznie tmrc_emoticons.love

Marzenko ja też przyłączam się do życzeń dla Krzysia  tmrc_emoticons.smile  12 lat to ciekway wiek...  tmrc_emoticons.smile   tmrc_emoticons.smile  Dużo się zmienia... z chłopczyka robi się młodzieniec... Pozdrawiam Ciebie i Krzysia i życzę Wam dobrej zabawy  tmrc_emoticons.party   tmrc_emoticons.love   tmrc_emoticons.party   tmrc_emoticons.smile 

Marzenko, myślę, że błyśniesz  przygotowanymi wspaniałościami dla Krzysia i jego kolegów.  Oj, bedą mu zazdrościć tak zdolnej mamuski. !2 lat to jeszcze fajny wiek , choc myślę, że już zaczynają się wygłupiać i trochę pajacować (po mojemu). Moja wnuczka skończy we wrzesniu 13 lat i znam te ich zachowania we własnym  gronie. Wczoraj zaś zdawała egzamin sześcioklasisty. Wygląda na to , że chyba napisała najlepiej w klasie. Wyników oficjalnych jeszcze długo nie będzie. Jest świetną polonistką , ma niesamowity polot i lekką rękę do pisania. Przeglądałam te ich testy i powiem Wam, że wcale nie były takie łatwe, szczególnie z polskiego. Ja w niektórych pytaniach miałam problem z prawidłowa odpowiedzią. Matematyka łatwa. To był pierwszy egzamin w życiu mojej wnusi, ale dla niej to luzik. Ona niczym się nie przejmuje, przecież się uczę - odpowiada.

Grażynko, przekaż wnusi serdeczne życzenia urodzinowe  tmrc_emoticons.smile  Pozdrawiam serdecznie i dobrej nocy  tmrc_emoticons.love   tmrc_emoticons.smile  

Gabi, taka lekka ręka do pisania to chyba po babci Gabrysi  tmrc_emoticons.bigsmile   tmrc_emoticons.bigsmile  Super, że dziewczyna się nie stresuje, nie przeżywa...  tmrc_emoticons.smile  Skoro jest systematyczna, to może być spokojna o egzaminy i wyniki  tmrc_emoticons.smile   tmrc_emoticons.lol  

tmrc_emoticons.wink Dzięki Elu za miłe słowa. Fakt, ja tez zawsze lubiłam pisać. Zawdzięczam to swojej nauczycielce ze szkoły podstawowej. Ona doskonale nas potrafiła nauczyć : dobrze, stylistycznie i bez błędów ortograficznych.  W swojej pracy zawodowej też bardzo duzo pisałam różnych opracowań i sprawozdań. Teraz korzystam z okazji  na naszej przepisowni. Ale tutaj , jak widzę, to większość z nas "ma lekką rękę". Wydaje mi się, że osoby , które nie lubia pisać, na Forum nie wchodzą, lub tylko je czytają. 

tmrc_emoticons.love Gabrysiu gratuluję Wnusi udanego egzaminu tmrc_emoticons.smile Dużo zależy od naszych pierwszych nauczycieli,którzy rozbudzą w nas zainteresowanie i "miłość " do przedmiotu tmrc_emoticons.bigsmile Ja w szkole podstawowej miałam wspaniałego matematyka który nauczył nas logicznego myślenia i zamiłowania do trudnego przedmiotu co zaowocowało w moim życiu tmrc_emoticons.smile   Elu dziękuję i  przekazałam życzenia mojej Wnusi tmrc_emoticons.smile  U nas od rana świeci słońce,ale jest zimno, temperatura +4*C :O Pozdrawiam cieplutko życzę miłego wekendu tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love