PRZEPIS NA THERMOMIX ®
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
Kotleciki
- 2 szczypty pieprzu
- 30 gramów oliwy z oliwek
- natka pietruszki świeża
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki papryka
- 2 cebule
- 350 gramów ciecierzyca konserwowa
- 170 gramy kasza jaglana ugotowana
- 650 g wody
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
1. Do naczynia wkladamy cebulę, rozdrabniamy 5s / obr 6.
2. Dolewamy oliwę z oliwek- 2 min /100°C / obr 1
3. Do naczynia wkładamy kaszę, cicerzycę oraz wszystkie przyprawy wraz z pokrojoną wczesniej natką pietruszki-miksujemy według uznania - u mnie 15s / obr 9.
4. Wyjmujemy powstala masę i formujemy pulpety.Układamy je na Varomie wysmarowanej delikatnie oliwą.
Do naczynia wlewamy wode, nakładamy przystawkę Varoma, gotować 10 minut/Varoma, 1 obr.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz