Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Greckie kotleciki z cukini
- oliwa z oliwek extra vergine, do smażenia
- 1/4 łyżeczki pieprzu mielonego
- 8 g soli
- 80 g mąki pszennej
- 180 g sera feta
- 1 jajo kurze
- 1 czubate łyżeczki koperku świeżego
- 5-7 gałązek mięty świeżej
- 1 pęczka Szczypiorku
- 1 cebula, ok.250g
- jogurt grecki
- 3 małe cukinie, ok.800g
- przyprawa tzatziki
-
6
1h 0min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
obraną cebulę pokrojoną w ćwiartki i pokrojoną cukinię z solą posiekać w TM poz.4 przez 15s
posiekane warawrzywa wyłożyć do koszyczka na 1/2 h.
Odcisnąć posiekaną cukinię z cebulą w ściereczce
miksujemy zioła (mięta, szczypiorek,koperek) z jajem poz.10 12s
W misce ręcznie mieszamy odciśnięte warzywa z fetą ,mąką oraz z czarnym mielonym pieprzem
formujemy kotleciki i odkładamy je na papier do pieczenia, który jeszcze odrobinę osuszy nam kotlety
Smażymy kotlety z obu stron. Usmżone kotleciki podajemy z przyprawionym jogurtem greckim
Greckie kotleciki z cukini
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Więcej zdjęć na blogu ://alicjakwkrainie.blogspot.com/2015/08/greckie-kotlety-z-cukinia-zioami-i-feta.html
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzKotleciki bardzo smaczne, potwierdzam. Smażyłam...
Kotleciki bardzo smaczne, potwierdzam. Smażyłam na niezbyt dużym ogniu, żeby nie były surowe w środku.
Kotleciki pyszne
Kotleciki pyszne
Masz rację
Masz rację
Mieta daje charakterystyczny
Mieta daje charakterystyczny smak. Możesz go zmienić według indywidualnych upodobań.
Na varomie dużo traci na
Na varomie dużo traci na smaku. Usmażenie kotletów daje pyszny smak.
Tak smażymy
Tak smażymy
Kotleciki smażymy bo w
Kotleciki smażymy bo w składnikach jest podanaoliwa do smażenia
Ja proponuję uproszczenie.: w
Ja proponuję uproszczenie.: w punkcie 6 do naczynia dorzucić cukinię iresztę składników, wymieszać 5sek/obr.
"Obroty wsteczne" 2 Przeciez po to jest TM.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Ja chyba zrobiłabym na
Ja chyba zrobiłabym na varomie
A ile czasu pieczemy te
A ile czasu pieczemy te kotleciki i w jakiej temeraturze? Bo jakoś nie mogę znaleźć...
majkat
kotleciki pieczemy w
kotleciki pieczemy w piekarniku?
A mozna pominac ta miete?czy
A mozna pominac ta miete?czy jakos mega to straci na walorach smakowych?