Tu jesteś:
PRZEPIS NA THERMOMIX ®
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 250 g ryżu, parboiled
- 900 g wody
- 200 g marchewki, pokrojonej w słupki
- 100 g czerwonej papryki, pokrojonej w paski
- 100 g Żółtej papryki, pokrojonej w paski
- 200 g cukinii, pokrojonej w słupki
- 250 g grzybów, świeżych, mieszanych, pokrojonych w plasterki
- 100 g kiełków soi, świeżych
- Sos słodko-kwaśny
- 1 kawałek imbiru, wielkości orzecha włoskiego, obrany
- 50 g czerwonej papryki
- 50 goctu, owocowego, najlepiej z porzeczek
- 50 g cukru brązowego
- 50 g miodu
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
- 1 łyżeczka soli
- 60 g sosu sojowego
- 1 łyżka soku z limonki
- 1 szczypta pieprzu
- 200 g ananasa, świeżego, pokrojonego na kawałki
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć koszyczek, odmierzyć do niego ryż, wlać wodę, gotować 8min/Varoma/obr.1. W czasie gotowania, na dolnej części przystawki Varoma ułożyć marchew, paprykę i cukinię, na górnej ułożyć grzyby i kiełki sojowe.
- Nałożyć przystawkę Varoma, gotować na parze 22 min/Varoma/obr. 1. Zdjąć przystawkę Varoma i wyjąć koszyczek, wodę pozostałą po gotowaniu zachować. Sos
- Do naczynia miksującego włożyć imbir i czerwoną paprykę, rozdrobnić 8 s/obr. 8, przełożyć do innego naczynia.
- Do naczynia miksującego wlać ocet owocowy, dodać brązowy cukier, miód, mąkę kukurydzianą, 150 g wody pozostałej po gotowaniu i sól, wymieszać 10s/obr.3, gotować 3min30s/ 100°C/obr. 2.
- Dodać sos sojowy, sok z limonki, pieprz i ananasa, wymieszać 5 s/obr. 3.
- Warzywa włożyć do miski i wymieszać z sosem, podawać z ryżem.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzMam podobne odczucia jak ostatnie dwie osoby....
Mam podobne odczucia jak ostatnie dwie osoby. Oznaczone danie miało zająć 20 minut, a w rzeczywistości sama praca termomixa to ponad 30. A gdzie przygotowanie warzyw czy sosu. Następnym razem będę sprawdzał lepiej przepis przez opinie
PORAŻKA... zmarnowana godzina czasu i energia
PORAŻKA... zmarnowana godzina czasu i energia
Moja rodzina odrzuciła to danie od razu. Okropne....
Moja rodzina odrzuciła to danie od razu. Okropne. Słodkie, octowe, smak warzyw zabity imbirem choć dałam mniej niż w przepisie. Cały garnek trafił do kosza. Nie polecam zdecydowanie choć uwielbiamy takie dania w restauracjach.
Bardzo smaczne azajatyckie
Bardzo smaczne azajatyckie danie. Jeżeli któs lubi taką kuchnię to napewno przypadnie mu do gustu. Polecam
POLECAM! Bardzo smaczne
POLECAM! Bardzo smaczne danie!
Przepis wypróbowany. Smaczne
Przepis wypróbowany. Smaczne danie!
Bardzo dobre danie moj maz
Bardzo dobre danie moj maz je uwielbia. Ja lubie na ostro dlatego dodaje papryczke chilii do sosu
Pyszne danie :D :Dpolecam
Pyszne danie polecam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Lubię kuchnię chińską.
Lubię kuchnię chińską. Dziękuję. Lidka A." src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="" width="19" height="19"> " src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="" width="19" height="19">
Lidka Abramowicz
Jest dobry, ale robię lepszy
Jest dobry, ale robię lepszy ! " src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/aw.png" alt="" width="19" height="19">
Pyszne
Pyszne
Potrawa bardzo smaczna
Potrawa bardzo smaczna
(Brak tematu)
Alicj@
Brzmi ciekawie, a smakować
Brzmi ciekawie, a smakować będzie pewnie znakomicie jak wszystko z Tm.
Przepis wydaje się świetny.
Przepis wydaje się świetny. Skąd wziąć ocet porzeczkowy? A może jest pomysł, jak go zrobić. Wprawdzie po sezonie, ale w przyszłym roku pewnie zrobię. Spróbuję go zrobić na sobotni obiad. Basia
cudny-palce lizać
cudny-palce lizać
cudny-palce lizać
cudny-palce lizać
polecam
polecam
Polecam.. restauracyjne
Polecam.. restauracyjne danie.
dana08
polecam,przepyszne danie bez
polecam,przepyszne danie bez mięcha...