3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Soczewica-kokos-curry


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 1 łyżka syropu klonowego
  • 300 g mleczka kokosowego
  • 700 g wody
  • 0,5 łyżeczki kurkumy
  • 300 g soczewicy, o krótkim czasie gotowania
  • 2 łyżki curry
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 150 g cukinii, pokrojonej w kostkę
  • 200 g marchewki, pokrojonej w plasterki
  • 2 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki kolendry, mielonej
  • 0,5 łyżeczki kminku
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć marchewkę, cukinię, oliwę i curry, dusić 2 min 30 s/Varoma/ Obroty wsteczne/obr. 1.
    2. Dodać soczewicę, kurkumę i wodę, gotować 20 min/100°C/ Obroty wsteczne/obr. 1.
    3. Dodać pozostałe składniki, gotować ok. 10 min/100°C/ Obroty wsteczne/obr. 1.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • dobra polecam

    Zgłoszony przez amian3 na lutego 28, 2017 at 20:28.

    dobra polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak nie mam pomysłu to robię to danie. Zawsze...

    Zgłoszony przez zapala na grudnia 18, 2016 at 18:11.

    Jak nie mam pomysłu to robię to danie. Zawsze wychodzi. A składniki same się znajdują w domu. Bardzo dobre!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Szybkie i smaczne danie Bez syropu Polecam

    Zgłoszony przez Angelica na listopada 3, 2016 at 13:30.

    Szybkie i smaczne danie. Bez syropu. Polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja robie wiecej cukinii i

    Zgłoszony przez flylena na kwietnia 15, 2016 at 16:51.

    Ja robie wiecej cukinii i marchwi bo wole wiecej warzyw. I oczywiscie dodałam czosenek tmrc_emoticons.) za to zrezygnowałam z syropu klonowego bo nie jestem fanka słodkości w takich potrawach - pyszne danie i pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja użyłam soczewicy zielonej,

    Zgłoszony przez AngelinaK na lipca 24, 2015 at 10:50.

    Ja użyłam soczewicy zielonej, gotuje się ją dłużej niż czerwoną. Nam w tej wersji bardzo smakowała, ale sama zupa do 'lekkich' nie należy tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Brak informacji o jakiej

    Zgłoszony przez edyta1973 na lipca 24, 2015 at 09:50.

    Brak informacji o jakiej soczewicy mowimy czy brazowej/ zielonej. Czas gotowania nie moze byc za dlugi bo robi sie paciaja

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobra Nie dodawałam

    Zgłoszony przez AngelinaK na lipca 10, 2015 at 08:29.

    Bardzo dobra tmrc_emoticons.) Nie dodawałam syropu klonowego i nie była za słodkatmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •    To jest faktycznie wersja

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na października 17, 2013 at 17:37.

      tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;-) Wink" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/wink.png" alt="tmrc_emoticons.;)" width="19" height="19"> To jest faktycznie wersja na słodko. Można też wcisnąć trochę soku z limonki i na wierzch posypać starkowaną skórką limonkową. Bardzo fajny przepis. Polecam i POZDRAWIAM tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" width="19" height="19">

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Danie samo w sobie w

    Zgłoszony przez Pyziak na czerwca 20, 2013 at 09:21.

    Danie samo w sobie w porządku, jednak w potrawie brakuje jakiegoś kwaskowatego/słonawego smaku, który złamałby nieco słodycz morchewki i soczewicy.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robię dziś na obiad   A

    Zgłoszony przez ElaK na maja 15, 2013 at 08:38.

    Robię dziś na obiad  tmrc_emoticons.)  A ponieważ nie przepadam za taką słodką wersją, to zamiast mleczka kokosowego i syropu klonowego dodam słoik przecieru pomidorowego własnej produkcji Termosiowej  Big Smile  Dam znać jak smakowało  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze