Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 1 łyżka syropu klonowego
- 300 g mleczka kokosowego
- 700 g wody
- 0,5 łyżeczki kurkumy
- 300 g soczewicy, o krótkim czasie gotowania
- 2 łyżki curry
- 10 g oliwy z oliwek
- 150 g cukinii, pokrojonej w kostkę
- 200 g marchewki, pokrojonej w plasterki
- 2 łyżeczki soli
- 0,5 łyżeczki kolendry, mielonej
- 0,5 łyżeczki kminku
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć marchewkę, cukinię, oliwę i curry, dusić 2 min 30 s/Varoma/
"Obroty wsteczne" /obr. 1.
- Dodać soczewicę, kurkumę i wodę, gotować 20 min/100°C/
"Obroty wsteczne" /obr. 1.
- Dodać pozostałe składniki, gotować ok. 10 min/100°C/
"Obroty wsteczne" /obr. 1.
- Do naczynia miksującego włożyć marchewkę, cukinię, oliwę i curry, dusić 2 min 30 s/Varoma/
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
Odpowiedzdobra polecam
dobra polecam
Jak nie mam pomysłu to robię to danie. Zawsze...
Jak nie mam pomysłu to robię to danie. Zawsze wychodzi. A składniki same się znajdują w domu. Bardzo dobre!
Szybkie i smaczne danie Bez syropu Polecam
Szybkie i smaczne danie. Bez syropu. Polecam.
Ja robie wiecej cukinii i
Ja robie wiecej cukinii i marchwi bo wole wiecej warzyw. I oczywiscie dodałam czosenek
za to zrezygnowałam z syropu klonowego bo nie jestem fanka słodkości w takich potrawach - pyszne danie i pozdrawiam 
Ja użyłam soczewicy zielonej,
Ja użyłam soczewicy zielonej, gotuje się ją dłużej niż czerwoną. Nam w tej wersji bardzo smakowała, ale sama zupa do 'lekkich' nie należy
Brak informacji o jakiej
Brak informacji o jakiej soczewicy mowimy czy brazowej/ zielonej. Czas gotowania nie moze byc za dlugi bo robi sie paciaja
Bardzo dobra Nie dodawałam
Bardzo dobra
Nie dodawałam syropu klonowego i nie była za słodka
To jest faktycznie wersja
Lidka Abramowicz
Danie samo w sobie w
Danie samo w sobie w porządku, jednak w potrawie brakuje jakiegoś kwaskowatego/słonawego smaku, który złamałby nieco słodycz morchewki i soczewicy.
Robię dziś na obiad A
Robię dziś na obiad
A ponieważ nie przepadam za taką słodką wersją, to zamiast mleczka kokosowego i syropu klonowego dodam słoik przecieru pomidorowego własnej produkcji Termosiowej
Dam znać jak smakowało
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/