3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kasza gryczana z warzywami i serem feta


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

DANIE NA CIEPŁO LUB ZIMNO

  • 1 pęczka oregano, świeże, albo inne zioła
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 1000 g wody
  • 1 opakowania sera typu feta
  • 2 cebula dymka, od szczypiorku
  • 1 pęczka pietruszka zielona
  • 2 czerwone papryki, pokrojona w kostkę 1 cm
  • 2 cukinie, pokrojone w kostkę 1 cm
  • 350 g kasza gryczana
  • 20 g oliwa lub masło
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Kasza gryczana z warzywami i serem feta
  1. Kaszę gryczana odważyć w koszyczku, przepłukać.

    Paprykę i cukinię pokroić w kostkę ok. 1-2 cm.

    Natkę pietruszki, zioła i dymkę rozdrobnić 3s / obr.3, odłożyć na bok.

    Do naczynia nalać 1000 g wody, dodać sól i oliwę / olej.

    Włożyć kaszę w koszyczku, cukinię i paprykę ułożyć w dolnej części przystawki Varoma.

    Ustawić 25 min/ varoma/ obr. 4.

    Po ugotowaniu kaszę i warzywa wymieszać z posiekanymi ziołami z dymką i pokruszoną fetą.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Wariant na zimno:

Kaszę gryczana odważyć w koszyczku, przepłukać.

Paprykę i cukinię pokroić w kostkę ok. 1-2 cm.

Do naczynia nalać 1000 g wody, dodać sól i oliwę / olej.

Włożyć kaszę w koszyczku, cukinię i paprykę ułożyć w dolnej części przystawki Varoma.

Ustawić 25 min/ varoma/ obr. 4, po ugotowaniu ostudzić.

Przed samym podaniem posiekać pietruszkę, zioła i dymkę 3s/obr.3. 

Wymieszać kaszę, warzywa, posiekane zioła z dymką i pokruszoną fetę. Można do smaku dodać trochę oliwy.

 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zapisane. Zrobie obiadek do pracy

    Zgłoszony przez Stefcio na sierpnia 22, 2023 at 18:16.

    Zapisane. Zrobie obiadek do pracy

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • czt to kasza palona?

    Zgłoszony przez aniahelenka na sierpnia 1, 2017 at 12:13.

    czt to kasza palona?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam. bardzo fajny , szybki obiad. Trochę...

    Zgłoszony przez K.Bach na marca 31, 2017 at 09:07.

    Witam. bardzo fajny , szybki obiad. Trochę zmodyfikowałam.... Big Smilejak to się mówi zrobiłam sprzątanie lodówki więc wszystkie warzywa dodałam jakie miałam... brokuł, marchew itd.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • mi smakowalo fajne danie i

    Zgłoszony przez adrianamazur na października 12, 2016 at 16:36.

    mi smakowalo fajne danie i mozna go jeszcze troche udoskonalic wegle upodobania tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze